عمومی | دانشگاه فرهنگیان

سخنگوی ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه به تشریح اهداف، برنامه ها، چگونگی پیشگیری و کنترل بیماری کرونا پرداخت

همزمان با شیوع بیماری کرونا ویروس (کووید۱۹ )؛ دکتر انصاری راد معاون دانشجویی دانشگاه و سخنگوی ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه به تشریح اهداف، برنامه ها، چگونگی پیشگیری و کنترل بیماری کرونا پرداخت. مشروح این مصاحبه را در ادامه بخوانید

ستاد پیشگیری از بیماری کرونا از چه زمانی و به چه ضروتی تشکیل شده است؟

«دانشگاه فرهنگیان با حساسیت کامل و با تمام توان همه اقدامات لازم را به منظور پیشگیری و کنترل ویروس جدید انجام می دهد. از این رو همزمان با تشکیل ستاد کشوری وزارت بهداشت بلافاصله دانشگاه فرهنگیان به عنوان اولین دانشگاه پیشرو با دستور ریاست دانشگاه و هماهنگی لازم، اقدام به تشکیل «ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا» نموده و با همفکری ریاست دانشگاه، مدیران کل هر معاونت به عنوان عضو ستاد انتخاب شدند که جلسات ستاد تشکیل شد.

دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه ماموریت گرا است که وظیفه تربیت معلمان نسل آینده را برعهده دارد، درواقع یک دانشگاه زیست محور است و دانشجویان ما زیست شبانه روزی دارند.  در ساعاتی که دانشجویان در سراهای دانشجویی ساکن هستند به فراگیری، مهارت ورزی، تربیت و سلامت جسم و روان می‌پردازند. از این رو مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بهداشتی برای دانشگاه فرهنگیان بسیار حائز اهمیت است.

اهداف عمده ستاد پیشگیری از کرونا در دانشگاه فرهنگیان چه می باشد؟

اهداف عمده در این ستاد در درجه اول؛ اطلاع‌رسانی به همکاران و دانشجومعلمان در مورد اهمیت موضوع و اجرای برنامه‌های پیشگیری و خودمراقبتی برای آنکه در مورد پیشگیری از بیماری کرونا ویروس و علایم آن آگاهی داشته باشند که در این خصوص اقدامات متعددی انجام شد .

هدف دیگر این ستاد، جلوگیری از شیوع و انتقال آن می باشد .

ضمناً پس از اینکه این ستاد در سازمان مرکزی تشکیل شد، در اویل به دلیل وجود دانشجویان در پردیس ها و مراکز آموزشی و برقرار بودن کلاس‌های  آموزشی و حضور در خوابگاه‌ها با ارسال بخشنامه و اطلاعیه به استان ها، این ستاد در ۳۱ استان  کشور برگزار شد.

اقای دکتر انصاری راد بفرمایید به عنوان سخنگو و دبیر ستاد، چه اقدامات و برنامه هایی تا کنون در سازمان مرکزی و پردیس و مراکز آموزشی کشور انجام شده است؟

بخشنامه های متعددی که از وزارت علوم دریافت نموده ایم و همچنیین نامه ها و اطلاعیه های متعددی که در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان تدوین شد به استان‌ها ارسال شد: تمرکز بر این ویروس نباید باعث غفلت از برنامه ریزی حوزه ستادی شود بنابراین دستورالعملی با موضوع اقدامات پیشگیرانه از کرونا تهیه و به استان ها ارسال گردید .

یکی از اقدامات صورت گرفته در روزهای اخیر در اداه کل مشاوره، بهداشت و سلامت تهیه بروشورهای آموزشی وپوسترهای متعدد با عناوین توصیه های بهداشتی، توصیه های غذایی و حفظ روحیه و بهداشت روان، نکاتی به منظور پیشگیری از شیوع کرونا و ... تهیه و در اختیار همکاران و دانشجویان قرار گرفت.

با همکاری معاونت طرح، برنامه و توسعه منابع دانشگاه تعدادی ماسک، دستکش و محلول انتی سپتیکال و مواد ضد عفونی کننده برای همکاران حوزه ستادی که در این ایام خدمت می کنند تهیه شد و در اختیار ایشان قرار گرفت.

