عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

چاپ و بارگذاری نشریه ترویجی کاربرد بقایای بوجاری گندم و کنجاله کانولای فراوری شده در تغذیه جوجه‌های گوشتی توسط محقق علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نشریه فنی و ترویجی تحت عنوان « کاربرد بقایای بوجاری گندم و کنجاله کانولای فراوری شده در تغذیه جوجه‌های گوشتی» توسط دکتر محمود صحرایی عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تهیه و با شماره ثبت ۵۶۳۹۶ در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی در ۲۴ صفحه بارگذاری شده است.

در مقدمه این نشریه که مخاطبان آن محققان، کارشناسان، مرغداران و تولیدکنندگان خوراک طیور، کارشناسان و مروجان مسئول پهنه‌های تولیدی است آمده است؛ به‌طور معمول حدود ۹۰ درصد مواد خوراکی جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا شکیل می‌دهند که هزینه‌های بیشتری نسبت به سایر منابع داخلی دارند؛ بنابراین برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و تامین مواد خوراکی و به‌ویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان باید از منابع خوراکی جدید و غیرمعمول داخلی استفاده کرد . از این رو بهتر است از بقایای بوجاری گندم و کنجاله کلزا به‌عنوان جایگزین ذرت در تغذیه جوجه‌های گوشتی استفاده کرد . هرچند، فراموش نکنید که طیور و به‌خصوص جوجه‌های گوشتی در تولید آنزیم‌های موثر برای هضم فیبر محدودیت دارند و دیواره سلولی دانه غلات به‌صورت نوعی سد فیزیکی در برابر آنزیم‌های داخلی عمل می‌کند و بهره‌وری نشاسته و پروتئین محصورشده داخل سلولی را کاهش می‌دهد . ازآنجایی‌که میزان زیادی از ضایعات بوجاری درجه یک گندم در کشور تولید می‌شود و دسترسی به کنجاله کلزا نیز آسان است، قیمت آن‌ها در مقایسه با دانه ذرت و کنجاله سویا ارزان‌تر است .

دانلود نشریه