وبینار آموزشی «ثبت اختراع و حفظ مالکیت معنوی» برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیادملی نخبگان؛ با توجه به شیوع کرونا ویروس و ضرورت حفظ نکات بهداشتی اعلامشده از سوی ستاد مبارزه با کرونا کشور، دوره «ثبت پتنت و مالکیت فکری» با هدف کسب و افزایش آگاهی اساتید و دانشجویان در راستای حفظ ایده و نتایج تحقیقات و همچنین صیانت از اختراعات دانشبنیان، به همت بنیاد نخبگان استان اصفهان بهصورت آنلااین برگزار شد.
در این دوره به ویژگیهای اصلی اختراع از جمله نوآوری و کاربردیبودن در صنعت و تجارت برای ثبتشدن اشاره شد. ضرورت ثبت برند و اختراع و همچنین تاکید بر لزوم حفظ مالکیت معنوی افراد شامل حقوق مربوط به آفرینشها و خلاقیتهای فکری و ذهنی و نقش آنها در انتفاع مادی اثر یا خلاقیت، ارتقاء و اشاعه آن، از دیگر محورهای این دوره بود.
مرور بر حقوق مالکیت فکری و آشنایی با انواع داراییهای فکری، قوانین و عهدنامههای اصلی مالکیت فکری، کپیرایت و حق مولف، طرح صنعتی اختراع، نام و نشان تجاری، نشان جغرافیایی، نرمافزار و اپلیکیشن و قوانین مربوط به آن و نهادهای مربوط به مالکیت فکری، از دیگر سرفصلهایی بود که در این دوره مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه این کارگاه مواردی از قبیل تعاریف، قوانین و اهمیت اختراع و پتنت با رویکرد علومپزشکی، مقدمه وتاریخچه قوانین داخلی و خارجی، نهادهای مربوط به ثبت اختراع، اجزای اختراع، جستجوی پتنت و تفاوت مقاله با اختراع، مورد بحث قرار گرفت.
اشاره به محورهای ثبت اختراع در داخل و خارج کشور از جمله مروی بر قوانین ثبت اختراع، روند ثبت اختراع در داخل و خارج (اشخاص و نهادهای مرتبط، روند و زمان و هزینهها)، بایدها و نبایدهای ثبت اختراع، اجزای سند اختراع داخلی و خارجی و تجاریسازی اختراع و همچنین تبیین نکات مهم در جستوجو و داوری اخترعات شامل مروری بر اطالعات مندرج در پتنت، روشهای جستجوی اطالعات و مقالات، روشهای جستجوی اختراعات، معرفی منابع و پایگاههای جستجوی اختراعات، روند داوری اختراع، معیارهای قبول و یا رد ادعایهای اختراع، چگونگی تکمیل فرمهای داوری و بررسی نتایج داوری مراجع بینالمللی، از دیگر بخشهای مهم این دوره بود.
در پایان این دوره نیز موضوع آنالیز پتنت با عناوینی مانند بررسی اطالعات موجود در پتنت، استفاده از اطاعات پتنت در تحقیقات، ارزیابی اختراعات و پتنت ها و همچنین ارزشگذاری پتنت، ارائه شد.