عمومی | دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت

دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت در تاریخ سه شنبه 24 بهمن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد . مشروح مراسم: ...

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر معتقد است لازمه رسیدن به دانشگاه نسل سوم تغییر ساختار قدیمی در دانشگاه‌های کشور است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : دکتر سیداحمد معتمدی در مراسم گشایش دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت اظهار کرد: موضوع سلامت یکی از 5 محور پژوهش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر‌ است و دانشکده مستقل مهندسی پزشکی در این دانشگاه داریم.
وی ادامه داد: انجام پروژه دست سایبرنتیک در سال های دور با کمک اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دیگر دانشگاه های صنعتی باعث شد این دانشکده در دانشگاه صنعتی امیرکبیر شکل بگیرد.
دکتر معتمدی با تاکید بر اهمیت بازنگری بر برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها افزود: این‌ بازنگری‌ را در قالب برنامه های راهبردی دانشگاه آغاز کرده ایم و به این نتیجه رسیدیم که باید تحولی در نظام آموزشی رخ دهد زیرا فاصله‌ زیادی با دانشگاه های معتبر دنیا به ویژه دانشگاه های نسل سوم داریم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر توضیح داد: کاستن از این فاصله محقق نمی شود مگر اینکه در حوزه آموزش، تحقیقات و فناوری تحولی ایجاد کنیم که کار سختی است؛ زیرا باید تحول در ساختاری قدیمی ایجاد شود ولی باید موفق شویم.
وی ادامه داد: این مسیر را نمی‌توانیم مانند دانشگاه های معمولی دنیا طی کنیم باید مسیر دیگری در زمان کوتاه تری بیابیم.
دکتر معتمدی با تاکید بر اهمیت نزدیکی بخش خدمات و تحقیقات در حوزه سلامت و پزشکی اضافه کرد: ساختار دانشگاه های علوم پزشکی به خدمات پزشکی نزدیک است ولی در دانشگاه های فنی فاصله وجود دارد که با برگزاری این‌ کنگره و نمایشگاه ها و ایده بازار می خواهیم فاصله ها را کاهش دهیم.

**دومین همکاری یک دانشگاه فنی و پزشکی
دبیر دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت نیز در این مراسم به تاریخچه ای از برگزاری آن اشاره کرد و گفت: اولین دوره این کنگره در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با هدف نزدیک کردن دو گروه پزشک و مهندس برگزار شد.
دکتر علی نیکبخت ادامه داد: این کنگره در سال جاری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و در سه بخش برپاست؛ بخش نمایشگاهی با حضور بیش از 50 شرکت دانش بنیان فعال در زمینه فناوری سلامت، بخش ایده بازار‌ فناوری سلامت با 150 درخواست و بخش سوم شامل پنل های تخصصی که در این‌ پنل ها می خواهیم پزشکان و‌ مهندسان را بهم‌ نزدیک و چالش های فناوری سلامت را نیز مطرح کنیم.
دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت امروز (سه شنبه) و فردا در دانشگاه امیرکبیر برپاست و معاونان پژوهش و فناوری وزارت علوم و وزارت بهداشت در آن حضور دارند. همچنین نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه فناوری و نوآوری سلامت نیز در‌ محل دائمی نمایشگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر برقرار شده است.

