عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

هر آنچه پرستاران باید برای مراقبت از خود در برابر کرونا بدانند



ارتباط مستقیم کادر پرستاری با بیماران و ماهیت مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا و متعاقب آن خستگی و کاهش توان جسمی، سلامت این گروه موثر در چرخه درمان را به خطر می اندازد؛ از این رو توجه ویژه به نکات بهداشتی برای این افراد بسیار ضروری است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به نقل از معاونت درمان، فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره به ابتلای برخی از کادر پرستاری به بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: با افزایش تجربه، رعایت اصول خود مراقبتی و استفاده مناسب تر از تجهیزات حفاظت فردی، تعداد مبتلایان کادر پرستاری نسبت به اسفندماه کمتر شده است.

وی با تاکید بر اینکه کادر پرستاری باید اصول خود مراقبتی را به دقت رعایت کنند گفت: کادر پرستاری، خط اول مراقبت در بخش های بستری و سرپایی بیماری کرونا هستند. برای همین توجه به اصول خود مراقبتی و مهمتر از آن آموزش و یادآوری این اصول به افراد درگیر و حاضر در مراکز درمانی یک ضرورت است که نباید فراموش شود.

مولا درباره نکات قابل توجه پرستاران در مراقبت از بیماران و همزمان حفظ ایمنی و سلامت خود ، توضیح داد: رعایت بهداشت دست در پنج موقعیت تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی از مهمترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های واگیر همچون کووید ۱۹ است، اما انجام رفتارهایی که باعث اگزما و آسیب به پوست دست می شود، از قبیل شستشوی دست با آب داغ و یا استفاده بیش از حد از محلول های شوینده و الکلی، باعث احتمال بیشتر جذب آلودگی می شود.

مدیر پرستاری دانشگاه افزود: : پرستاران تا جای امکان باید از وسایل حفاظت فردی مخصوصا ماسک با سایز مناسب استفاده کرده و عینک طبی را بر روی صورت کاملا فیکس کنند.

وی ادامه داد: پرستاران باید حتما فاصله مطمئن ( فاصله دو متر ) را از همکاران، بیماران و مراجعان رعایت کنند.

مولا با بیان اینکه وسایل حفاظت فردی بایستی قبل از ورود به بخش پوشیده شوند، تاکید کرد: در نظر گرفتن دو فضای جداگانه تمیز و کثیف برای پوشیدن و خارج کردن این لباس ها و یا در صورت عدم امکان، تقسیم اتاق رختکن به دو ناحیه کاملا مجزا و عدم تداخل بین این دو محیط مورد مهمی است که باید رعایت شود.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین افزود: تا جایی که ممکن است از خارج کردن و پوشیدن مجدد وسایل حفاظت فردی خصوصا در زمان استراحت و صرف غذا اجتناب شود.

وی یادآور شد: پرستاران باید هنگام خارج کردن وسایل حفاظت فردی، با حفظ آرامش و تمرکز و عدم شتابزدگی، امکان آلودگی بدن و لباس زیر به ویروس را به حداقل برسانند.

مولا با بیان اینکه پوشیدن بدون اندیکاسیون وسایل حفاظت فردی به ویژه دستکش، باعث ایجاد اطمینان کاذب و افزایش احتمال مواجهه با ویروس می شود، هشدار داد: بارها دیده می شود که افراد دستکش پوشیده و بعد از لمس سطوح مختلف، با همان دست دستکش پوشیده، ماسک یا عینک خود را تنظیم می کنند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: کادر بهداشتی درمانی بسیار بیشتر از سایر افراد باید مراقب باشند تا از لمس صورت خود با دست آلوده پرهیز کنند.

وی با تاکید بر اجتناب از خوردن و آشامیدن در محیط بخش، گفت: نوشیدن آب و مایعات سالم و گرم در محیط تمیز ( با رعایت اصول مراقبت فردی ) برای پیشگیری از دهیدراتاسیون و خشکی دهان بسیار مهم است.

مولا ادامه داد: وجود کلیه امکانات لازم همچون محلول هندراب در هر دو رختکن تمیز و کثیف بسیار مهم است و باید سطلی در ناحیه کثیف قرار داده شود تا وسایل قابل استفاده مجدد مثل عینک ایمنی در آن قرار گرفته تا بعدا شستشو و ضدعفونی شوند.

مدیران پرستاری نقش مهمی در حفظ سلامتی کادر پرستاری دارند

مدیر پرستاری دانشگاه با تشکر و قدردانی از زحمات شبانه روزی مدیران پرستاری و سوپروایزران مراکز خاطرنشان کرد: مدیران و سوپروایزران نقش مهمی در حفظ سلامتی کادر پرستاری دارند و به همین دلیل باید به برخی نکات بسیار توجه کنند.

وی اظهار کرد: مدیران پرستاری و سوپروایزران باید با تنظیم یک برنامه کاری مناسب از ایجاد خستگی و ضعف جسمانی کادر پرستاری جلوگیری کنند.

مولا افزود: با توجه به اینکه امکان فراموشی و بی توجهی برخی از پرسنل به دلیل خستگی و تکرار مراقبت ها وجود دارد، باید یادآوری اصول خود مراقبتی بصورت مکرر انجام شود.

وی با بیان اینکه دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و معاونت درمان براساس یافته های جهانی، تجربه و اطلاعات پزشکان متخصص داخلی و خارجی است، تاکید کرد: مدیران باید با مطالعه این دستورالعمل ها، آموزش های لازم را به کادر پرستاری ارائه دهند.

مدیر پرستاری دانشگاه یادآور شد: مدیران پرستاری باید نکات ایمنی را علاوه بر همکاران کادر پرستاری به همکاران اداری، بیماران و کلیه مراجعان بیمارستان یادآوری کنند؛ زیرا نباید فراموش کنیم مهمترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری، آموزش و یادآوری مکرر موارد احتیاطی است.

وی تغذیه مناسب، ورزش، حفظ روحیه، استراحت کافی و استفاده از سرگرمی های سالم در اوقات بیکاری را جهت بهبود سلامت و ایمنی بدن کارکنان پرستاری بسیار مهم عنوان کرد و افزود: یادآوری و انتقال تجربیات دیگر همکاران در این مهم می تواند نقش مهمی داشته باشد.

مولا در ادامه بر ضرورت ضدعفونی سطوح بیمارستانی به ویژه سطوحی که بیشتر توسط افراد لمس می شود، به صورت برنامه ریزی شده و مکرر تاکید کرد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین از زحمات کادر بهداشتی و درمانی به ویژه همکاران کادر پرستاری در کلیه مراکز درمانی تابعه دانشگاه که با تلاش شبانه روزی و با قبول همه سختی ها وظایف خود را به درستی انجام می دهند، تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار:۷۷۰۳م.ر