کنفرانس سیستم های الکترونیک قدرت

کنفرانس بین المللی سیستمهای الکترونیک قدرت و محرکههای الکتریکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
سیستمهای الکترونیک قدرت و محرکه های الکتریکی برای نهمین دوره به منظور افزایش سطح دانش فنی و علمی در 25 و 26 بهمن ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کنفرانس بین المللی «سیستم های الکترونیک قدرت و محرکه های الکتریکی (PEDSTC) طی هشت دوره در دانشگاههای برتر کشور به منظور افزایش سطح دانش علمی و فنی در زمینه سیستمهای الکترونیک قدرت و محرکه های الکتریکی، برگزار شده است.
این کنفرانس با مشارکت انجمن علمی الکترونیک قدرت ایران و انجمن بین المللی برق و الکترونیک(IEEE) ایران برگزار می شود.
«نمایه شدن تمام مقالات پذیرفته شده در وبگاه IEEEXplore »، « ارزیابی مقالات توسط کادر داوری متخصص شامل اعضای هیئت علمی دانشگاههای تراز اول داخلی و خارجی »، « تمرکز با رویکرد صنعتی و کاربردی بر مفاهیم الکترونیک قدرت، ماشینها و محرکه های الکتریکی »،« تمرکز بر سایر زمینه های وابسته، همچون ریزشبکه ها و شبکه های هوشمند و کیفیت توان »، « برگزاری کارگاهها، سخنرانیهای صنعتی، نمایشگاه جانبی، میزگرد، متخصصین و مدیران صنعت و بخشهای دولتی و خصوصی » از ویژگی های این کنفرانس به شمار می رود.
در این کنفرانس پروفسور Holtz از آلمان و حضور پروفسور Schanen از فرانسه سخنرانی خواهد کرد.
نشست تخصصی با عنوان «موانع توسعه ی داخلی در صنعت برق»، 7 کارگاه تخصصی، هشت نشست و ... از برنامه های این کنفرانس به شمار می روند.
---------------------
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
دلایل کم بودن شرکت های دانش بنیان در حوزه های برق و قدرت /وضعیت تولید علم در ایران بعد از انقلاب
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم دلیل کم بودن شرکت های دانش بنیان در حوزه برق و قدرت را توسعه یافتگی این حوزه دانست و گفت : انتظار می رود که دانشجویان و فارغ التحصیلان این حوزه به دنبال نوآوری در زمینه های مرتبط با الکترونیک و قدرت باشند که این امر با انتقال صحیح فناوری در کشور می تواند تسهیل شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر » دکتر مسعود برومند امروز در نهمین کنفرانس بینالمللی سیستمها و فناوریهای الکترونیک قدرت و محرکههای الکتریکی با بیان اینکه پایه مهندسی از برق شروع میشود، افزود: این حوزه، حوزهای است که در توسعه پایدار کشور نقش مهمی را ایفا میکند و این حوزه در ایران رشد یافته است.
وی با بیان اینکه کشور در حوزههایی چون تولید، توزیع و ساخت قطعات در وضعیت مناسبی قرار دارد، ادامه داد: ولی اگر تولید علم و دانش در حوزههای مختلف علمی صورت نگیرد، ما مسیر مناسبی را طی نکردهایم.
برومند با بیان اینکه در قبل از انقلاب میزان تولیدات ایران 2700 مقاله بوده است، اظهار کرد: بعد از انقلاب محققان کشور 37 هزار مقاله در نشریات ISI و اسکوپوس منتشر کردهاند، ضمن آنکه از نظر علمی نیز در شرایط خوبی قرار داریم.
وی تعداد مقالات منتشر شده از سوی محققان ایرانی در اسکوپوس در سال قبل را 50 هزار مقاله عنوان کرد و یادآور شد: بر این اساس ایران در تولید علم در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه 16 را کسب کرده است.
برومند، میزان رشد مقالات ایران را 20 درصد دانست و گفت: این در حالی است که متوسط رشد مقالات علمی در اسکوپوس 6 درصد است، ضمن آنکه ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، ولی 1.9 درصد مقالات جهان را منتشر کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه 2.9 دهم درصد از مقالات پراستناد دنیا از سوی محققان ایرانی منتشر شده است، اظهار کرد: علاوه بر آن در حوزههای همکاریهای بینالمللی نیز اقدامات مهمی صورت گرفته است، به گونهای که 22 درصد مقالات مشترک محققان ایرانی با همکاری سایر محققان جهان صورت گرفته است.
معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت توجه به امر نوآوری، یادآور شد: یکی از حوزههای قابل توجه در حوزه نوآوری، تبدیل نتایج علمی به فناوری است که از 15 سال قبل کشور بر روی این مساله متمرکز شده است.
برومند راه اندازی 42 پارک فناوری و ایجاد 186 مرکز رشد فناوری را در راستای تبدیل یافتههای علمی به فناوری دانست و خاطرنشان کرد: بر این اساس، شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای فناوری و مراکز رشد، فروشی معادل 3000 میلیارد تومان داشتهاند و موفق به صادرات 230 میلیارد دلاری شدهاند.
