بیانیه فوری انجمن خودکشی شناسی آمریکا درباره چالش نهنگ آبی
واقعیت داشتن چالش نهنگ آبی مورد تردید است، اما تأثیر رسانههای اجتماعی بر سلامت روان جوانان واقعیت دارد.
بسیاری از خروجیهای رسانهها گزارشهایی را دربارهی چالش نهنگ آبی منتشر میکنند. بر اساس این گزارشها، چالش نهنگ آبی یک بازی در رسانههای اجتماعی است که ادعا میشود جوانان را تشویق به انجام رفتارهای آسیبزننده به خود یا خودکشی میکند.
در حالی که هیچ شواهدی نداریم که نشان بدهد چالش نهنگ آبی یک پدیدهی واقعی است، این را میدانیم که رسانههای اجتماعی - در تمام شکلهای خود - میتوانند تأثیری قابلتوجه بر سلامت روان، به ویژه در جوانان، داشته باشند.
جوانان از گروههایی هستند که بیشترین خطر خودکشی را دارند: بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماریها (CDC)، ۱۷ درصد از دانشآموزان کلاس ۹ تا ۱۲ گزارش کردهاند که در ۱۲ ماه گذشته به طور جدی به خودکشی فکر کردهاند.
ما به والدین و آموزشدهندگان به شدت توصیه میکنیم که با کودکان و جوانان بنشینند و با آنان دربارهی تأثیرات بالقوهی رسانههای اجتماعی صحبت کنند... ضرورت دارد که دربارهی سلامت روان، افسردگی، و افکار خودکشی و نقش احتمالی که رسانههای اجتماعی میتوانند داشته باشند به طور روشن و صادقانه صحبت شود.
گرچه بسیاری از بحثها به اثرات منفی رسانههای اجتماعی تمرکز دارند، تأثیر مثبت آنها را نمیتوان نادیده گرفت: رسانههای اجتماعی میتوانند برای افرادی که فکر خودکشی دارند اما نمیتوانند شخصن دربارهی آن با کسی صحبت کنند و کمک بخواهند مفید باشند.
ادامه دارد...