عمومی | دانشگاه شیراز

بهره‌مندی از بورسیه‌های علمی پژوهشی دولت چین

دکتر محمدصابر خاقانی نژاد ، رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه شیراز از شرایط جدید برای بهره مندی دانشگاهیان از بورسیه های دولتی چین خبر داد.
وی اظهار داشت : درمذاکره با دکتر کرمی ، هماهنگ کننده همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه های ایران و چین؛ درخصوص نحوه استفاده از بورسیه های دولتی چین بحث و تبادل نظر شد و امید است اعضای هیات علمی از شرایط مناسب این بورسیه ها بهره مند شود.
دکتر خاقانی نژاد ادامه داد : این بورسیه ها به دو روش ''بورسیه از طریق صندوق مالی مشترک ایران و چین'' و ''بورسیه دانشمندان جوان'' (Young Scientist Exchange Program) اعطا می شود و از حمایت های مالی مناسبی برخوردار است.
به گفته ی رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه شیراز، هم اکنون حدود هزار و ۴۰۰ پژوهشگر ایرانی در کشور چین مشغول به پژوهش هستند که این آمار می تواند در سال های آینده به مراتب بیشتر گردد.
دکتر خاقانی نژاد گفت : علاقه مندان می توانند وب سایت های زیر را که مختص اعطای بورسیه به دانشمندان غیرچینی طراحی شده است بررسی نموده و برای اخذ بورسیه اقدام نمایند.
وب سایت www.chinapostdoctor.org.cn برای پژوهشگرانی که به صورت شخصی علاقمند به اخذ بورسیه پسادکتری چین هستند و وبسایت www.isisn.nsfc.gov.cn برای پژوهشگرانی که متقاضی بهره مندی از بورسیه های دولتی هستند.
وی در ادامه به تشریح هر کدام از روش های دریافت و ویژگی های بورسیه های دولتی چین پرداخت.
بورسیه از طریق صندوق مالی مشترک ایران و چین

قرارداد این بورسیه توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ایران و وزارت علوم و همچنین آکادمی ملی علوم چین منعقد شده است. اساتید ایرانی در قدم نخست می بایست با یک شریک علمی چینی هم تخصص مذاکره نموده و یک پروپوزال مشترک تهیه نماید و پس از تهیه پروپوزال مشترک آن را برای داوری ارسال نمایند. در حال حاضر ۲۴ پروپوزال با آکادمی ملی علوم چین و ۵ پروپوزال با وزارت علوم چین مصوب شده است. آکادمی ملی علوم چین در زمینه های نانو فناوری، انرژی های تجدیدپذیر، علوم شناختی، زیست شناسی، سلامت و دارویی و علوم فضایی و وزارت علوم چین در زمینه های انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های دیجیتال، علوم آب و مدیریت آن و سلول های بنیادی ؛ بورس اعطا می کنند .
در صورت مصوب شدن پروپوزال این پروژه ها، تا سقف ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار سالانه و برای ۳ سال ( مجموعا ۱۲۰ تا ۱۵۰هزار دلار) پوشش حمایتی مالی دارند.
بورسیه دانشمندان جوان (Young Scientist Exchange Program)
این بورسیه از طریق توافق دولت ایران و دفتر نخست وزیری چین حاصل شده است و تنها متعلق به اساتید جوان زیر ۴۰ سال می باشد.
این بورسیه تمام حوزه های علمی را شامل شده و با عزیمت استاد جوان ایرانی به کشور چین برای انجام پروژه تحقیقاتی همراه است و در حال حاضر حدود ۴۰ نفر از نخبگان جوان ایرانی در قالب همین طرح در چین مشغول پژوهش هستند .
حقوق ماهیانه برای این متقاضیان حدود ۱۳ هزار یوان چین (حدود ۳۵ میلیون تومان) خواهد بود.