عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

کمیته های مردمی بازوان توانمند ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا هستند


نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: کمیته های مردمی بازوان توانمند ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا هستند.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، آیت اله حبیب شعبانی در جلسه ویدئو کنفرانس ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا که با محوریت بررسی عملکرد این ستاد در شهرستان‌ها برگزار شده بود ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، حلول سال ۹۹ و روز جمهوری اسلامی اظهار کرد: همکاری ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا با ستاد مردمی تاکنون بسیر مطلوب بوده و منجر به خیزشی همگانی در موضوع مقابله با این ویروس شد که با وحدت و همدلی رو به جلو می‌رود.

وی با بیان اینکه کمیته‌های مردمی بازوان توانمند ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا هستند عنوان کرد: یکی از مسائل و دغدغه‌های مهمی که باید در این ستاد مورد توجه قرار گیرد وضعیت قانونی و حقوقی افراد است زیرا اگر در روند کار آسیب یا مخاطره‌ای متوجه افراد شود باید در این موارد مسئول و پاسخگو باشیم و قطعا در این جریان مسئولیت مستقیم افراد به عهده ستاد مردمی هر شهرستان و مسئولین آن خواهد بود.

امام جمعه شهر همدان تشریح کرد: ستاد مردمی مبازه با کرونا با هدف کمک کردن به تسریع در روند حذف این بیماری شکل گرفته و ما جبهه‌ای واحد هستیم بنابراین نباید بار اضافه‌ای از این ستاد به سیستم بهداشت  درمان تحمیل شود و اگر نقدی در عملکرد این مجموعه دیده می‌شود باید به بنده یا دبیر این ستاد منتقل شود.

وی به برخی از پیامدهای در خانه ماندن افراد اشاره و بیان کرد: این موضوع اگرچه برای حفظ سلامت افراد جامعه در این برهه ضروری است اما عوارضی نظیر آسیب‌های معیشتی نیز به همراه دارد که لازم است در برخی موارد مثل دریافت اجاره‌بها یا کمک به اقشار آسیب‌پذیر هماهنگی‌هایی با صاحبان املاک، بازاریان و اصناف صورت گیرد.

آیت‌اله شعبانی ادامه داد: یکی دیگر از خلاهایی که در اثر شرایط جامعه به‌وجود آمده‌است خلا معنوی است که به دلیل تعطیلی موقت نمازهای جماعات و جمعه و تجمعات مذهبی حاصل شده که با توجه به درپیش بودن عید بزرگ شعبان و ماه سراسر معنویت رمضان، ائمه جماعات باید به این خلاهای معنوی و روحی در زندگی مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی بر حفظ روحیه جهادی و تشکیلاتی شکل گرفته در بین مردم  مسئولین تاکید و خاطرنشان کرد: همکاری و تعامل ستاد مردمی مبارزه با کرونا و دانشگاه علوم پزشکی پس از عبور از این بحران هم می‌تواند در راستای رفع آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق و اعتیاد تداوم داشته باشد و این جریان را به پیوندی مبارک تبدیل کند.

نماینده ولی فقیه در استان همچنین به گلایه‌هایی از کمبود امکانات و ابزار ضدعفونی در روستاها اشاره کرد و افزود: اگرچه در بسیاری از روستاها اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است اما همه روستاها به ویژه روستاهای حومه شهر همدان باید در این روند یکسان دیده شوند و از اقلام بهداشتی و محافظتی و اقداماتی نظیر ضدعفونی اماکن عمومی بهره‌مند گردند.

وی در ادامه با اشاره به دغدغه تغسیل و تدفین متوفیان کرونا متذکر شد: این موضوع باید با رعایت کامل شرعیات البته در قالب پروتکل‌های بهداشتی انجام شود.

**کار تشکیلاتی نظام در مقابله با کرونا در تاریخ ماندگار خواهد شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این نشست پس از تبریک ایام و اعیاد، از حضور و مشارکت مردمی در ستاد مردمی مقابله با کرونا در مرکز استان و شهرستان‌ها قدردانی و اظهار کرد: تا امروز ۲۰۲ کشور جهان با این ویروس درگیر شده‌اند و حدود ۸۰۰ هزار نفر مبتلا و ۳۸ هزار نفر مرگ در اثر ابتلا به این ویروس در تمام جهان حاصل شده است که کشور آمریکا با ۱۴۲ هزار مبتلا بیشترین آمار را در این خصوص به خود اختصاص داده و کشور ما در رده‌بندی هفتم جهان است.

