کمتر از ۵ درصد نمونهگیریهای انجام شده در خراسان رضوی موجب انتقال فرد به بیمارستان شده است
دکتر سیدمحمد حسین بحرینی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: بیماری کرونا در شرایطی وارد کشورهای مختلف از جمله ایران شد که هیچ نقطهای از دنیا تجربهای در جهت مقابله و مبارزه با آن نداشت، اما با همدلی مردم و مسئولان مدیریت خوبی که در حوزه سلامت کشور شد، گامهای بلندی در مسیر پیشگیری و درمان کرونا برداشته شد و کمترین آسیب وارده را در این حوزه در میان دیگر کشورهای جهان داشتیم.
وی با بیان اینکه وقتی که مسئولان دست به دست هم میدهند و در یک موضوع خاص همچون بحران کرونا همنظر هستند، قطعاً با یاری خدا در مسیر غلبه بر کووید ۱۹ همراه هستند، افزود: جا دارد که از حمایتهای نماینده ولی فقیه، استانداری، فرمانداری، بسیج جامعه پزشکی، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، آستان قدس رضوی، شهرداری، شورای اسلامی شهر و تمامی مجموعههایی که همکاری شایستهای داشتند تقدیر و تشکر نماییم.
رییس قرارگاه مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهدخاطرنشان کرد: قبل از ورود کرونا به استان کنترل تمامی مرزهای زمینی، هوایی و ریلی را داشتیم و از زمان ورود این ویروس منحوس به کشور اقدامات مختلفی را براساس دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همگام با سراسر کشور در حوزههای مختف بهداشتی و درمانی استان داشتیم.
دکتر بحرینی با ذکر این نکته که پیادهسازی نظام ارجاع الکترونیک و سطحبندی مراجعهکنندگان از جمله اقدامات شاخص و قابل توجه در دوره بحرانی کرونایی بود تا بیماران غیرکرونایی با کرونایی تفکیکشده باشند، تصریح کرد: اگر در آزمایشها و نمونهگیریها موارد مشکوکی مشاهده شد فرد بیمار به درمانگاههای سطح ۲ ارجاع داده می شود و در صورت بررسی بیشتر و نیاز به بستری، فرد به سمت درمانگاههای سطح ۳ انتقال مییابد و در کمتر از ۵ درصد نمونهگیریهای انجام شده در خراسان رضوی انتقال فرد را به بیمارستان شاهد بودیم و خوشبختانه با وجود آمارهای بالا، هیچگونه ازدحامی در بیمارستانها شاهد نبودیم.
وی تاکید کرد: فعال شدن مراکز ۱۶ ساعته برای بیماران کرونایی یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته بود، مراکزی که بعضاُ برخی از آنان فعالیت ۲۴ ساعته داشتند و فعالیت و محیط کار این مراکز هیچگونه تداخلی با مراکز ۸ ساعته ندارند.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در راستای مدیریت بیماری کرونا در استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه کار جدید دیگری که در مشهد انجام شد و به عنوان الگویی موفق در کشور معرفی شد اختصاص بیمارستان مستقل ویژه بیماران کرونایی بود، بیان کرد: با اجرای این طرح و جداسازی بیماران کرونایی از غیرکرونایی جلوی بسیاری از آسیبها گرفته شد و مدیریت بیماران نیز به شکل مطلوبی صورت گرفت.
دکتر بحرینی گفت: در گام نخست بیمارستان شریعتی را به بیماران کرونایی اختصاص دادیم و قبل از تکمیل ظرفیت آن نیز بیمارستانهای امام رضا(ع) و قائم(عج) رادر امر درمان اینگونه بیماران اضافه کردیم تا هیچگونه بیمار کرونایی با مشکل نبود تخت مواجه نباشد.
وی افزود: استفاده از مشارکت بخش خصوصی در امر درمان بیماران غیرکرونایی یکی دیگر از اتفاقات خوب این روزها بود و در این رابطه بیماران قلب و عروق، مغز و اعصاب، آزمایشگاه و زنان و زایمان در مراکز خصوصی با تعرفه دولتی درمان میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن قدردانی ویژه برای تلاش ستودنی، شایسته و خستگیناپذیر تمامی مدافعان سلامت در ۵۵ روز اخیر، گفت: در همین مدت تعداد ۵۰ نفر از اعضای کادر درمانی کروناییها در حین خدمت و امدادرسانی به بیماران کرونایی مبتلا به کووید ۱۹ شدند که عدهای از آنان بستری بوده و عدهای دیگر نیز در منازل خود قرنطینه هستند.
دکتر بحرینی اضافه کرد: این نکته هم قابل تحسین است که از همین جمع دلسوز و فداکار هستند تعدادی از مدافعان سلامت که بهبود یافتهاند و پس از پایان دوران بیماری مجدد به بخش کروناییهای مراکز درمانی مراجعه کردهاند و باوجود دردها و سختیهای بسیاری که متحمل شدند بازهم تمایل به خدمترسانی به این نوع بیماران را دارند.
وی بیان کرد: به لطف الهی و عنایات خاص امام هشتم(ع) ما تا امروز فوتی از کادر درمانی کروناییها نداشتهایم و امیدواریم که این وضعیت تا زمان ریشهکنی کامل کرونا ادامه یابد و در هیچ نقطهای از کشور و حتی جهان شاهد چنین چیزی نباشیم و بیش از بیش قدردان زحمات و تلاشهای خستگیناپذیر مدافعان سلامت باشیم و نام و یاد تمامی عزیزانی که در این راه مقدس جان خود را تقدیم کردهاند گرامی میداریم.
{jcomments on}