مدیران شرکتها از تجربه حضور در «پردیس» میگویند
به تازگی فراخوان واگذاری اراضی فاز ۳ (پردیس کارآفرینی) پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده و در حال حاضر این مجموعه در حال واگذاری قطعات فاز ۳ خود است.
تا کنون شرکتهای متعددی برای استقرار در این فاز درخواست خود را ارسال کردهاند. هر ساله تعداد متعددی از شرکتهای دانشبنیان، فناور و تیمهای مختلف استارتاپ و نوآور برای حضور در مجموعههای مختلف پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام میکنند. مدیران عامل برخی شرکتهای مستقر در این مجموعه از تجربیات خود و مزایای حضور در این پارک، میگویند.
بازگشت از اتریش به ایران
شرکت «پیشگامان پژوهش آناهیتا» که در حوزه شخصیسازی و بهینهسازی درمان سرطان فعالیت میکند، شهریور ماه گذشته در جریان هفدمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد و فعالیت خود را در این مجموعه آغاز کرد.
بنیانگذار و مدیر عامل این شرکت محمدرضا لرنژاد است که در رشته بیموشیمی و ایمونولوژی پژوهشی در دانشگاه دوسلدورف آلمان تحصیل کرده است. وی بعد از مدتها زندگی در آن کشور با همراهی همسر آلمانی خود، به ایران بازگشته است تا در زمینه سالمسازی درمان سرطان، فعالیت کند. او درباره این تصمیم خود و فرآیند بازگشتش میگوید: قبلا در اتریش شرکت داشتهام و در آنجا فعالیتهای متعددی در زمینه شبیهسازی و مدلسازیِ بافتهای انسانی و تستهای غربالگری دارویی و نانو ذرات انجام دادهام. در ادامه، من و همسرم که ایشان نیز همرشته و همکار بنده هستند، به ایران آمدیم و در دی ماه سال ۹۴ این شرکت را تاسیس و ثبت کردیم. من همیشه علاقه داشتم به ایران بازگردم. در گذشته با مرکز تحقیقاتی زنجان همکاری داشتم و تا به امروز هم با دانشکده بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران به عنوان استاد مشاور و راهنما همکاری دارم.
وی درمورد چگونگی پیوستن به پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: در یکی از سفرهایم به ایران، در تلویزیون دیدم که یک نمایشگاه نانو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال برگزاری است. برای من جذاب بود که نمایشگاه را ببینم. به نمایشگاه نانو رفتم و در آنجا با شرکتهایی آشنا شدم که عضو پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بودند. همکارانی که در آنجا با آنها آشنا شدم، بنده را به پارک دعوت کردند. من به پارک آمدم و فضایش را دیدم. با افراد مستقر در پارک صحبت کردم و جذب محیط شدم. قرار شد پروپوزالی بنویسم و بعد هم فرمهای تقاضای عضویت را تکمیل کردم. مراحل ارزیابی شرکت برای ورود به پارک حدود یک سال طول کشید. سال ۹۶ زمین را تحویل گرفتم و به تازگی هم مستقر شدهایم.
تغییر مکان از سمنان به پردیس به دلیل مزایای پارک فناوری
«اِوار پلاست کومش» که در حوزه مکانیک و اتوماسیون فعالیت میکند هم از دیگر شرکتهایی بود که در جریان هفدمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس افتتاح شد. اوارپلاست کارخانه خود را در شهر سمنان تاسیس کرد و با توجه به مزایای حضور در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سال ۱۳۹۲ فرآیند حضور در پارک را آغاز کرد.
دسترسی مناسب، نزدیکی به شهر تهران، قابلیت همافزایی علمی و تجربی و همکاری با دیگر شرکتهای دانش بنیان و فناور عضو پارک فناوری پردیس، برخی از این مزایایی است که در تصمیم خانواده تفرشی برای حضور در پارک فناوری پردیس تاثیر گذاشته است. کار طراحی ساختمان شرکت اوارپلاست در سال ۹۳ انجام شد و در نهایت در سال ۹۶ احداث ساختمان در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اتمام رسید. پس از آن تجهیزات و ماشین آلات، نصب و تجهیز ساختمان پایان گرفت و هم اکنون در حال بهرهبرداری است.
تولید دستگاه نوار قلب و دستگاه تست ورزش
شرکت ارکان آرا تجارت نیز که در زمینه تولید دستگاه نوار قلب و دستگاه تست ورزش فعالیت میکند، با مدیرعاملی حسان رفیعی، یکی از سه شرکتی است که در جریان هفدمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شدند.
احسان رفیعی در مورد آشنایی با مجموعه پارک فناوری پردیس و عضویت در آن میگوید: سالهای اولی که به دنبال انتقال فناوریِ دستگاه نوار قلب به داخل کشور بودیم، یکی از شرکتهای مرتبط با ما، پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را معرفی کرد. این اتفاق حدودا سال ۸۴ رخ داد که مدت زمان زیادی هم از شروع فعالیت پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نمیگذشت.
این فعال فناور ادامه میدهد: سال ۹۲ که شروع به انتقال فناوری کردیم، احساس کردیم برای اینکه بتوانیم نیاز کشور را پوشش دهیم، احتیاج داریم که فضایی بزرگتر نسبت به دفتری که در تهران داشتهایم، فراهم کنیم. بنابراین برای عضویت در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخواست دادیم.
وی با بیان این که کار بررسی و ارزیابی دستاوردهای شرکت با بازدید از سوی پارک فناوری پردیس آغاز شد می گوید: پس از بررسیِ تولیداتمان، با حضور ما در پارک موافقت شد. بررسی فعالیتهای ما حدود دو یا سه ماه طول کشید. کمی فراهم آمدن زیرساختها طول کشید و کمی هم تعلل از سمت ما بود. اما به هر حال احداث ساختمان، سال گذشته به پایان رسید و پایانکارِ شهرداری را هم امسال گرفتیم. شهریور ماه هم مجموعه افتتاح شد.
گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/۳۳