عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

غربالگری بیش از ۵۰ درصد از ساکنان مناطق زیر پوشش دانشگاه در برابر کرونا

عضو قرارگاه کنترل و پیشگیری کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تا کنون بیش از ۵۰ درصد با جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زیر پوشش غرباگری ویروس کووید-۱۹ قرار گرفته اند.

به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان در ارتباط ویدیوکنفرانسی با مراکز درمانی خراسان رضوی ضمن عرض تبریک سال نو و خداقوت ویژه به کادر درمان بیماران کرونایی، خاطر نشان کرد: خدمات صورت گرفته در مناطق مختلف شهری و روستایی استان صورت گرفت و در مناطق محروم و حاشیه شهر کلان‌شهر مشهد هم پوشش ۲۵ تا ۴۵ درصدی طرح‌ها و اقدامات پیشگیرانه داشتیم.

وی ضمن اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت نیروهای بسیج جامعه پزشکی، افزود: با استفاده از ظرفیت بسیج جامعه پزشکی و جلساتی که با سردار نظری و دکتر ذاکریان داشتیم برنامه‌ریزی خوبی در پوشش‌های نقاط مختلف استان به‌ویژه روستاها و مناطق محروم مرزی داشتیم و هماهنگی خوبی در مناطق ۵ گانه مشهد و دیگر نقاط استان شاهد بودیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: حضور و همکاری پرسنل که در حال حاضر تعطیل هستند را در کنار نیروهای مناطق ۵ گانه مشهد خواسته‌ایم تا هرچه سریع‌تر به آمار پوشش کامل و ۱۰۰ درصدی اجرای طرح غربالگری در این کلان‌شهر مذهبی برسیم.

دکتر قلیان تصریح کرد: کشف هرگونه موردمثبت ابتلا به کرونا موجب جلوگیری از حداقل ۲۰ ابتلای دیگر به این ویروس می‌کند و به همین جهت از نقش کلیدی غربالگری در حفظ سلامت جامعه نباید غافل شویم.

وی با بیان اینکه باید در کنار سرعت عمل به بحث دقت عمل و راستی‌آزمایی توجه شود، تاکید کرد: ثبت داده‌ها به‌صورت غیرواقعی با توجه به حدسیات فاقد ارزش قانونی بوده و نباید در این میدان جنگ عظیم خواسته یا ناخواسته با آمار ناصحیح خود موجب تشدید بحران کرونایی موجود بشویم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بحث غربالگری اهمیت ویژه‌ای دارد، اما مهمتر از آن مراقبت از افراد مشکوک بوده و باید رسیدگی ویژه به موارد مشکوک پس از شناسایی این نوع افراد صورت پذیرد و آن موقع که می‌توانیم بگوییم گامی بلند در حوزه اقدامات پیشگیرانه و عدم تکثیر کووید ۱۹ برداریم.

دکتر قلیان با بیان اینکه مراکز بهداشت قرمز و سفید به مردم معرفی شود، گفت: هم‌اکنون ۶۴ مرکز بهداشت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۴ شهرستان تحت پوشش فعالیت دارند که از این تعداد ۳۶ مرکز قرمز (۱۹ مرکز در مشهد) و ۲۸ مرکز سفید (۱۵مرکز در مشهد) هستند.

وی افزود: در مراکز ۸ و ۱۶ ساعته بهداشت اطلاع‌رسانی خوبی صورت گرفته، اما در محلات باید دو نوع مراکز قرمز (ویژه کرونایی‌ها) و سفید (ویژه گروه‌های هدف همچون مادران باردار، واکسیناسیون کودکان و غیره) به‌خوبی به اطلاع مردم برسد تا مراجعه اشتباه فرد سالم را به مرکز ویژه کرونایی‌ها نداشته باشیم و موجب ایجاد مشکل در آن فرد و اطرافیانش نشود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خدمات دارویی و درمانی در مراکز بهداشت ‌به‌صورت رایگان ارائه می‌شود، خاطرنشان کرد: در این مراکز هیچ وجهی از مراجعه‌کنندگان دریافت نمی‌شود و اگر مرکزی وجهی دریافت کرد کاری خلاف قانون انجام داده و با متخلفان آن مجموعه طبق قانون برخورد می‌شود.

دکتر قلیان بیان کرد: خراسان رضوی و مشهد با وجود اتباع خارجی‌اکه دارد از قدیم یکی از کانون‌های سل بوده و هست و اکنون در فصل سرماخوردگی، آنفلوانزا، سل، کرونا و دیگر بیماری‌های واگیردار هستیم باید مراقبت بیشتری در بحث سلامت خود و اطرافیانمان داشته باشیم و با مشاهده کوچکترین مورد مشکوکی بلافاصله اقدام لازم را صورت دهیم و نسبت به آن بی‌تفاوت نباشیم.

{jcomments on}