لزوم آگاهی اجتماع نخبگانی از جرایم و آسیبهای فضای مجازی
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ کارگاه آموزشی سرقت اطلاعات علمی و پیشگیری از جرایم و آسیبهای فضای مجازی از سری برنامههای مصوب بنیاد نخبگان استان مازندران در حوزه آموزشی و توانمندسازی اجتماع نخبگانی، با حضور نخبگان، مستعدان و مخترعان استان در محل بنیاد نخبگان استان مازندران برگزار شد.
در این کارگاه، علی خجستهفر؛ کارشناسارشد فناوری اطلاعات و مبارزه با جرایم سایبری پلیس فتا استان مازندران در خصوص ضرورت آشنایی با فضای مجازی و نحوه درست استفاده از این ابزار مدرن ارتباطی توضیحاتی را بیان کرد و گفت: گرایش بیسابقه مردم به حضور و استفاده از فضای مجازی با توجه به ظرفیتها، خطرات و آسیبهای آن میتواند هم فرصت و هم چالش باشد.
وی افزود: حضور گسترده در فضای مجازی نیازمند مدیریت صحیح به منظور تبدیل شدن آن به یک فرصت مغتنم برای بهبود کیفیت زندگی اجتماعی است؛ در غیر اینصورت و در صورت رها شدن میتواند به یک چالش جدی در بخشهای مختلف زندگی فردی و اجتماعی تبدیل شود.
خجستهفر ادامه داد: فرهنگسازی و آموزش به آحاد جامعه در خصوص نحوه استفاده از فضای مجازی باید به عنوان یک ضرورت در دستورکار نهادهای ذیربط قرار بگیرد. علاوه بر آن، با توجه به نقش مهم نخبگان در جوامع، شناخت، هوشیاری و درک درست این افراد از شرایط حاکم بر فضای مجازی نیز یک موضوع اولویتدار است.
در ادامه این نشست، موضوعاتی مانند: عناصر تشکیلدهنده و ویژگیهای عناصر سایبری، مقایسه فضای فیزیکی و مجازی، انواع جرایم رایانهای شایع و توصیههایی راجع به به آنها و نحوه پیشگیری از این نوع جرایم، انواع جرایم در در فضای اینترنت شامل: جرایم سایبری محض، جرایم سایبری قدیمی، راهکارهای ایمنی و امنیتی برای پیشگیری از اطلاعات شخصی موبایل و رایانه ها، مورد بررسی قرار گرفت.
لازم به ذکر است، به منظور افزایش سطح آگاهی نخبگان شرکتکننده در این کارگاه، بستههای آموزشی شامل کتابچه، کاتالوگ و سیدیهای آموزشی مرتبط با فضای حوزه فضای مجازی و سایبری از طرف پلیس فتا استان مازندران در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت.