عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان

نظام سلامت در رسانه های گروهی (18 فروردین ماه 97)

نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (18 فروردین‌ماه 97)
ارائه خدمات در بیمارستان های زنجان الکترونیکی می شود
زنجان - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان گفت: حذف دفترچه در بخش بستری بیمارستانهای ابهر و خرمدره با همکاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان به صورت پایلوت اجرا می شود . کد خبر : 82878858 | تاریخ خبر : 17/01/1397 - 15:17
به گزارش ایرنا، خدیجه ابراهیم خانی روز جمعه در جمع خبرنگاران افزود: برابر قانون همه بخش‌های ارائه دهنده خدمت در حوزه بستری اعم از دولتی، خصوصی و غیردولتی مکلف شده اند که در زمان ارائه خدمت از پایگاه بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت ایران استحقاق سنجی کنند .
وی اظهار کرد: هم اکنون این کار مهم در چند استان کشور به صورت پایلوت در حال اجرا است و انجام این کار به حذف دفترچه در بیمارستانهای دولتی کمک قابل توجهی خواهد کرد . ابراهیم خانی خاطرنشان کرد: الکترونیکی شدن خدمات در بخش بستری در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم همین روند نیز در بخش سرپایی نیز محقق شود . وی اظهار کرد: یکی از مشکلات کنونی همپوشانی بیمه ای است و امیدواریم در این مسیر اداره کل تامین اجتماعی استان نیز برای تعیین تکلیف حدود 150 هزار نفر از شهروندان این استان که بیش از یک پوشش بیمه ای دارند، گام موثری بردارد . این مسئول ادامه داد: بر این اساس بیمه روستاییان بیشترین همپوشانی را در این حوزه با 93 هزار نفر شامل می شود ، 25 درصد این جمعیت حداقل از 2 دفترچه بیمه ای برخوردار هستند و به عبارتی از هر چهار نفر روستایی حداقل یک نفر 2 دفترچه دارند .
وی بیان کرد: در اواخر سال گذشته کارهای برای همپوشانی های احصا و حذف شد اما تا رسیدن به حد مطلوب فاصله وجود دارد .
ابراهیم خانی خاطر نشان کرد: با الکترونیکی شدن و اتصالی که در پایگاه جمعیتی انجام گرفته، هنگام صدور و تمدید دفترچه امکان همپوشانی به کمترین میزان خواهد رسید .
به گزارش ایرنا، با توجه به آخرین آمار اعلام شده از جمعیت یک میلیون و 57 هزار 460 نفری این استان 624 هزار و 185 نفر معادل 59 درصد جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند .
هم اکنون 25 دفتر پیشخوان طرف قرارداد اداره کل بیمه همگانی سلامت در استان زنجان فعال است که از این تعداد 9 دفتر در شهر زنجان و مابقی در دیگر شهرهای استان خدمات ارائه می کنند . 7320/8068

شنبه ۱۸ فروردین ماه، ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸ کد خبر : 971-15814-5
مصرف بیش از حد پیتزا باعث بیماری می‌شود
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: مصرف بیش از حد پیتزا می‌تواند باعث بیماری و چاقی شود.
عصمت عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به اینکه در تهیه پیتزا مقدار زیادی طعم‌دهنده متنوع از قبیل سوسیس، کالباس، پنیر پیتزا که پنیری به شدت چرب است و انواع سس، استفاده می‌شود، گفت: مصرف بیش از حد پیتزا می‌تواند باعث بیماری و چاقی شود.
وی ادامه داد: انسان خواستار تنوع غذایی است اما باید به سمت مصرف غذاهای سالم حرکت کند، در همین جهت پیتزا باید در حجم کم تهیه شده و از گوشت سالم و انواع سبزیجات در تهیه آن استفاده شود. کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه زنجان اظهار کرد: همواره توصیه می‌شود به جای استفاده از غذاهای چرب و پرادویه از فست فودهای سالم و سنتی استفاده شود؛ مخلوط میوه‌ها و سبزی‌ها، تخمه‌ها و تنقلات قدیمی، میوه خشک شده (توت، پسته، انجیر و خرما) که عوارض کمی دارند و چربی‌هایی که در این دانه‌های خوراکی وجود دارد برخلاف چربی‌هایی که در فست‌فودها استفاده می‌شود چربی‌های بسیار مفیدی هستند که نه تنها باعث بیماری نمی‌شوند، بلکه چربی خون را کاهش می‌دهند و باعث افزایش چربی خوب بدن می‌شوند. عباسی خاطرنشان کرد: در سوسیس‌ها و کالباس‌ها از ماده‌ای به نام نیتریت به‌عنوان رنگ‌دهنده استفاده می‌شود که این ماده باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می‌شود و مصرف آن یک حد مجاز ممنوع است. کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: اکثر این فرآورده‌های گوشتی را که قیمت ارزانی دارند، نمی‌توان به‌عنوان جایگزین به‌عنوان جایگزین گوشت استفاده کرد؛ گوشتی که در این مواد استفاده می‌شود، دارای کیفیت پایینی است و از پروتئین‌های غیر حیوانی تهیه شده و با استفاده از پودر سیر، ادویه و فلفل به این قبیل گوشت‌ها، رنگ، بو و طعم غیر طبیعی می‌دهد تا به یک محصول خوب تبدیل شوند، اما در واقع اینطور نیست و از مواد ناسالم تهیه شده‌اند.


اعضای 22 بیمار مرگ مغزی در زنجان اهدا شد

زنجان - ایرنا - مسئول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: سال گذشته با توجه به افزایش آگاهی جامعه و فرهنگ سازی انجام شده، اعضای 22 بیمار مرگ مغزی در این استان اهدا شد .
کد خبر : 82879335 | تاریخ خبر : 18/01/1397 - 11:19
رویا قهرمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 90 ارگان این بیماران به نیازمندان پیوند اعضا اهدا شد . وی ادامه داد: بیشترین آمار رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی برای اهدای عضو در استان، متعلق به شهرستان خرمدره است که این امر اتفاقی قابل توجه در حوزه اهدای عضو در کشور به شمار می آید . قهرمانی اظهار کرد: طی سال گذشته اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در زنجان افزایش نزدیک 70 درصدی نسبت به سال 95 داشت که این موضوع نشان دهنده ارتقای فرهنگ اهدا در بین خانواده ها در این استان است .
مسئول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان بر لزوم فرهنگ سازی جهت اهدای عضو برای نجات بیماران نیازمند به پیوند در سطح جامعه تاکید کرد و گفت : روزانه به طور متوسط 10 بیمار در کشور به علت نبود عضو پیوندی، جان خود را از دست می دهند که با اهدای عضو می توان جان آنان را نجات داد . وی با بیان اینکه از هنگام شناسایی بیمار مرگ مغزی، اقدامات و حمایت های ویژه ای برای کسب رضایت از خانواده های آنان جهت اهدای عضو انجام می شود، ادامه داد: تیم کارشناس و متبحر پزشکی متشکل از پنج متخصص با حساسیت های ویژه ای وضعیت بیماران مرگ مغزی را رصد می کنند و حتی بیشتر از خانواده ها دغدغه احیای این بیماران را دارند .
قهرمانی افزود: اگر خانواده ها درباره مرگ مغزی و نحوه تایید آن توسط کمیسیون پزشکی اطلاع داشته باشند، راحت تر با موضوع مهمی همچون اهدای عضو کنار می آیند .
به گزارش ایرنا شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان از سال 87 آغاز به کار کرده است .
7312/6085