غذاها آلوده به کرونا نیست، تجمع در رستوران خطر آفرین است
وبدا؛ متخصص عفونی و پزشک فوکال پوینت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در موضوع انتشار ویروس کرونا به بحث رستورانها و غذاخورهای اشاره کرد و افزود: غذاها به خودی خود مشکلی ندارد، اما تجمع افراد در رستورانها، ممکن است باعث انتقال ویروس کرونا از فرد بیمار به افراد سالم شود.
به گزارش وبدا؛ دکتر ناصر خسروی افزود: با توجه به امکان انتقال ویروس کرونا در فرایند تهیه و توزیع غذاهای رستورانی و فست فودها، به افراد توصیه می شود تا حد امکان وعده های غذایشان را در منزل تهیه نمایند.
وی، در خصوص کروناویروس و راههای مقابله با آن گفت: مراقبت در برابر بیماریهای واگیردار صرفاً مختص بیماری کرونا نیست، هر بیماری که حالت اپیدمی داشته باشد نیازمند پیشگیری است.
این متخصص عفونی با اشاره به اینکه همه راههای مراقبت و پیشگیری در بیماریهای مسری مشابه هم هستند و شستشوی مرتب دستها در طول روز راحتترین راه در قطع زنجیره انتقال ویروسها است، افزود: در بحث کروناویروس نیز شستن دستها مهمترین و اصلیترین راهی است که میتواند چرخه انتقال بیماری از محیط و سطوح به بدن را قطع نماید.
وی ادامه داد: ذرات ویروس کرونا در محلهای عمومی مثل آسانسورها، دستگیرههای درها، صندلیهای اماکن عمومی و سیستم حمل ونقل و... مینشیند و با لمس این سطوح در صورت عدم شستشوی دستها ویروس به فرد منتقل میشود.
دکترخسروی با بیان اینکه کرونا ویروس بین ۳ ساعت تا ۹ روز برروی سطوح و محل های مرطوب زنده میماند، خاطرنشان کرد: هم به افراد سالم و هم به آنهایی که مبتلا به بیماریهای سیستم فوقانی هستند توصیه میشود کمتر در مکانهای عمومی حاضر شوند.
این متخصص عفونی تاکید کرد: اگر فردی علائم بیماری دارد نباید وارد اجتماعات شود تا از سرایت بیماری خود به دیگران جلوگیری کنند.
دکترخسروی در ادامه از مردم تقاضا کرد: عیادت از بیماران را تا مدتی به تعویق بیا ندازند چراکه مطمئنا این کار نشانه بیاحترامی نیست بلکه نشانه علاقه به فرد بیمار است.
این پزشک متخصص عفونی با تاکید بر اینکه هر کس در خانواده خود باید یک مامور بهداشتی و درمانی باشد، عنوان کرد: افراد سالم نیازمند استفاده از ماسک نیستند.
وی ادامه داد: این ماسک در صورت عدم استفاده صحیح و طولانی مدت، می تواند منبعی برای انتشار، بیماریهای تنفسی دیگر باشد.
دکتر خسروی،عمر مفید ماسکهای معمولی را حدود ۳ ساعت اعلام کرد و افزود: پس از استفاده، ماسک های آلوده باید به شیوه ای بهداشتی دفع شوند.
وی خاطرنشان کرد: تنها افرادی که با بیماران حاد تنفسی در ارتباط هستند و یا در محیطهای آلوده هستند باید از ماسک، آن هم ماسکهای N۹۵ استفاده کنند.