دکتر ولی زاده، مسئول کمیته علمی و فناوری ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان آذربایجان شرقی در جلسه استانی این ستاد عملکرد کمیته مذکور را تشریح نمود.
دکتر ولی زاده، مسئول کمیته علمی و فناوری ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان آذربایجان شرقی در جلسه استانی این ستاد عملکرد کمیته مذکور را تشریح نمود.
در جلسه این ستاد، دکتر ولی زاده، ضمن تاکید بر مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاهها و پارک علم و فناوری استان در خصوص مقابله با بحران فوق، گزارش اقدامات انجام شده و برنامه های آتی کمیته علمی و فناوری و دانشگاههای استان را به ستاد ارائه نمود.
وی با بیان اینکه در بحران پیش آمده، جایگاه و اهمیت علم و فناوری بیش از پیش نمایان شد، افزود:
یافتن روش درمان و شکست کامل کرونا جز از طریق علم و دانش مقدور نیست و خدای بزرگ را شاکریم که کشور ما نشان داد که به لحاظ توانمندی علمی و فناوری، به ویژه در مقایسه با کشورهای مشابه درگیر با مشکل فوق از مزیتهای نسبی خوبی برخوردار است و این توجه بیش از پیش به دانشگاهها و تقویت زیرساختهای آنها از طرف مسئولین، و مدیریت جهت دهی و هم افزایی توانمندیهای ملی در این حوزه را طلب مینماید.
مسئول کمیته علمی و فناوری ستادمدیریت و مقابله با کرونای استان آذربایجان شرقی در ادامه، خلاصه ای از عملکرد و اقدامات انجام یافته توسط دانشگاهها و موسسات علمی استان ( عمدتا توسط شرکت های دانش بنیان تحت حمایت دانشگاهها و پارک علم و فناوری استان) در خصوص موضوع مقابله با کرونا را بشرح زیر عنوان نمود:
۱- تولید مواد ضد عفونی کننده نانو با ماندگاری زیاد و زیست سازگار
۲- تولید کیت تشخیص کرونا
۳- ساخت تونل ضدعفونی کننده اتوماتیک با ثبت سفارش تواید به تعداد ۱۰۰۰ دستگاه
۴-امکان تولید مه پاش به منظور استفاده به جای سمپاشی
۵- طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی کننده برپایه ازون
۶- طراحی و ساخت دستگاه تب سنج نوری دیواری
۷- پیشنهاد طرح تولید واکسن کرونا به وزارت بهداشت
۸- همکاری با مراکز فروش و کتابخانه ها برای کمک به فروش اینترنتی
۹- تولید انبوه مواد ضد عفونی کننده سطح و دست و کمک به ضد عفونی محلات و مکانهای خاص با کمک بسیج دانشجویی دانشگاهها
۱۰ - ساخت نمونه اولیه اتوکلاو پلاسمایی و اقدام برای اخذ مجوز
۱۱- ایجاد سامانه مشاوره آنلاین دانشجویان
۱۲ -تهیه و توزیع بروشور آگاه سازی در مورد ویروس کرونا
۱۳ – پیشنهاد بیش از ۵۰ طرح پژوهشی درحوزه پیشگیری و درمان کرونا توسط محققین دانشگاهها
۱۴- تولید انبوه ونتیلاتور
۱۵- تولید تب سنج مخصوص غربالگری
شایان ذکر است در این جلسه دکتر پورمحمدی، استاندارآذربایجان شرقی و رئیس ستادمدیریت و مقابله با کرونای استان ضمن تایید و قدردانی از اقدامات موثر دانشگاههای استان در خصوص مدیریت و مقابله با شیوع بیماری کرونا، ورود همه جانبه و تخصصی دانشگاهها درمقابله و مبارزه موثر در پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ در استان آذربایجان شرقی را خواستار شد.