وی با بیان اینکه این اعداد باعث افتخار است ولی این ارقام را نشاندهنده کل پتانسیل محققان کشور نیست، اضافه کرد: در بازدیدهایی که از دانشگاهها، مراکز رشد و نمایشگاههای هفته پژوهش داشتم مشاهده کردم که در حوزه الکترونیک تعداد شرکتهای دانشبنیان محدود است که این حضور کمرنگ به دلیل رشدیافتگی در این حوزه است.
به گفته وی، بسیاری از تجهیزات نیروگاهی از سوی شرکتهای بزرگ تولید میشود، ضمن آنکه حوزهای است که در آن نوآوری یک پدیده نوپا به شمار میرود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به اهمیت سیستمهای قدرت در تولید انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: سیستمهای قدرت در تولید انرژیهای تجدیدپذیر، توربینهای بادی و توزیع گسترده انرژی، نقش مهمی را ایفا میکنند.
برومند اضافه کرد: به عنوان مثال، نیروگاه هیبریدی توسعهیافتهای در دانمارک راهاندازی شده است که در این نیروگاه از همه عناصر برای تولید انرژی تجدیدپذیر استفاده میشود و راندمان آن 93 تا 94 درصد است که نمونه بی نظیری در این راستا به شمار میرود.
وی با بیان اینکه از این رو حوزه الکترونیک و قدرت، نیاز به نوآوریهای زیادی در سیستمهای قدرت دارد، ادامه داد: در حال حاضر در کشور برای تولید انرژی تجدیدپذیر، سوبسیدهای خوبی پرداخت میشود، ولی نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد.
برومند در این زمینه توضیح داد: در این راستا به نظر میرسد که محققان و فارغالتحصیلان باید به فکر افزایش و انتقال فناوریهای نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور باشند، چرا که ممکن است سوبسید تولید برق تجدیدپذیر تا 5 سال آینده نباشد و ما نیاز داریم تا با نوآوری و انتقال فناوری به کشور این حوزه بتواند بر روی پای خود بایستد و جای خود را در توسعه پایدار کشور باز کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اهمیت رعایت استانداردهای ملی و بینالمللی در حوزههای الکترونیک و قدرت، گفت: در بسیاری از حوزهها اگر رعایت و الزام استانداردها باید باشد، در این حوزه بسیار اهمیت دارد و بیشترین میزان اثر را دارد.
وی بزرگترین چالش این حوزه را ناشی از عدم رعایت و الزام به استانداردها دانست و افزود: اگر آلودگی هوا موجب تعطیلی مدارس شود و اگر در حوزههای صنعتی به آلایندههای واحدهای صنعتی توجه نمیشود، به دلیل عدم الزام ما به رعایت استانداردها است.
برومند با تاکید بر اینکه دنیا امروزه به سمت نیروگاههایی با راندمان بالا و کمترین میزان آلایندگی حرکت میکند، افزود: حوزه برق و الکترونیک، یک حوزه بسیار پویا و ثروتمند است و انتظار میرود همه محققان و فارغالتحصیلان این حوزه تلاش بیشتری داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت فناوری ایجاد ارتباطات بینالمللی را بسیار مهم برای این حوزه دانست و افزود: بر این اساس لازم است تا انتقال فناوری در این ارتباطات بینالمللی به خوبی صورت گیرد و برگزاری چنین کنفرانسهایی میتواند چشماندازهای خوبی را برای کشور رقم زند، ضمن آن که هوای تمیزتر و زیستبوم مناسبتر را برای آیندگان به ارمغان آورد.
----------------------------
ایجاد آزمایشگاه مرجع الکترومغناطیس در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر از طراحی و ساخت طرح ملی رله در این دانشکده خبر داد که گفت: علاوه بر آن آزمایشگاه جامع "الکترومغناطیس" برای صدور تاییدیه نمونه در این دانشکده راه اندازی شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر: دکتر حیدرعلی طالبی در نهمین کنفرانس بینالمللی سیستمها و فناوریهای الکترونیک قدرت و محرکههای الکتریکی تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده را 60 نفر دانست که اکثریت آنها استاد تمام هستند و افزود: در سطح کارشناسی، 4 گرایش الکترونیک، کنترل، قدرت و مخابرات راهاندازی شده است، ولی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به ایجاد رشتههای میانرشتهای کردهایم.
وی رشته انرژی در سطح کارشناسی ارشد را یکی از رشته های میان رشته ای این دانشکده دانست که با همکاری دانشکده مکانیک و مهندسی فیزیک و انرژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی شده است، اظهار کرد: علاوه بر آن رشته مکاترونیک با همکاری دانشکدههای مکانیک و مهندسی پزشکی و کامپیوتر راهاندازی شده است.
