عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

بحران کرونا و روابط همسران - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱


شرایط بحرانی پیش آمده در روزهای پر تنش شیوع کرونا، باعث تغییراتی در زندگی انسان ها شده است. تغییر ناگهانی شرایط، همیشه همراه با مشکلاتی بوده که از اساسی ترین آن ها می توان به درگیری بین زوجین اشاره کرد.

به گزارش وبدا جهرم، دکتر کیمیا صحراییان، روانشناس دانشگاه در این مطلب به اصلاح و بهبود روابط همسران در روزهای بحران اشاره می کند:

۱-  فراموش نکنید که همسر شما، جنس مخالف شماست و نیازهایش – علایق و نوع تربیت و دیدگاهش- ممکن است مخالف و متفاوت از شما باشد. بنابراین همین طور که انتظار دارید او به خواسته های شما احترام بگذارد، شما هم متقابلاً احترام بگذارید.

۲-  شما بیرون از خانه و در جمع دوستان و همکاران و خانواده لباس مناسب می پوشید. همسر شما هم حق دارد که شما را با پوشش زیبا و آراسته ببیند. طوری لباس بپوشید که همسرتان شما را تحسین کند.

۳-  طوری رفتار نکنید که وجود شما مزاحمت ایجاد کند. کارهای منزل را با توافق با هم انجام دهید تا همسر شما متوجه شود که نه تنها وجود شما در منزل زحمت او را چند برابر نکرده، بلکه همراه خوبی برایش هستید.

۴-  هر انسانی نیاز به تنهایی دارد. اجازه بدهید همسرتان لحظاتی تنها باشد و تنهایی او را به هم نزنید.

۵-  از جملات منفی مثل خسته شدم از این وضعیت، کی می شود تو از خانه بیرون بروی، استفاده نکنیم. بهتر است بگوییم خوشحالیم که کنار هم هستیم.

۶-  از خاطرات خوب گذشته با هم صحبت کنید. فراموش نکنید قرنطینه زمان مناسبی برای گلایه و مرور اتفاقات تلخ گذشته نیست. چون در این شرایط بحرانی فضای دیگری وجود ندارد که شما فضای جنجالی را ترک کنید و بعد از رسیدن به آرامش برگردید. بنابراین فضا را امن نگه دارید.

۷-  سعی کنید در طول این مدت ابتکار به خرج دهید و یکدیگر را غافلگیر کنید. غافلگیر کردن فقط هدیه گرفتن نیست. شما می توانید با یک شوخی بامزه، آشپزی و یا یک لباس خاص همسرتان را غافلگیر کنید.

۸-  قرنطینه بهترین زمان برای این است که به دوران خوشی کودکی برگردیم. می¬توانید مشاعره یا یک بازی هیجانی انجام دهید.

۹-  ممکن است در گذشته کمتر فرصت پیدا کرده باشید با هم فیلم ببینید. شرایط به وجود آمده زمان مناسبی برای این کار است. فضای منزل را برای دیدن فیلم های مناسب آماده کنید.

۱۰-  روزانه ساعات زیادی را صرف فضای مجازی می کنیم که قطعاً افراط در این کار مشکل آفرین است. بهتر است برای حضور در فضای مجازی، زمانی را تعیین کنید.

۱۱-   ممکن است برایتان ابراز علاقه و گفتن حرف های عاشقانه سخت باشد. فرصتی فراهم شده تا تمرین کنید. می توانید با پیام عاشقانه شروع کنید. به همسرتان نامه و پیام عاشقانه بدهید و عشقتان را به زبان بیاورید.

۱۲-  کار و رفتارهای مثبت هم را تحسین کنید. تشویق کردن باعث تکرار رفتار می شود؛ بنابراین اگر دوست دارید همسرتان دوباره این رفتار را تکرار کند، تحسینش کنید.

۱۳-  اگر شما صاحب فرزند هستید ممکن است اختلاف نظرهایی نسبت به تربیت فرزندتان پیش بیاید، که در این شرایط بیشتر توجه شما را جلب می کند. شما به جای اینکه همدیگر را ادب کنید، با هم برای تربیت فرزندتان به توافق برسید. هیچ وقت در حضور فرزندتان، همسرتان را سرزنش نکنید.

۱۴-  اگر مشکلی پیش آمد برای جبران و آشتی کردن پیش قدم شوید تا فضای منزل هم برای شما و هم برای دیگر اعضای خانواده مناسب شود.

و در نهایت هیچ اتفاقی بی حکمت نیست. ممکن است دیگر هیچ وقت فرصتی پیش نیاید که شما بتوانید تا این حد کنار خانواده تان باشید. اکنون زمان مناسبی است برای اینکه بهترین خاطرات را برای آینده بسازید و کارهایی که دوست داشتید برای همسرتان جبران کنید را انجام دهید.

دکتر کیمیا صحراییان/ دانشگاه علوم پزشکی جهرم/ ۳۱/۱/۹۹