عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

لزوم افزایش ظرفیت تخت های عادی و ویژه بیمارستانی در راستای مقابله با کرونا



فرمانده ستاد مقابله به بیماری کرونا در خصوص مصوبات جلسه اخیر ستاد، با اشاره به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در راستای مقابله با این بیماری گفت: طی برنامه ریزی و هماهنگی ها با سازمان نظام پزشکی، مصوب شد از ظرفیت بخش خصوصی، مطب ها و کلینیک های سطح شهر استفاده بهینه صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،  دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران عصر امروز پنجشنبه در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی مقابله با بیماری کرونا در جمع خبرنگاران در خصوص تصمیماتی که در جلسه اخیر این ستاد  اتخاذ شد، عنوان کرد: در رابطه با نیروی انسانی و اداره جات نیز پیشنهاد ستاد این است که مسئولان هر دستگاه اجرایی در زمینه استفاده از ظرفیت اجرایی خود در هر دستگاه مخیر باشند و بتوانند نسبت به تقلیل تعداد نیروی انسانی در دستگاه اجرایی اقدام کنند. به شرط اینکه بتوانند از ظرفیت دورکاری نیز به نحو مقتضی استفاده کنند.
دکتر زالی خاطرنشان کرد: همچنین پیشنهاد شد که به دستگاههای اجرایی اجازه داده شود متناسب با مصوبات عمومی دولت، از ظرفیت چرخشی در بین نیروی انسانی خود استفاده کنند.همچنین در رابطه با گروههایی که قبلا مصوب شده بود از ظرفیت مرخصی استعلاجی استفاده کنند، مجددا از سوی دستگاههای اجرایی مورد تاکید قرار بگیرد.
وی با تشریح شرایط استفاده از مرخصی در دستگاههای اجرایی، عنوان کرد: در این جلسه پیشنهاد مشخص این بود که روسای دستگاههای اجرایی به نحوی تا پایان سال برنامه ریزی کنند که درصورت امکان افراد بتوانند از مرخصی استحقاقی خود به شرط عدم خدشه به ظرفیت عمومی دستگاه با ظرفیت اختیاری بیشتری استفاده کنند. همچنین با هدف کاهش حضور افراد در سطح شهر، از ظرفیت چرخش نیروها و شیفت بندی متناسب با ظرفیت نیروی انسانی خود استفاده کنند مشروط بر اینکه ارایه خدمات اصلی در سطح شهر با چالش جدی روبرو نشود.
دکتر زالی  ادامه داد: البته همانگونه که در مصوبه قبلی اعلام شد کلیه دستگاههای امدادی و حمایتی شهری که  کار شبانه روزی و به صورت شیفتی دارند نیز باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که ارایه خدمت دچار خدشه نشود. همچنین کلیه پرسنل بهداشتی درمانی که در خط اول مبارزه با کرونا هستند مشمول این مصوبه نمی شوند.
وی با اشاره به سایر تصمیمات اتخاذ شده، اظهار کرد:همچنین پیشنهاد شد که کلیه نیروهای انسانی شاغل در بخشهای بهداشتی درمانی بجز موارد خیلی استثنایی کماکان در مدار ارایه خدمات نسبت به شهروندان تهرانی فعالیت کنند.
دکتر زالی با اشاره به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی گفت: طی برنامه ریزی و هماهنگی با سازمان نظام پزشکی مصوب شد از ظرفیت بخش خصوصی، مطب ها و کلینیک های سطح شهر استفاده بهینه به عمل آید، با توجه به اینکه اعمال انتخابی و مداخلات انتخابی در بیمارستانهای دولتی با کاستی روبرو شده، مقرر شد بخشی از ظرفیت بخش خصوصی برای پاسخ دهی به  بیماران اورژانسی غیرکرونایی استفاده شود.
وی با اشاره به مصوبات مهمی که در ارتباط با استفاده از اقلام مکشوفه در استان تهران بود تصریح کرد: با تاکید استاندار تهران مصوب شد که کلیه اقلام مکشوفه در استان تهران برای رفع نیاز ضروری استان با اولویت  گروه های بهداشتی و درمانی و دستگاه های اجرایی نیازمند استفاده از اقلام حمایتی و حفاظتی استفاده شود. بر این اساس مقرر شد دستگاهها نیاز خود را به استانداری ابلاغ کنند و با  تشکیل کمیته فنی و بر اساس ممیزی نسبت به بازتوزیع سایر اقلام مکشوفه اقدام شود.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در خاتمه عنوان کرد: همچنین مقرر شد پس از تامین نیاز استان تهران، مابقی اقلام برای بازتوزیع ملی در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
حناچی شهردار تهران نیز در جمع خبرنگاران، عنوان کرد: طی این جلسه گزارش کاملی از اقدامات صورت گرفته برای ضدعفونی فضاهای عمومی مثل ترمینال ها، میادین میوه و تره بار و بازار تهران، تهیه دستگاه های پرتابل ضدعفونی مترو و اتوبوس ها و تغییر ساعات طرح ترافیک ارایه شد. همچنین حجم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی تا حدود ۵۰ درصد کاهش یافته که این مساله نشان دهنده آن است که حضور مردم در قرنطینه خانگی مورد استقبال قرار گرفته است.
وی همچنین با اشاره به ابلاغ آیین نامه دورکاری برای ناحیه ها و مناطق مختلف شهرداری استان تهران، اظهار کرد: همچنین امروز در کمیته های محلی هم در رابطه با کاهش ساعات اداری بحث شد که اگر به نتیجه برسد، ابلاغ خواهد شد.
همچنین محسنی بندپی استاندار تهران در ادامه با بیان این که با توجه به شرایط حاکم در استان تهران و پیچیدگی و وضعیت خاص استان با اعضای ستاد فرماندهی ستاد جلسه ای برگزار شد، گفت: در این جلسه بر ضرورت توجه اساسی به نیروی انسانی شاغل در ارایه خدمات پیشگیرانه درمان و مراقبتی و همچنین تامین مطالبات  دانشگاهها از سازمانهای بیمه گر تاکید شده که در اسرع وقت در اختیار دانشگاهها قرار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین بر گسترش تخت های ICU و وِنتیلاتور در بیمارستانها تاکید شد.
به گفته استاندار تهران در این جلسه همچنین پیشنهاد و مصوب شد که از ظرفیت دستگاههای دیگر مانند تامین اجتماعی، وزارت نفت و نیروهای مسلح که دارای بیمارستان و مشغول ارایه خدمت در استان تهران هستند، با مدیریت و راهبری دکتر زالی، فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در استان تهران استفاده شود.
محسنی بندپی با اشاره به تصمیم گیری برای گسترش مراکز خدمات درمانی سرپایی یا همان خانه های سلامت محلات، تصریح کرد: دراین جلسه همچنین مصوباتی در رابطه با ارایه خدمات محله محور در ابعاد مختلف آموزشی، اقدامات پیشگیرانه، غربالگری و شناسایی بیماران مبتلا صورت گرفت.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: ۷۷۰۲ ی.ق