معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خبر داد؛دریافت ۱۱۵طرح پژوهشی با موضوعات دارویی و درمانی بیماران حاد کرونایی
دکتر محسن تفقدی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: فعالیتهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث مبارزه با کرونا در دو حوزه اقدامات پژوهشی و فناورانه بوده که در حوزه پژوهش فراخوانی در زمینه دریافت طرح پژوهشی منتشر شد و کار داوری آن نیز از اواخراسفند ماه سال گذشته آغاز شده است.
وی با بیان اینکه طرحهای پژوهشی و فناوری براساس داوریها و بررسیهای اخلاقی بهشکل مجازی مورد ارزیابی قرار گرفته است، افزود: تاکنون تعداد ۱۱۵ طرح پژوهشی با موضوعات دارویی و درمانی بیماران حاد کرونایی دریافت شده که از این میزان ۱۷ طرح آن در مرحله داوری بوده که عمده طرحها تصویب شده و تعدادی هم در کمیته اخلاق پژوهش است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: از مجموع آثار دریافتی پذیرفته شده از سوی هیات داوران میتوان به تصویب ۱۰ طرح مداخلهای دارویی طبیعی، شیمیایی، سنتی و غیره اشاره کرد که هماکنون تستها و آزمایشهای آن در حال انجام است و عمده پژوهشهای صورت گرفته از زمان شیوع کرونا در کشور تاکنون در ۳ حوزه پیشگیری، دارویی و درمانی بوده است.
دکتر تفقدی تصریح کرد: مراحل بررسی طرحها بسیارسریع انجام شده و دغدغهای در این خصوص وجود ندارد و در حوزه میدان و عمل طرحها هم با حمایت ویژهای که از طراحان صورت میپذیرد، این برنامه بسیار سریعتر از یک زمان عادی اجرا خواهد شد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه کمیته اخلاق در پژوهش متشکل از تعدادی از اعضای هیات علمی بوده که با شرایط و مقررات خاص، طرحها را بررسی میکنند، بیان کرد: این مدیریت فقط انتقالدهنده نظرات کمیته اخلاق به مجری و پاسخ مجری به کمیته اخلاق است؛ نظر کمیته اخلاق در پژوهش بهصورت اجماعی یا رایگیری تعیین میشود .
دکتر تفقدی با بیان اینکه هیچ طرح پژوهشی برابر مقررات بدون رای و تایید کمیته اخلاق در پژوهش در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابل اجرا نیست، گفت: پس از تصویب طرح و بودجه آن، طرح برای پرداخت به امور مالی معاونت پژوهش و فناوری ارجاع میشود و طبق نوبتدهی و برخی اولویتها منتظر تامین نقدینگی از سوی معاونت توسعه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پژوهشهای پیشگیرانه در گروههای مختلف جامعه از جمله پزشکان، پرستاران، ماماها، زنان باردار و غیره در حال انجام است، افزود: در کنار آن به پژوهشهای مداخلهای و نوع داروها و روشهای درمانی پرداخته میشود و نمونههای مختلف آن روی بیماران کرونایی اجرا میشود تا بتوانیم موثرترین دارو و شیوه درمان را انتخاب کنیم و نقشی کوچک در کاهش سرعت انتقال بیماری و نیز درمان بیماران کرونایی و بازگشت آنان به جمع خانوادههایشان داشته باشیم.
{jcomments on}