گفتگو با دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه در خصوص نتایج تحلیل گزارش های بازدیدهای نظارتی از مراکز تحت پوشش در ایام نوروز 97
با معاون درمان دانشگاه پس از اتمام تعطیلات نوروزی در خصوص چگونگی اجرای طرح ویژه نوروزی 97 در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و میزان موفقیت آن گفتگویی انجام دادیم، که در ادامه می خوانید:
ارزیابی کلی شما از طرح ویژه نوروزی سال 97 چگونه است؟
به نام خدا، سال نو را خدمت دانشگاهیان عزیز تبریک می گویم. امیدوارم در سال جدید با عزم و اراده فردی و ترجیح منافع جمعی شاهد موفقیت های بیشتر برای کشور عزیزمان باشیم. طرح ویژه نوروزی امسال همانند سال های گذشته با تمهیدات لازم از اسفند ماه برنامه ریزی شده بود. نقطه قوت برنامه ریزی طرح ویژه نورز 97 نسبت به سال های گذشته انسجام در برنامه ها و پرهیز از تعدد مراکز تصمیم گیری بوده است که این رویکرد صحیح رضایت مندی مطلوبی در همکاران مرتبط در حوزه های بهداشت و درمان را بهمراه داشته است.
از نحوه خدمت رسانی مراکز درمانی در این ایام رضایت داشته اید؟
ماقبل از شروع رسمی تعطیلات نوروز ابلاغیه وزیر محترم بهداشت و معاون درمان را به تمامی مراکز درمانی ارسال کردیم. محور ابلاغیه متمرکز بر تقویت اورژانس های بیمارستانی، تداوم ارائه خدمات مراکز پاراکلینیک مانند تصویربرداری و آزمایشگاه ها، ارائه خدمات سرپایی مراکز درمانگاهی بوده تا در این ایام، نیازهای درمانی مردم معطل نماند. ارزیابی ما که مبتنی بر گزارش بازیدها و نظارت بر مراکز ارائه دهنده خدمت و در مجموع قابل قبول است.
همکاران حوزه معاونت درمان بیش از 160 بازدید نظارتی از مراکز بستری و سرپایی دانشگاهی و بخش خصوصی و همچنین اعضای محترم هیئت رییسه دانشگاه نیز مستقلا 37 مورد بازدید از بیمارستان ها داشته اند.
در این ایام تعطیل به چه تعداد از مراجعین خدمت رسانی انجام شد؟
در طول ایام تعطیل حدود 49000 مراجعه به اورژانس مراکز دانشگاهی داشته ایم که از این تعداد 83 درصد بصورت سرپایی مداوا شدند و 17 درصد هم نیاز به بستری داشتند. همچنین در این ایام حدود 1000 مورد جراحی اورژانسی و 700 مورد جراحی الکتیو در مراکز ما انجام شده است.
از نظر شما به عنوان معاون درمان میزان موفقیت طرح ویژه نوروزی در سال 97 چقدر بوده است؟
اگر ابلاغیه های ارسالی را ملاک قضاوت قرار دهیم یعنی میزان موفقیت برنامه ریزیهای انجام شده را بخواهیم بسنجیم، در موارد مختلف متفاوت بوده است. مثلا در خدمت رسانی اورژانس به مراجعین بیش از 95 درصد اهداف محقق شده است در مورد مراکز پاراکلینیک حدود 80 درصد و در مراکز درمانگاهی حدود 70 درصد خواسته ها عملیاتی شده است. البته یکی از مهمترین دلایل کامل نبودن تحقق برنامه ها، اعمال مدیریت هزینه توسط مراکز و بیمارستان هاست.
بعنوان مثال بعلت با رمراجعه پایین در مراکز درمانگاهی در این ایام، دائر بودن تمامی درمانگاه ها مقرون به صرفه اقتصادی نیست.
به عنوان آخرین سوال، چه توصیه ای برای همکارانی که در این ایام تعطیلات نوروزی فعال بودن دارید؟
ابتدا لازم است از تمامی همکاران اعضای هیئت علمی، دستیاران، کادر پرستاری و مدیریتی بیمارستان ها و نیروهای خدماتی و حفاظت فیزیکی تشکر کنم که در این ایام بخشی از روزهای شادی خودشان و خانواده هایشان را به دیگران اختصاص دادند، که بنظرم به لحاظ اخلاقی قابل ستایش است. بر این باورم که همه کسانیکه در زنجیره ارائه خدمات بهداشتی و درمانی قرار دارند لطف الهی شامل آنها شده است که توفیق خدمت به همنوعان در همه احوال چه در شادی و چه در غمها را پیدا می کنند. امیدوارم خداوند هیچگاه شیرینی این نعمت را از ما دریغ نکند.
خبر: باهو