تشکیل شورای اطلاع رسانی بیماری کرونا در گیلان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا )؛ صبح امروز شنبه اولین نشست شورای اطلاع رسانی ویروس کرونا با حضور دکتر ارسلان سالاری- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، محمد باقر باقر زاده مدیر کل صدا و سیمای گیلان و معاونین وی، دکتر فیروز فاضلی- مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین میرزایی مدبرکل سازمان گردشگری ..و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجلاس صدا و سیمای مرکز گیلان برگزار شد.
ابتدا دکتر ارسلان سالاری - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارایه گزارشی جامع از روند شیوع این بیماری و اقدامات این دانشگاه، گفت: قبل از این ویروس کرونای جدید، شش نوع ویروس کرونا وجود داشت که چهار نوع ویروس عامل سرما خوردگی عادی بودند که بارها مردم به آن مبتلا می شدند.
وی با اشاره به اینکه یک نوع از ویروس خطرناک در سال ۲۰۰۳ به نام سارس در چین شایع شد که به سایر کشور ها نیز سرایت کرد، افزود: این ویروس بعد از یک سال، ناپدید شد و بعد از آن ویروس مرس که از عربستان آغاز شد و عامل آن استفاده از گوشت شتر عنوان شده بود، به وجود آمد که از دو ماه پیش، ویروس جدید کرونا در مرکز ووهان چین شیوع پیدا کرد به تبع آن، ۳۰ کشور جهان به آن مبتلا شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در دو روز اخیر، از مثبت شدن نمونه آزمایش های مبتلایان کرونا جدید در استان مطمئن شده ایم، ادامه داد: اعلام این مسئله که شخصی صرفا با علایم آنفولانزا و سرماخوردگی دچار کرونا شده است، بی اساس و پایه علمی ندارد، زیرا فقط انجام آزمایش های کامل و بررسی ژنتیک این ویروس در آزمایشگاه های معتبر، ابتلا به این بیماری ثابت می کند.
وی ادامه داد: پس از مثبت شدن آزمایش های ارسالی به تهران، روز گذشته، وزرات بهداشت رسما اعلام کرد که دو نفر در استان گیلان بر اثر این ویروس فوت شده اند.
دکتر سالاری با اشاره به اینکه مرگ و میر کرونا از انفولانزای نوع B که از آذر ماه امسال در گیلان هم شایع شده بود، کمتر است، اظهار داشت: هنوز شناخت کاملی از این بیماری وجود ندارد و با توجه به اینکه تاکنون حدود ۷۵ هزار نفر در کل جهان به این ویروس مبتلا شده اند، اما این ویروس تنها ۱۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده است و هیچ مرگی در کودکان زیر ۱۰ سال نیز در چین گزارش نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بستری شدن ۲۷۰نفر بیمار با علایم آنفولانزا در بیمارستان های استان خبر داد و افزود: البته نمی توان گفت همه این افراد به کرونا مبتلا شده اند.
دکتر باقر زاده -مدیر کل صدا و سیمای مرکز گیلان نیز در این نشست، با تاکید بر اینکه مردم شایعات مجازی را جدی نگیرند، اظهار داشت: فضای مجازی قابل کنترل نیست و با انبوهی از مباحث و نظرات غیر کارشناسانه مواجهیم، بنابراین تنها منبع موثق در مورد آمار مبتلایان به ویروس کرونا، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
وی با اشاره به اینکه بهترین راه پیشگیری از کرونا ایجاد زمینه ای برای آموزش های لازم درباره این ویروس است، افزود: باید آگاهی های لازم به مردم داده شود تا طبق آن عمل کنند و بتوانیم فضای جامعه را مدیریت کنیم.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز گیلان با بیان اینکه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور مبدا این بیماری یعنی چین کاهش یافته است، تاکید کرد: برای مدیریت این بیماری در استان، مرجع، دانشگاه علوم پزشکی گیلان است و اخبار صحیح و متقن را تنها از این نهاد دریافت خواهیم کرد.
دکتر باقرزاده در خاتمه با توجه به رسالت صدا و سیما تاکید کرد: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و آرامش جامعه وظیفه ای است که اینک بر عهده صدا و سیمای مرکز باران نهاده شده و تمام تلاش خود را برای مهار این بحران خواهیم کرد.ع/د/ای/ن