آیین آغاز سال کاری جدید در دانشگاه مازندران
با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان:
آیین آغاز سال کاری جدید در دانشگاه مازندران برگزار شد
دکتر سیدخلاق میرنیا:
ما می خواهیم آنقدر تلاش کنیم که دانشگاه مازندران مظهر وحدت، اصلاح، آبادانی، رفاقت ها و دوستی ها باشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین آغاز سال کاری جدید با حضور رییس دانشگاه، معاونان، مشاوران، روسای دانشکده ها و جمع کثیری از اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه، در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری برگزار شد .
در این مراسم که با پخش کلیپ گزارش عملکرد دانشگاه در سال 1396 همراه بود، دکتر سید خلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران در ابتدای سخنانش، با توصیه ی افزایش معنویت ها در زندگی روزمره، گفت: این معنویت ها می توانند انرژی ما را برای کارکردن صد برابر کند. که اگر در زمان کمبودها و مشکلات زندگی، گرفتار می شویم، با این تفکر معنوی و عرفانی بتوانیم مشکلات را از سر راه برداریم .
رییس دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش، سال گذشته را سالی سخت برای دانشگاه ارزیابی کرد و افزود: سالی که گذشت برای ما سال سختی بود که البته توانستیم با موفقیت های نسبی، آن را پشت سر بگذاریم. تلاش می کنیم تا با همکاری هم، دانشگاهی را مدیریت کنیم تا افتخاری باشد برای شهر ما، استان ما، کشور ما و خود ما. بالاخره ما همه منسوب به همین دانشگاه هستیم و می بایست در راه اعتلای آن از هیچ کوششی دریغ نورزیم و انشاءالله خواهیم توانست مشکلات را یکی پس از دیگری، پشت سر گذاشته و بتوانیم سیستم را سر پا نگه داشته و موفق و پیروز شویم .
رییس دانشگاه منتخب استان، سپس به نامگذاری امسال بنا به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری که امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نام گذاری کردند، یعنی کمبودهایی را احساس کردند که این عنوان را برای امسال برگزیدند. البته این کمبود فقط در خرید کالا نیست بلکه بیشتر کمبود فرهنگی است. ما به یک کمبود فرهنگی دچار شدیم که امروز از کمبود خرید کالای ایرانی حرف می زنیم. به نظر من، ایشان با این نامگذاری، علاوه بر لزوم خرید و حمایت از کالای ایرانی، به نوعی، کمبود فرهنگی را به ما یادآوری فرمودند .
دکتر میرنیا با اذعان به این مطلب که کشورهایی که هم اکنون به عنوان کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در جهان مطرح هستند، همگی آنان، دوران سختی را در مقطعی از زمان، پشت سر گذاشتند، تاکید کرد: اما این کمبودها و سختی ها موجب نگردید که آنان از داشته های فرهنگی شان غافل شوند. چه بسا به نحو شایسته ای از آن بهره جستند و توانستند این راه سخت را با موفقیت طی کنند .
رییس دانشگاه مازندران سپس به توانمندی نظامی کشور اشاره کرد و گفت: ما از لحاظ نظامی جزو قدرت های برتر دنیا هستیم اما چرا نمی توانیم برخی کالاهای کوچک را خودمان تهیه و تولید نماییم؟ چون ذهنیت ما اشکال دارد. ما فکر می کنیم که نمی توانیم. هندی ها هم فکر می کردند که نمی توانند، اما گاندی با پوشیدن لباس بومی هندوستان و استفاده نکردن از کالاها و ماشین های لوکس خارجی، سیاستی را اجرا کرد که امروز کشور هند با وجود یک میلیارد و چهارصد و پنجاه میلیون نفر جمعیت، از بزرگ ترین قدرت های اقتصادی دنیا محسوب می شود و بازار بزرگ ترین صادر کننده فرش و محصولات کشاورزی دنیا را در اختیار دارد .
دکتر میرنیا در بخش دیگری از سخنانش، گریزی هم به دانشگاه مازندران زد و گفت: در دانشگاه ما هم آنقدر بود و نبود وجود دارد که باید لیست کنیم و نبودها را تبدیل به بود نماییم. مدیریت دانشگاه اگر امروز تلاش می کند که فعالیت های گسترده ای را به انجام برساند، قصدمان این است که کمبودهای مان را جبران کنیم. با مقایسه دانشگاه خودمان و دانشگاه های استان های دیگر متوجه می شویم که آنها چه امکانات و پتانسیل هایی دارند که متاسفانه ما از آن امکانات، بی بهره ایم. این کمبودها را که می بینم، نه تنها افسرده نمی شوم بلکه انرژی ام برای برطرف نمودن ناداشته ها و محقق کردن داشته ها و امکانات بیشتر می شود و سعی می کنم بیشتر و محکم تر کار کنم. چون می دانم عمر فیزیکی و مدیریتی مان، محدود است، پس چرا از این عمر محدود برای حل مشکلات خود استفاده نکنیم .