**********
برومند در کنگره نوآوری و فناوری سلامت:
آمادگی دانشگاه‌های صنعتی برای همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه سلامت
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت:‌ دانشگاه‌های صنعتی آماده همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه علوم پزشکی هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : دکتر معسود برومند در دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت در دانشگاه امیرکبیر گفت: پژوهش در حوزه سلامت در مجموعه دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت بسیار مهم است و این دانشگاه‌ها باید فعالیت‌های خود را در این حوزه‌ها افزایش دهند.
وی ادامه داد: حوزه فناوری سلامت چند رشته‌ای است و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال‌های گذشته با دانشگاه شهید بهشتی تفاهم‌نامه‌ای منعقد کرده که در ضمن آن تحقیقات در حوزه فناوری سلامت نیز انجام شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: سلامت جزو چالش‌های ملی ما است و حوزه‌ای فرارشته‌ای و بین رشته‌ای است، وزارت علوم برای توسعه فناوری و نوآوری‌های این حوزه حتما به دانشگاه‌های علوم پزشکی نیاز دارد، فناوری و نوآوری حوزه سلامت در بخش تجهیزات بسیار مهم است همچنین روش‌های تشخیص نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که نتایج این دو موضوع شامل حال مردم می‌شود.
برومند تاکید کرد: تبادل تجربیات دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی و مهندسی در زمینه فناوری سلامت بسیار مهم است. این دانشگاه‌ها باید بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و اعضای هیات علمی که در زمینه زیست و مهندسی پزشکی و رشته‌های مرتبط کار می‌کنند باید در بیمارستا‌ن‌ها حاضر شوند و از نزدیک در جریان مشکلات سلامتی مردم قرار بگیرند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: وزارت علوم برای انجام همه فعالیت‌های مرتبط با فناوری سلامت آماده همکاری با وزارت بهداشت است و قصد دارد اکوسیستم سلامت را با همکاری همه دستگاه‌های مرتبط در کشور توسعه دهد.

*********
معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:
60 درصد تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه پژوهش از داخل کشور تامین می‌شود

معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: 50 تا 60 درصد تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه پژوهش از داخل کشور تامین می‌شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : دکتر محمود شیخ زین‌الدین در دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: اقتصاد دانش‌بنیان اقتصاد جوانان است، در این سال‌ها نیز بسیار می‌شنویم که بعد از انقلاب اتفاق خاصی نیفتاده است. آن‌قدر این جمله را تکرار می‌کنند تا همه آن را باور کنند، در صورتی که این گونه نیست. تا قبل از انقلاب 100 هزار دانشجو داشتیم اما الان 5 میلیون دانشجو داریم.
وی ادامه داد:‌ امروز بزرگترین شبکه ملی نوآوری در همه استان‌ها و شهرستان‌ها شکل گرفته است و این تحول بزرگی در حوزه نوآوری است.
معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سه چهار سال گذشته دو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر همکاری‌های خوبی با یکدیگر داشتند و توانستند حوزه اقتصاد دانش‌بنیان در بخش سلامت را بسیار فعال کنند.
شیخ زین‌الدین به حوزه واردات در کشور اشاره کرد و گفت:‌ بر اساس برآوردهای هیات امنای صرفه‌جویی ارزی مشخص شده است که 30 درصد کالاهای مورد نیاز کشور که امروز وارد می‌شود از داخل قابل تامین است و 70 درصد آن باید همچنان از خارج وارد شود این هیات به این نتیجه رسیده‌اند که سهم 30 درصدی داخل را به 70 درصد برسانند همچنین پیش‌بینی شده که خریدهای طولانی مدت از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد تا این شرکت‌ها بتوانند با پشتوانه بهتری وارد بازار شوند.
وی تاکید کرد: ما شرکت‌های خوبی در حوزه تجهیزات پزشکی داریم به طوری که در نمایشگاه‌ تجهیزات آزمایشگاهی مجموع دانشگاه‌ها 385 میلیارد تومان از این نمایشگاه خریداری کردند. قبول داریم که همه تجهیزات کیفیت مطلوب ندارند اما می‌توانیم به سمت بهبود کیفیت آنها پیش رویم. اگر این کالاها را از خارج وارد می‌کردیم بیش از هزار و 300 میلیارد تومان هزینه آنها می‌شد.

معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: 80 تا 90 درصد نیاز آزمایشگاهی دانشگاه‌ها در داخل قابل تامین است و در حوزه پژوهش 50 تا 60 درصد نیازها از داخل تامین می‌شود، اکنون ما شرکت‌هایی داریم که به حوزه صادرات وارد شده‌اند و این برای ما جهش خوبی است.