با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C و تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری می شود
سپیده مهدیخانی، کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. وی افزود که منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی است که مصرف روزانه آن ها نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی از جمله کرونا دارند.
مسوول تغذیه شهرستان قزوین، عامل ابتلابه این ویروس را بیماری های زمینه ایی مثل دیابت و بیماری های ریوی، بیماری های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح عنوان کرد و گفت: کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد .
افراد در معرض ابتلا
مهدیخانی، "کودکان زیر پنج سال"، "مادران باردار"، " سالمندان "و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف می کنند " را بیشتر در معرض خطر ابتلا عنوان کرد و لازم دانست برای پیشگیری، هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو تُرش یا آب نارنج تازه استفاده شود. وی همچنین ضمن توصیه به پرهیز از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین، استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات را توصیه کرد.
این کارشناس، هشدارهای خود را این گونه ادامه داد که از خوردن غذاهای خوب پخته نشد ) مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ( و غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، باید خودداری شود .
مهدیخانی با گفتن اینکه در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده شود؛ اظهار کرد: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد .