گزارش جشنواره بانوان کارآفرین برگزیده و آینده پژوه ایرانی
مقدمه
مرکز مشاوره، اطلاعرسانی و خدمات کارآفرینی شاخص پژوه و مؤسسه مشاوره شغلی و کاریابی تحولآفرینان، جشنواره "بانوان کارآفرین برگزیده و آیندهپژوه ایرانی" را با هدف شناسایی بانوان نمونه ملی در عرصه اقتصادی و ارج نهادن به زحمات تلاشگران آن حوزه در راستای ارتقای منزلت و جایگاه زن در اقتصاد، ایجاد انگیزه و رقابت سالم میان بانوان و تشویق آنها به فعالیت سازنده در جامعه ، ترغیب به فعالیتهای گروهی و به تصویر کشیدن نقاط قوت در الگوی همدلی و مشارکت موفق در مورخ 13 اسفند 1396 برگزار نمود.
لازم به ذکر است اولین جشنواره بانوان کارآفرین برتر ایرانی توسط این مرکز در 9 اسفند 1395 برگزار گردیده است.
سخنرانی دکتر امیر محمودزاده، رئیس مرکز مشاوره، اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی شاخص پژوه
دکتر امیر محمودزاده در افتتاحیه جشنواره بانوان کارآفرین برگزیده و آیندهپژوه ایرانی، ضمن خوشآمد گویی به همه مدعوین، روز زن و سال 1397 را تبریک گفت.
ایشان در ابتدا از وزارت کار، اداره کار و حمایتهای آنان تقدیر و تشکر کرد.
مرکز کارآفرینی شاخص پژوه، هرسال در اسفندماه جشنوارهای برگزار می¬کند و بر اساس شاخصهای تعریفشده مثل شاخصهای آیندهپژوهی و نگاه توسعه نگر و خلّاق، بانوان را از استانهای مختلف انتخاب و به رسم یادبود از آنها تجلیل میگردد.
اشراف دارید که تا 10 سال آینده حدود 50 درصد کسبوکارها، کسبوکار زنانه میشود و ما در سالهای نه چندان دور با پدیدهای به نام مردان خانهدار مواجه میشویم. در آینده کودکان می¬گویند کجا میخواهیم برویم و زنان میگویند کی برویم و نقش آقایان متأسفانه کمرنگ میشود.
سازمان دیدهبانی آیندهپژوهی در گزارشی مینویسد که زنان میل بیشتری به کسبوکارهای شبکهای و تیمی نسبت به آقایان دارند. همچنین قصد و اشتیاق بیشتری دارند. مانند مدیریت بحران که زنان تفکر چاره اندیشانه بهتری دارند و در مدیریت بحران موفقتر هستند. در حوزه خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی نیز به همین صورت است.
قبلاً فکر میکردیم کارآفرینی، به معنای راهاندازی کارخانه، کارگاه یا سوله و استخدام تعدادی نیروی کار است که به این صورت کارآفرین شویم. اما الان تفکر تغییر کرده و گفته میشود کارآفرین کسی است که خلق ارزش کند، تفکر رو به جلو و خلاقانه داشته باشد. مقام معظم رهبری(مدظله)، نیز در سخنانشان از ژرف یابی سخن می ¬گونید. امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است، می¬توان گفت تولید اندیشه، چون کشور با رکود
خلاقیت و نوآوری روبروست. مدام از جنگ آب سخن میگویند. وقتی کشوری مانند ایران هزاران کیلومتر مرز و ساحل آبی دارد هیچگاه با جنگ آب روبرو نمیشود مگر اینکه دچار فقر تکنولوژی و فناوری باشد. وقتی نتوان آب را شیرین کرد، نتوان از ظرفیتهای سواحل و بنادر استفاده کرد. ما باید حواسمان باشد و بدانیم توسعه پایدار چیست؟ و حواسمان باشد که توسعه را با پیشرفت اشتباه نگیریم، پیشرفت این است که بسیاری از امکانات را ایجاد میکنیم ولی توسعه از فکر و ذهن بشر، آموزش، مهدکودک و آموزشوپرورش آغاز میشود. در کشورهای توسعهیافته معمولاً سن آموزشوپرورش و کارآفرینی و نوآوری 20 سال کمتر از ایران است. کودک از همان کودکی آموزش میبیند که چگونه خلاق باشد و شغل آیندهاش چه باشد. اگر کشوری توسعهیافته باشد وضعیت زنان و مردان در شاخصهای مختلف مثل تندرستی، دسترسی به امکانات، سواد و .... برابر است. اگر کشوری وضعیت زنان و مردان در شاخصها برابر نیست و این کشور در مسیر توسعهیافتگی است. پس توسعه را با پیشرفت اشتباه نگیریم.
برای دریافت کامل گزارش کلیک کنید