عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

توصیه‌های غذایی "طب ایرانی" برای پیشگیری از کرونا

یک دکترای تخصصی طب ایرانی با بیان اینکه یکی از راه‌های موثر مقابله با کرونا تقویت سلامت جسم افراد است، به تشریح برخی نکات تغذیه‌ای جهت تقویت سیستم ایمنی، اصلاح مزاج و تقویت سایر اعضای حیاتی بدن پرداخت.

دکتر زهرا جعفری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: راهکار اصلی مقابله با این بیماری پیشگیری است و همانطور که بارها توسط مسئولان بهداشتی تاکید شده بهترین راه پیشگیری خودداری از حضور در تجمعات و نیز شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و رعایت فاصله مناسب با سایر افراد جامعه است.

وی افزود: در طب ایرانی به طور کلی جهت پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی به سه عامل مهاجم، میزبان و شرایط محیط توجه می شود و در این طب جهت کاهش امکان ابتلا به بیماری بیش از هرچیز بهبود شرایط میزبان در نظر گرفته می‌شود.

جعفری تصریح کرد: جهت تقویت شرایط میزبان نیز تقویت اعضای حیاتی بدن(مغز، قلب و کبد)، تقویت دستگاه تنفسی، حفظ اعتدال مزاج شخصی و تعدیل و اصلاح شرایطی که خطر ابتلا و شدت بیماری را افزایش می دهند(انواع سوء مزاج ها) در دستور کار قرار می‌گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: یکی از راه‌های بهبود تقویت سیستم ایمنی از طریق اصلاح تغذیه است و در وهله اول توصیه بر این است که افراد همیشه و به ویژه در این روزها از پُرخوری، درهم خوری و خوردن غذاهای سنگین و دیرهضم مانند غذاهای خمیری، ماکارونی، الویه، انواع فست فودها، گوشت گاو و گوساله و... خودداری کنند.

وی افزود: همچنین در این روزها، روزه داری طبی و کاهش کالری دریافتی نسبت به حالت معمول توصیه می‌شود.

جعفری توصیه کرد: افراد باید در روزهای شیوع بیماری کرونا، مصرف شیر و ماست، گوجه فرنگی، شوری‌ها و ترشی‌های محرک مخاط تنفسی، شیرینی‌ها و غذاهای چرب و انواع سُس ها را کاهش دهند.