دکتر رشید حیدری‌مقدم با بیان اینکه کار تشکیلاتی نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا در تاریخ ماندگار خواهد شد گفت: بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و مدعی در مواجهه با این ویروس زمینگیر شده‌اند و غربالگری مرگ را آغاز کرده و افراد سالمند و مسن را نادیده گرفته و هزینه‌های بهداشتی و درمانی را صرف بهبودی جوانترها می‌کنند چون از زیرساخت‌های لازم برخوردار نیستند در حالی که در کشور ما با غربالگری سلامت از خانه بهداشت‌ها تا مراکز درمانی و پایگاه‌های سلامت، حتی دورترین روستاها در غربالگری و بررسی‌های بهداشتی درمانی قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه از غربالگری حداکثری در استان خبر داد و افزود: این روند در برخی شهرستان‌ها از جمله نهاوند و فامنین تا مرحله صد در صد پیشرفت داشته و آماده اجرای غربالگری فعال در مرحله دوم هستیم زیرا باید بیماریابی به صورت فعال انجام شود و مدیریتی منجسم و هدفمند در ادامه مسیر شکل بگیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اظهار به این امر که حضور فیزیکی افراد آموزش دیده در ستاد مردمی ضرورت شرایط فعلی نیست تبیین کرد: در حال حاضر همه تمرکز ما باید بر موضوع سیزده بدر و ممانعت از تجمع مردم در طبیعت باشد و پس از آن مسائل فرهنگی، مدیریت فضای مجازی و شایعاتی که در این فضا منتشر می‌شود، و دغدغه مشکلات روانی که پس از کرونا با آن مواجه خواهیم بود باید مد نظر قرار گیرد.

وی همچنین تاکید کرد: ابتلا به ویروس کرونا جرم و جنایت نیست و این دغدغه نباید به کتمان بیماری منجر شود بنابراین مدیریت این جوّ روانی و مسائلی از این دست که این روزها با آن سر و کار داریم از جمله شبهات دینی که در فضای متعدد با هدف ایجاد تقابل بین علم و دین مطرح می‌شود باید با استفاده از ظرفیت‌هایی نظیر نفوذ کلام ائمه جمعه و جماعات در هر شهرستان مورد توجه واقع شود.

دکتر حیدری‌مقدم اشاره‌ای هم به موضوع تولید ماسک در سطح استان و شهرستان‌ها داشت و افزود: هیچ‌کس بدون اخذ مجوز و تاییدیه‌های لازم از دانشگاه و سازمان صمت حق تولید ماسک ندارد و خوشبختانه با وجود اینکه در تمام کشور کمتر از ۳۰ هزار ماسک N۹۵ تولید می‌شود کمبودی در این زمینه نداریم و در استان همدان یک تولیدکننده از این ماسک وجود دارد و یک تولیدی دیگر نیز به زودی به ظرفیت تولید این ماسک افزوده می‌شود البته ماسک N۹۵ برای عموم مردم نیاز نیست و تنها برای بیماری که دارای خلط و ترشحات غلیظ است و پرستاری که با این بیمار سر و کار دارد لازم است.

**تمرکز ستادهای مردمی بر اقدامات فرهنگی متمرکز شود

جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به آمادگی مطلوب دانشگاه علوم پزشکی و تعامل مناسبی که با قرارگاه مقابله با کرونا داشتند اظهار کرد: انتظار می‌رود مصوبات دستاد مقابله با کرونا توسط فرمانداران به ستادهای مردمی منتقل شود و همه اعضای این ستاد در جریان مصوبات به ویژه موضوعات ویژه اطلاع‌رسانی قرار گیرند.

سردار فرجی بیان کرد: تجمع به هر دلیل و علتی از جمله جشن یا عید و ... طبق پروتکل بهداشتی ابلاغ شده در ستاد مقابله با کرونا ممنوع است بنابراین وقتی نمازهای جمعه و جماعت هم در سطح استان برگزار نمی‌شود انتظار می‌رود سایر تجمعات نیز تابع این رویه بوده و تخطی نکنند.

وی همچنین متذکر شد: افرادی که در ستادهای مردمی شهرستانی برای مقابله با کرونا ورود کرده‌اند با اخلاص وارد فضای کمک‌رسانی شده‌اند بنابراین باید مسئولیت حقوقی و قانونی مخاطراتی که برای این افراد ایجاد می‌شود نیز مد نظر قرار گیرد چراکه شکلگیری ستاد مردمی اقدامی ارزشمند و جهادی بوده و باید قدردان تلاش افراد فعال در این عرصه باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه مسئولیت ضدعفونی وگندزدایی شهر بر عهده شهرداری‌هاست خاطرنشان کرد: بهتر است تمرکز ستادهای مردمی به جای ضدعفونی خیابان‌ها و مبلمان شهری به مسائل فرهنگی و روانی بحران کرونا و برهه پس از آن متمرکز شود. در این جلسه نمایندگان ستادهای مردمی هر یک از شهرستان‌های استان به تشریح اقدامات صورت گرفته در مقابله با کرونا و اعلام میزان آمادگی نیروهای تربیت یافته و اعتبارات جذب شده پرداختند.