فعالیتهای دانشجویی نوآوری و کارآفرینی را در بخشهای مختلف به همراه دارد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از
معاونت فرهنگی و اجتماعی
، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ۳۰ بهمن
۱۳۹۸
در نشستی با دبیران انجمنهای علمی دانشجویی و دبیران کانونهای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی با بیان اینکه دانشگاه تهران برای فعالیتهای دانشجویی ارزش بسیاری قائل است، خاطرنشان کرد: «فعالیتهای دانشجویی نوآوری و کارآفرینی را در بخشهای مختلف به همراه دارد، زیرا نوآوری و کارآفرینی بیشتر از کلاس درس ناشی از عملکرد در میدان است و یکی از آن میدانها تشکلها و فعالیتهای دانشجویی است».
وی افزود: «اگر دانشجو در دوران تحصیل تجربه فعالیت خلاقانه و نوآورانه داشته باشد، نیازی به شغل دولتی ندارد و به محض خروج از دانشگاه میتواند کسب و کار خود را ایجاد کند».
دکتر نیلی احمدآبادی، در پاسخ به سوالات و موضوعات مطرح شده توسط نمایندگان کانونها و انجمنهای علمی دانشجویی اظهار کرد: «خوشحالم فرصت گفتوگو میان ما فراهم شد، چرا که نظریات دانشجویان، شاخص ما برای عملکرد دانشگاه است و همه هدف دانشگاه نیز تامین رضایت دانشجویان و مردم است».
رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: «برای اینکه اطمینان حاصل شود که اهداف تامین شده است و یا خیر، باید این گفتوگوها شکل بگیرد. البته روشهای متعدد ارزیابی عملکرد وجود دارد، اما شاید گفتوگوی رودررو بهتر بتواند مشخص کند که در کدام قسمتها با ضعف و قوت مواجه هستیم».
وی با اشاره به اهداف برنامه پنج ساله دانشگاه تهران تصریح کرد: «دانشگاه در پیادهسازی این اهداف بسیار جدی است. یکی از شعارهای بزرگ دانشگاه مسئولیت اجتماعی است، دانشگاهیان باید نسبت به سرنوشت جامعه حساسیت نشان دهند و ما نمیتوانیم مسئولیتدر دانشگاه را جدا از فعالیتهای درون جامعه بدانیم. دانشگاه همواره باید نقش تصمیمساز و تصمیمگیر ایفا کند».
دکتر نیلی احمدآبادی، درباره گسترش فعالیتهای دانشجویی در دانشگاه تهران گفت: «توسعه اکوسیستم فعالیتهای دانشجویی دغدغه ما نیز هست و تمامی نهادهایی که به تازگی در دانشگاه تاسیس میشوند، در جهت توسعه اکوسیستم فعالیتهای دانشجویی است. لذا محدودیتهای مالی وجود دارد و تا این لحظه دانشگاه ۷۰ درصد بودجه خود را دریافت کرده، البته بخش اعظم آن در دو ماه اخیر نیز تامین شده است و رشد بودجه دانشگاه نسبت به افزایش هزینهها ارتقا پیدا نکرده است».
رئیس دانشگاه تهران، اظهار کرد: «دولت امسال دو کمک فرعی برای ما داشت که در غیر این صورت دانشگاه در بحث تغذیه و تامین خدمات رفاهی با مشکل مواجه میشد. هزینههای پرسنلی دانشگاه تهران تقریباً از تمامی دانشگاههای سراسر کشور بیشتر است و این هم به دلیل استخدامها در سالهای گذشته است. وقتی در این حوزه هزینهها افزایش مییابد، دانشگاه باید از بودجه برخی حوزههای دیگر بکاهد».
وی با اشاره به اینکه ساختار بزرگ و بوروکراتیک دانشگاه طی ۸۵ سال حجیمتر شده است، از این رو افزایش هزینه را به همراه داشته است، افزود: «دانشگاه تهران برای روانتر کردن فعالیتها و کاهش هزینهها در حوزههای مختلف اقداماتی را آغاز کرده است. افزایش نیرو به معنی توسعه فعالیت نیست، بلکه منجر به صرف بیشتر بودجه در زمینه ساختار و تشکیلات میشود. در عصر دیجیتال باید فرآیندها را به حداقل برسانیم».
دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان خاطرنشان کرد: «در موضوع سنوات هدف بحث درآمد برای دانشگاه نیست، بلکه مدیریت تقاضا است. زمانی که دانشجو بیش از مدت زمان مشخص شده در دانشگاه بماند، دانشگاه باید از منابع دیگر هزینه دانشجو را پرداخت کند. تخصیص سنوات برای تشویق دانشجویان در تسریع اتمام تحصیل در دانشگاه است و وامی برای پرداخت سنوات در نظر گرفته شده است».
همچنین در ابتدای نشست دکتر سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، گزارش اجمالی از فعالیتهای تشکلهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان طی سال گذشته ارائه کرد و گفت: «یکی از کارهای خوبی که مقدمات آن انجام شده، بحث سامانه جامع تشکلهای دانشجویی است و تمام کارها به صورت اتوماسیون انجام خواهد شد، از اینرو کارها با دقت بیشتر و بدون دخالت سلیقه صورت میگیرد».
وی درباره فعالیتهای دانشجویی در دانشگاه تصریح کرد: «به همت تشکلهای دانشجویی کارهای خیلی خوبی انجام شده است و طبق آخرین آمار نسبت به سال قبل فعالیتهای تشکلها ۲۰ درصد رشد داشته است. بیش از ۴۰۰ رویداد در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی و بیش ۱۵۰ رویداد در حوزه کانونهای فرهنگی در سطح دانشگاهی، ملی و بینالمللی برگزار شده است».
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، از ۱۵۰ طرح انجمنهای علمی دانشجویی، ۳۰ طرح کانونها و بیش از ۱۲۰ نشریه در سال ۱۳۹۸ حمایت شده است و انتخابات نشریات دانشجویی برخلاف سالهای گذشته در دور اول به حد نصاب رسیده است.
دکتر سرسنگی، خاطر نشان کرد: «حوزه نشریات دانشگاه با قدرت، شور و هیجان دانشجویان فعالیت میکند، اما برخی از اخبار ما را آزرده کرده است. امسال با مشکلات مالی بیشتری مواجه بودیم و امیدواریم ردیف بودجهها در زمینه فعالیتهای دانشجویی برای سال آینده اصلاح شود».
در بخش دیگری از این نشست نمایندگان کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی دانشجویی مشکلات و مباحث خود را نظیر مشکلات ساختار، بودجهای و مالی، عدم توجه به بخش فرهنگ نسبت به بخشهای دیگر در دانشگاه را مطرح کردند.