عمومی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش

توصیه های متخصص بیماری های عفونی در خصوص کرونا

مراجعات به اورژانس بیشتر شده است/ همه ی موارد نیاز به نمونه گیری و تست نیست/ دوره نهفتگی این بیماری ۱۴ روز است

روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی با توجه به سوالات مکرری که در فضای مجازی مطرح می شود، مصاحبه ای با دکتر محمد هادی مطلبی متخصص بیماری های عفونی بیمارستان گراش انجام داده است که شما میتوانید پاسخ خود را در این مصاحبه بیابید.

به زودی کلیپ های تصویری مصاحبه با دکتر احمدعبدالهی و دکتر مطلبی نیز منتشر خواهد شد.

س) آیا مراجعه مردم به بیمارستان پس از انتشار خبر کرونا ، بیشتر شده است؟

ج) از روز بعد از انتخابات یعنی از روز شنبه ناخودآگاه مراجعات بیشتر شده است و به مردم حق میدهیم چون نگران هستند البته فعلا مراجعات نسبت به زمان شیوع آنفولانزا کمتر است. ولی با توجه به انتشار خبر کرونا، مردم بسیار حساس شده اند و گاهی مراجعه می کنند و می گویند این علائم من نشانه های بیماری کرونا نیست؟ این در حالی است که شاید این علائم را قبل از انتشار خبر کرونا هم داشته ولی مراجعه نمی کرده و نیاز هم به مراجعه نبوده و شاید اگر الان هم بحث این بیماری نبود هیچگاه مراجعه نمی کرد. هر چند آموزش های خوبی هم از طریق صدا و سیما هم از طریق وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود ولی باز مردم استرس دارند و یکی از دلایلش انتشار اخبار و مطالب جعلی و غیر علمی است..

س) آیا در گراش مورد تایید شده به کرونا داشتیم؟

ج) خیر. تا کنون هیچ موردی حتی نیاز به انجام تست هم نبوده چون علائم این بیماری فقط به تشخیص متخصص عفونی است و اگر تشخیص به بستری و قرنطینه و تست باشد، انجام می شود.

س) آیا هر کس با علائم تنفسی مثل تب، سرفه و.. مراجعه کرد شما تست می گیرید؟

ج) خیر. تشخیص بستری کردن، قرنطینه و تست به عهده متخصص بیماری های عفونی است و واقعا خیلی مواقع نیاز به انجام تست نیست و ما پس از انجام معاینات و گرفتن شرح حال بیمار( بر اساس مقرراتی که وجود دارد) با تشخیص متخصص این کار انجام می شود.

س)آیا کیت تشخیص در گراش وجود دارد؟

ج) در حال حاضر نمونه های تمام کشور به تهران(انستیتو پاستور) فرستاده می شود ولی در روزهای آینده در شیراز نیز انجام خواهد شد.

س) اگر شخصی خودش اعلام کند که از شهرهای درگیر کرونا به  گراش آماده چه اقداماتی برای این شخص انجام می شود؟

ج) دوره نهفتگی این بیماری ۱۴ روز است، یعنی اگر فردی دچار شده بود در ۱۴ روز این بیماری خودش را نشان می دهد . بستگی به زمان بازگشت فرد از شهرهای درگیر و بسته به شرایط جسمانی و معایناتی که انجام می شود اقداماتی صورت می گیرد و اینگونه نیست که هر فردی از شهرهای درگیر کرونا امده سریع قرنطینه شود. مثلا شاید فردی ۱۰ روز قبل آمده باشد معاینه می شود، اگر علائمی دارد (بستگی به شدت علائم نیز دارد) تحت کنترل قرار می گیرد ولی اگر علائمی ندارد ، ضمن توصیه و آموزشهای لازم که اگر در روزهای آتی علائمی شبیه تنگی نفس، سرفه و… داشتید سریعا باید مراجعه کنید مرخص می شود وگاهی یک فرد، همین امروز از شهر های درگیر آمده، باز معاینات انجام و با توجه به اینکه علائم دارد یا نه تصمیم گیری می شود. ولی مطمئن باشید اگر فردی را تشخیص بدهیم که دارای علائم است حتما و بدون فوت وقت، بستری، قرنطینه و تست انجام می شود که تا کنون چنین موردی را نداشتیم.

س) توصیه های شما به مردم چیست؟

ج) از اصلی ترین توصیه من به مردم بالا بردن سطح آگاهی خود نسبت به بیماری، فقط و فقط از منابع معتبر مثل صدا و سیما، وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی است. ولی متاسفانه این روزها همه خبرنگار شده اند و دنبال نشر مطالب علمی غیر مستند هستند. از توصیه های مهم دیگر، پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن است چون سرعت انتقال این بیماری بالاست. شستشوی مکرر دست ها و رعایت فاصله با فرد دارای علائم تنفسی و پرهیز از حضور در تجمعات، لغو سفرهای غیر ضروری است.

س) آیا ماسک زدن تاثیری در پیشگیری از این بیماری دارد؟

ج)من تعجب می کنم خیلی از مردم ماسک زده اند در حالی که نیاز نیست. اگر فردی دارای علائم تنفسی است حتما ماسک بزند و این ماسک زدن هم باید درست باشد. دست آلوده نباید به ماسک بزنند. نباید بیش از دو ساعت از ماسک استفاده کرد و پس از استفاده باید درون سطل سردار بیندازند و  یک ماسک دیگر استفاده کنند.

س) آخرین توصیه شما چیست؟

ج)مردم استرس و اضطراب خود را به حداقل برسانند .