نشست هماندیشی اساتید با موضوع اخلاق انتخاباتی
نشست هماندیشی استادان باحضور رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان همدان درسالن آمفی تئاتر دانشکده بهداشت برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، حجت الاسلام و المسلمین مرادی هدف از تشکیل جلسه را شفافیت و آگاهی نسبت به شایعات و مباحثی که در جامعه و فضای مجازی پیرامون تایید و رد صلاحیت نامزدهای ثبتنامی جهت شرکت در یازدهمین مجلس شورای اسلامی مطرح میگردد، عنوان کرد.
وی پس از تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، در مورد اینکه اسلامیت و جمهوریت دو مسئله بسیار مهم است که هر دو توسط مردم شکل میگیرد و مجلس هم نهادی برای حمایت از قانون میباشد بحث کرد.
رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان همدان بیان کرد: طبق اصل ۹۹ نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان می باشد و بررسی صلاحیت نمایندگان هم در مراحل اولیه جزء وظایف شورای نگهبان است، همچنین اذعان داشت که حدود ۵۰۰۰ نفر ناظر در استان جهت بازرسی از مراکز و صندوق های رای پیش بینی شده است که به صحت انتخابات کوچکترین خدشه ای وارد نگردد.
وی افزود: از ۴۳۹ نفر افرادی که در استان همدان ثبت کرده بودند تعداد ۱۸۳ نفر تایید صلاحیت شدند که ۹۵ در صد از رد صلاحیت ها براساس مدارک و مستندات استعلامی از افراد بوده که بعد از انصراف برخی دیگر از کاندیداها تعداد افراد به ۱۵۹ نفر رسید.
حجتالاسلام و المسلمین مرادی همچنین به معیارهای گزینش نامزدها اشاره کرد که عبارتند از: داشتن ایمان و تقوا، عدم تخلفات انتخاباتی، عدم سوء شهرت ، عدم فساد مالی و...
وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که هیات نظارت در استان و هیات مرکزی در انتخابات ۲۰ روز فرصت دارند که بررسی صلاحیت افراد را انجام دهند و نظر نهایی خود را اعلام کنند.
رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان همدان در پاسخ به این سوال که چرا رد صلاحیت نامزدها در شورای نگهبان بسیار است گفت: به دلیل اینکه قانون کافی جهت ثبت نام اولیه هر فرد برای کاندیدایی مجلس وجود ندارد و هر شخصی می تواند در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد و داشتن حداقل سی سال ثبت نام کند در صورتی که مقام معظم رهبری در سال ۹۵ به سران سه قوه اعلام فرموده بودند که قانون محکم و جامعی جهت ثبت نام افراد در نظر گرفته شود ولی متاسفانه تا اکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی به چند بند از سیاست های کلی انتخابات که توسط مقام معظم رهبری عنوان شده بود اشاره کرد که طبق بند ۱۰ : شناسایی اولیه داوطلبین در انتخابات باید به شیوه های مختلف صورت بگیرد و طبق بند ۱۳ هم تعیین ساز و کار لازم برای حسن اجرای وظایف نمایندگی و رعایت قسمنامه (پاسداری از حریم اسلام و نگهبانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی) و جلوگیری از سوء استفاده مالی و اقتصادی و اخلاقی و انجام اقدامات لازم در صورت زوال و کشف فقدان نمایندگان مجلس باید مد نظر قرار بگیرد و راهکار قانونی وضع شود.
در پایان برخی از اساتید محترم حاضر در جلسه سوالاتی را مطرح کردند که توسط حجت الاسلام والمسلمین مرادی به خوبی پاسخ داده شد.