همچنین در معاونت دانشجویی از مدیران استانی خواسته شد تمام فضاهای کالبدی دانشگاه از جمله: سلف سرویس‌ها، سراهای دانشجویی، کلاس‌های درس و .. اماده سازی و ضدعفونی گردد که پس از حضور دانشجومعلمان مشکلی ایجاد نگردد .

از طرفی پرسنل آشپزخانه‌های پردیس ها و مراکز آموزشی حتما کارت سلامت داشته باشند که اگر تاریخ ان به اتمام رسیده تمدید گردد.

همچنین مطابق بخشنامه ستاد ملی پیشگیری از کرونا، ساعات کار کارکنان تغییر یافت و ستاد پیشگیری از بیماری (کرونا) به صورت آنلاین جلسات خود را با استان ها برگزار می‌کند و بخشنامه های ارسالی از سوی سازمان مرکزی در استان ها در حال اجراست .

اقدام دیگری که انجام شد تمامی جلسات، همایش ها و گردهمایی تا اطلاع ثانویی  لغو گردید و متناسب با هر حوزه،ی کانال و گروهای مجازی تشکیل شد و اطلاع رسانی ها و پیگیر برنامه ها در آنجا دنبال می گردد .

همچنین برای لغو اسکان نوروزی بخشنامه ای از طرف معاونت طرح و برنامه و توسعه به استان ها ابلاغ شده است.

آقای دکتر انصاری راد لطفا توضیح بفرمایید آموزش دانشجویان و شروع کلاس های آموزشی به چه صورت می باشد؟

ستاد پیشگیری از ویروس کرونا تشکیل شده است تا آموزش و تربیت دانشجویان مختل نگردد زیراکه هدف اصلی دانشگاه این امر است. بر این اساس با معاونت آموزشی دانشگاه جناب آقای دکتر روشندل جلسات متعددی تشکیل شد که برای آموزش دانشجویان چه شرایطی دنبال گردد. که مقرر شد با همکاری حوزه فناوری و هوشمند سازی دانشگاه، فعالیت های آموزشی به صورت مجازی برگزار گردد و اساتید دانشگاه محتوا و برنامه‌ای آموزشی خود را در سامانه گلستان بارگذاری نمایند. این روند آموزش در سراسر کشور اتفاق می افتد که در این راستا بخشنامه معاونت آموزشی به استان ها ارسال گردید.

بازگشایی کلاس درس و برگشتن به شرایط عادی منوط به دستور ستاد ملی پیشگیری از کرونا می باشد که منتظر تصمیمات بالادستی می باشیم .

به عنوان سخنگوی ستاد چه توصیه هایی را دارید؟

گام نخست در مقابله با این ویروس، پیشگیری است که در این خصوص باید دستورالعمل های بهداشتی به دقت رعایت گردد و شستن دست ها به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون  باید اتفاق بیفتد. اگر امکان شستشو وجود ندارد باید از محلول های آنتی سپتیک استفاده گردد. اگر فردی دارای تب می‌باشد در محل کار حاضر نگردد.  همکاران از دست دادن بپرهیزند. تا جایی که امکان دارد خرید مایحتاج و وسایل ضروری هفته ای یکبار انجام گردد. و در این ایام از انجام مسافرت خوداری گردد. در خانواده‌ای که یکی از اعضا مبتلا می‌شود، حتماً باید از ماسک استفاده کند و با دیگران بیشتر از یک متر فاصله داشته باشد، چون قطرات تا فاصله یک متر می‌تواند فرد مقابل را مبتلا کند. وسایل فرد بیمار در خانه باید از دیگران جدا شود و چون سطوح منزل آلوده می شود، حتماً هر روز با محلول وایتکس یا محلول پایه الکل، ضدعفونی شود و به این ترتیب ویروس به صورت کامل کنترل می‌شود . همچنین همکاران و ارباب رجوع قبل از ورود به سازمان مرکزی با دستگاه تب سنج غربالگری می‌شوند.

ضمناً مهم‌ترین نکته رعایت بهداشت فضای مجازی  است که لازم است دانشگاهیان در این شرایط بحرانی حامی سلامت روان یکدیگر و عموم مردم باشند .