دکتر میرنیا سپس به برخی کمبودها در دانشگاه به مانند: سالن اجتماعات 1000 نفره، استخر و ... نام برد و افزود: برای یک مدیر خیلی راحت است در اتاق خود بنشیند و مدیریت کند. شد شد، نشد نشد. ولی برای من، این حرف معنایی ندارد. باید آنقدر تلاش کنیم تا به سطح یک ارزیابی دانشگاه های سراسر کشور برسیم و مطمئن باشید انشاءلله به این هدف، دست خواهیم یافت. چون شما استادهای بسیار خوب و باسواد و کارمندان بسیار خوب و پر تلاشی هستید و با وجود تمام مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، زحمت می کشید. چرا شما نباید استاد و کارمند دانشگاه سطح یک کشور باشید؟ ما ابزار و امکانات این مهم را در اختیار داریم که می بایست به نحو مطلوبی از آن استفاده کنیم .
رییس دانشگاه منتخب استان در بخش دیگری از سخنانش، به جنگ تحمیلی اشاره و خاطرنشان کرد: ایران ابزار و امکانات تراز اقتصادی درجه یک دنیا را دارا می باشد، اما برخی بی مدیریتی ها و بی مبالاتی ها اجازه نمی دهد که ما در کشور به تراز یک برسیم. چگونه بود که در جنگ موفق شدیم؟ دشمن در طی 8 سال، جنگ را تمام نکرد. بلکه این ما بودیم که جنگ را به سرانجام رساندیم. دشمن امروز نیز همان جنگ را با ما دارد و تنها، سنگرش را تغییر داده است که البته ما نباید فریب بخوریم .
دکتر میرنیا در ادامه ی سخنانش توصیه ای هم به استادان و کارمندان دانشگاه کرد و گفت: من فکر می کنم استاد ما در کلاس درس، این رسالت را دارد که به بچه های ما انگیزه بدهد. یک کارمند باید آنقدر خوب کار کند که دانشجوی ما انگیزه بگیرد تا درس بخواند. عملکرد ما باید به گونه ای باشد که حتی یک نفر چه استاد، چه کارمند و چه دانشجو از دست ما ناراضی نباشد. کارمند و استاد ما، همگی در جایگاه یک مدیر هستند. همه ی دانشگاهیان باید آنقدر خوب کار کنند تا این فرهنگ خوب کار کردن و پرتلاش بودن در بین مردم علاقه مند و جامعه، نهادینه شود .
رییس دانشگاه مازندران سپس با طرح این سئوال که چرا خودم را آماج حمله ی دیگران قرار می دهم؟ پاسخ داد: من می خواهم در راستای بزرگ کردن نام و شان دانشگاه گام بردارم. دانشگاه محیط مقدسی است. دانشگاه سیستم مستقلی دارد. دانشگاه بزرگ است. دانشگاه مکانی است که استاد دانشگاه در آن مشغول کار و فعالیت و تحقیق و پژوهش و تفکر است. این استاد دانشگاه است که موجب رشد و شکوفایی کشور می شود و کسی از بیرون، به حرمت وجود اساتید، دانشجویان و کارکنان فهیمی که داریم. حق ندارد به دانشگاه دیکته کند. من کاری به خوش آمدن کسی ندارم. اگر کسی تخلف کرد، با او برخورد خواهد شد و فقط خدا و رضایت باریتعالی برای من اهمیت دارد. اگر خدا راضی بود، این برای من رضایت بخش است و هرکسی که ناراضی بود، می بایست خودش را اصلاح کند. من امانتی در اختیار دارم و تلاش می کنم که حافظ امانتی باشم که به من داده اند .
دکتر میرنیا در پایان سخنانش خطاب به حاضران در مراسم گفت: برادران و خواهران من، ما می خواهیم آنقدر تلاش کنیم که دانشگاه مازندران مظهر وحدت ما باشد. دانشگاه مازندران مظهر اصلاح و آبادانی ما باشد. دانشگاه مازندران مظهر رفاقت ها و دوستی ها باشد. این تعهدهای اضافی را ایجاد کردیم تا بگوییم حواس مان به همه ارکان دانشگاه هست. امیدوارم سال 97 سال بسیار خوبی برای ما باشد. تا نیمه اول سال سه یا چهار طرح ما به افتتاح خواهد رسید و تا پایان سال نیز یک یا دو طرح دیگر به افتتاح می رسد. انشاءالله همین طور به ترتیب پروژه ها به اتمام می رسند و امیدوارم دانشگاهی در تراز ملی و بین المللی داشته باشیم .
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی