عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

ممکن است که شیرینی، توسط دست آلوده فروشنده، ناقل ویروس کرونا شود

مهندس هاشم یوسفی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین با بیان این که ویروس کرونا در دمای بالا از بین خواهد رفت، افزود: ممکن است شیرینی به ویروس کرونا آلوده نباشد، اما هنگام قرار دادن در جعبه، از طریق دست آلوده فرد فروشنده، ناقل ویروس شود و یا اینکه خود جعبه، از قبل به علت نگهداری نادرست، به ویروس کرونا آلوده شده باشد .

وی تصریح کرد که این ویروس، در فضای آزاد و روی سطوح مختلف می تواند از چند ساعت تا چند روز زنده بماند و این احتمال می رود که ویروس بتواند روی سطوحی مانند میوه، جعبه ی شیرینی، آجیل و یا بسته بندی های شکلات‌ باقی بماند و باعث انتقال بیماری به افراد شود که البته می توان با استفاده از الکل ۷۰ درجه یا مایع ظرفشویی، بسته بندی های فوق را ضدعفونی کرد .

امکان بیشتر رشد ویروس در شیرینی جات «تر»

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قزوین، خاطر نشان کرد: رشد ویروس و باکتری در شیرینی جات‌ «تر» نسبت به شیرینی جات «خشک»، به علت اینکه ویروس‌ها در جای مرطوب تکثیر زیادی دارند، افزایش خواهد یافت، اما شیرینی جات «خشک»، به علت اینکه آب فعال ( aw ) کمتری دارند، می توان آنها را بعد از پخت مجدد، گرم کرد تا دیگر ویروس کرونا را منتقل نکنند.

عدم نیاز به حرارت دادن شیرینی خانگی در صورت نگهداری مناسب

وی در ادامه با بیان این که ویروس کرونا به حرارت بالای  ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی گراد حساسیت دارد و قرار دادن این ویروس در دمای مذکور باعث نابودی آن خواهد شد، گفت: شیرینی‌هایی که در خانه تهیه می‌شوند، در صورت نگهداری مناسب، احتیاجی به قرار دادن در داخل مایکروفر ندارند و شیرینی مورد مصرف، بستگی به حجم و رطوبت، باید در معرض حرارت قرار گیرد.

مهندس یوسفی، به مردم توصیه کرد قبل از خرید، دست های خود را آب صابون مایع شستشو بدهند و از دستکش یکبار مصرف و ماسک استفاده کنند. وی ادامه داد باید ضمن اینکه هنگام سفارش و یا تحویل کالا، حداقل فاصله  اجتماعی ۱.۵ متر رعایت شود؛ از دریافت و پرداخت وجه نقد خودداری و برای انجام پرداخت ها از کارت بانکی استفاده شود.