عمومی | دانشگاه مذاهب اسلامی

در پیش‌نشست دومین همایش آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها در دانشگاه شیراز مطرح شد؛ «ضرورت تحول در علوم انسانی در گام دوم انقلاب»

یکی دیگر از پیش‌نشست‌های دومین همایش آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی و اسلامی با تاکید بر نقد کارآمدی به همت پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی دانشگاه شیراز تحت عنوان «نقد و بررسی ساختار و روش‌شناسی پایان‌نامه‌های حوزه تحول در علوم انسانی» ، ۲۹ بهمن‌ماه از ساعلت ۱۰ الی ۱۲ در محل سالن کنفرانس دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، با حضور حدود ده نفر از اساتید و حدود ۵۰ نفر از دانشجویان دکتری، ارشد و کارشناسی در دانشگاه شیراز برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر محسن جاجرمی‌زاده به‌عنوان دبیر نشست، مقدمه‌ای در خصوص ضرورت تحول در علوم انسانی در گام دوم انقلاب مطالبی مطرح نمود.

سپس دکتر زاهد از کتاب جامعه شناسی هنر خود که بر پایه فلسفه شدن مرحوم علامه حسینی الهاشمی بنا شده است و نتیجه رساله دکتری یکی از دانشجویان ایشان بوده است به‌عنوان یک پژوهش تحولی سخن به میان آورد.

دکتر محمد رضا تقوی دیگر سخنران این نشست از ضرورت هماهنگی تکوین با عالم غیب و تشریع و معارف الهی در تحول در علوم انسانی یاد کرد و مهمترین مساله را هماهنگی این دو ساحت در علم برشمرد.

دکتر خرمایی دانشیار روانشناسی از چگونگی تحول در علوم انسانی در بستر ارتباط قدرت و علم سوالی را مطرح کرده و خواستار این موضوع اساسی شدند که علوم انسانی باید پاسخگوی نیازهای انقلاب اسلامی باشد.

دکتر ایمان استاد جامعه‌شناسی از چگونگی ارتباط تحول در بستر چالش‌ها و مسایل واقعیت‌های جامعه سخن به میان آورده و نظرشان این بود که مسایل علم ابتدا در نگاه هستی‌شناسانه یا معرفت‌شناسانه خاصی باید تبیین شود.

دکتر پور مولا از دانشکده الهیات به اهمیت فقه در تحول پرداخته و آن را مهمتر از فلسفه برشمرد.

دکتر خاکرند از اساتید تاریخ و پژوهشگر این رشته  از اولویت پرداختن به هویت در ابعاد مختلف جامعه خودمان در تحول در علم یاد کرد و اشاره داشت که به میزانی که هویت اسلامی -ایرانی درست تبیین شود تحول در علوم انسانی به تبع آن رقم خواهد خورد.

در پایان پرسش و پاسخ دانشجویان با اساتید پیرامون مباحث تحول و موانع تحقیق در پایان نامه انجام گرفت.