طالبی راهاندازی گرایش جدیدی در حوزه اویونیک با همکاری دانشکده مهندسی هوافضا را از دیگر گرایش های این دانشکده نام برد و ادامه داد: با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 4 قطب علمی "مخابرات"، "پردازش سیگنال"، "کنترل" و "رباتیک و قدرت" و دو پژوهشکده در زمینه تحقیقات کاربردی در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر راهاندازی شده است.
به گفته وی، پژوهشکده ایمنی شبکه با اعتبارات وزارت نیرو و پژوهشکده الکترومغناطیس کاربردی با بودجه وزارت ارتباطات در این دانشکده راهاندازی شده است.
طالبی با اشاره به همکاریهای بینالمللی علمی این دانشگاه، یادآور شد: در دانشگاه بیرمنگام قرارداد همکاری داشتیم و در حال حاضر با دانشگاههای آلمان، هلند و فرانسه دورههای مشترکی را برگزار کردیم. در این دورهها، دانشجویان دو سال در ایران و دو سال در خارج از کشور مشغول به تحصیل خواهند شد.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص انجام تحقیقات کاربردی در این دانشگاه، گفت: محققان این دانشگاه، موفق به ارائه سیستمهای ریل تایم شبکه شدند که با استفاده از این سیستم میتوان اگر خطایی در شبکه رخ دهد، قبل از آن که به خاموشی برسد، شبکه اقدام به تحلیل میکند.
به گفته وی، با استفاده از دادههای این شبکه میتوان خطای ایجاد شده در شبکههای توزیع برق را رفع کرد.
طالبی اجرای طرح ملی تولید رله ملی را از دیگر اقدامات علمی این دانشکده نام برد و خاطرنشان کرد: این طرح با همکاری وزارت نیرو ساخته شده و در حال حاضر در کشور به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس دانشکده مهندسی برق از راهاندازی آزمایشگاه مرجع الکترومغناطیس خبر داد و گفت: اگر دستگاهی در حوزههای الکترونیک و مغناطیس در کشور عرضه شود، در این آزمایشگاه از نظر میزان تشعشعات مورد ارزیابی قرار میگیرد و تاییدیه نمونه برای دستگاه به منظور عرضه آن به بازار صادر میشود.
به گفته وی، این دانشکده دارای 30 آزمایشگاه تحقیقاتی و 3 آزمایشگاه آموزشی است.
-------------------------
نمایه سازی مقالات برتر کنفرانس بین المللی سیستم های الکترونیک قدرت در IEEE
با همت دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نهمین کنفرانس بین المللی سیستم ها و فناوری های الکترونیک قدرت با هدف تبادل آخرین یافته های علمی در این حوزه آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : دکتر فتحی دبیر علمی نهمین کنفرانس بینالمللی سیستمها و فناوریهای الکترونیک قدرت و محرکههای الکتریکی با اشاره به برگزاری نهمین دور از این کنفرانس در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گفت: در دوره های قبل این کنفرانس در سایر دانشگاه های کشور برگزاری شده است.
وی برگزاری این کنفرانس را یکی از مهمترین کنفرانس های علمی کشور دانست و ادامه داد: بر این اساس در کمیته علمی آن از افراد شناخته شده ای عضو هستند.
فتحی ایجاد شرایطی برای تبادل یافته های علمی، توسعه همکاری های علمی را از اهداف برگزاری این کنفرانس نام برد و یادآور شد: در این کنفرانس 190 مقاله از کشورهای کانادا، چین، دانمارک، آلمان و کره ارسال شد.
دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی سیستم ها و فناوری های الکترونیک قدرت و محرکه های الکتریکی اضافه کرد: از تعداد مقالات ارسال شده 76 مقاله برای ارائه شفاهی و 34 مقاله برای ارائه پوستر انتخاب شدند.
فتحی برگزاری 7 کارگاه آموزشی و پنل های تخصصی را از دیگر برنامه های جانبی این کنفرانس نام برد و یادآور شد: در این دوره از کنفرانس 10 مقاله برتر این کنفرانس در ژورنال امیرکبیر منتشر می شود ضمن آنکه در IEEE نیز نمایه سازی می شود.
وی با اشاره به اهمیت الکترونیک قدرت، توضیح داد: الکترونیک قدرت یکی از موضوعات مهم روز در جهان است؛ چراکه این سیستم ها در همه حوزه ها از خانه و اداره تا صنعت و شبکه های برق کاربرد دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه حوزه هایی چون تولید پراکنده، شبکه های هوشمند و منابع انرژی تجدید بدون به کارگیری الکترونیک قدرت امکان پذیر نیست چراکه برای اتصال خروجی منابع تجدید پذیر به شبکه نیاز به تبدیل و تغییراتی در مشخصه های برق است که این امر با سیستم های الکترونیک قدرت میسر است.
فتحی اضافه کرد: علاوه بر آن این سیستم ها در زمینه های مختلفی مانند شبکه های قدرت در حمل و نقل الکتریکی و همچنین استفاده بهینه از انرژی و کاهش آلودگی هوا نقس مهمی دارند.