نخستین شتابدهنده علوم و فناوریهای شناختی افتتاح شد
علوم فناوریهای شناختی کیفیت سلامت جامعه را تحول میبخشد
ستاری ادامه داد: وجود بیماریهایی مانند افسردگی، آلزایمر و بیماریهای شناختی نشان میدهد که مغز نیز همچون سایر اعضای بدن نیاز به توانبخشی دارد. با توسعه روشهای جدید و ایدهها میتوان در مسیر درمان گام برداشت. خوشبختانه بسیاری از این ایدهها در کشور در حال پیادهسازی است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ایجاد تحول در حوزه علوم شناختی را جدی دانست و بیان کرد: مراکز دانشگاهی و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برای پیشرفت این حوزه اقدامات جدی انجام میدهند که راه اندازی این شتابدهنده نیز در همین راستا است.
استارتاپهای حوزه علوم شناختی رشد میکنند
در ادامه کمال خرازی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حوزه علوم شناختی گفت: ایجاد بازار کار و تولید محصولات مفید برای مردم کاری است که با راه اندازی این شتابدهنده دنبال میشود تا هدایت فارغ التحصیلان به خوبی انجام شود. این شتابدهنده از فارغ التحصیلان در این زمینه حمایت میکند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۳ استارتاپ در حوزههای پیشگیری از آلزایمر، غربالگری، مشاوره و آموزش اتیسم و آزمونهای شناختی در این فضا مستقر هستند تا با حمایت از این استارتاپها شاهد رونق فعالیتهای آنها باشیم. این اقدام ورود محصولات فناورانه را نیز به بازار تسریع میکند.
همچنین ۶ تیم برگزیده چالش سرمایه شناختی و طراحی بازی نیز در فضایی که شتابدهنده در اختیار آنها قرار داده است، مستقر هستند تا محصولات خود را با سرعتی بیشتر آماده ورود به بازار کنند.
با افتتاح این شتابدهنده با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری گامی شکوفایی و رونق زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه علوم و فناوریهای شناختی برداشته شد.
همچنین در ادامه این مراسم معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از کلینیک جامع توانبخشی مغز و شناخت بازدید کرد. این مرکز سال ۹۵ با هدف توسعه فعالیت های مغز و شناخت راه اندازی شد.
مغز و اعصاب، روانپزشکی کودکان و بزرگسال، چکاپ حافظه، ارزیابی سلامت سالمندان، روان درمانی و مشاوره، گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی برخی از بخشهای این مرکز است.