عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

راه توسعه صنعت برق به کمک دانش‌بنیان‌ها هموار می‌شود

د ستیار توسعه زیست بوم نوآوری حوزه انرژی در این‌باره اظهار کرد: برنامه‌ریزی برگزاری نخستین رویداد توسعه فناوری در صنعت برق بر اساس توافقات صورت گرفته میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجموعه وزارت نیرو، به ویژه شرکت توانیر شکل گرفت.

مسئله پیک‌سایی

وی گفت: شبکه برق کشور، بعضاً در بازه زمانی گرم سال به دلیل افزایش بار مصرف، دچار برخی مشکلات می‌شود، وزارت نیرو و مجموعه توانیر خواستار این مسئله است که این مشکل با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از بعد راهکارهای کاهش مصرف در بخش‌های خانگی حل شود.

تمرکز بر روی مشکلات

زینب حمید زاده با اشاره به دیگر ظرفیت‌های موجود در این همکاری، افزود: در جلسات متعددی که با مجموعه متولیان وزارت نیرو و خصوصا شرکت توانیر و ساتکاب برگزار شد، مقرر شد که این همکاری محدود به مسئله پیک‌سایی نباشد و شرکت‌های دانش بنیان و فناور، بر روی تمام نیازهای این بخش بزرگ دولتی متمرکز شوند و برای این نیازها، پاسخ‌های فناورانه ارائه دهند.

عقد تفاهم نامه

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: بر اساس این سوابق کاری و اشتراکات، یک تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نیرو، منعقد شد و دو طرف متعهد شدند تا با استفاده از پتانسیل شرکت‌های دانش بنیان و فناور و ظرفیت بخش خصوصی در زمینه صنعت برق کشور یک تحول فناورانه ایجاد کنند.

حمیدزاده افزود: نخستین رویداد صنعت برق کشور ماحصل این تلاش‌ها است و در آن از شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های فناور، محققان، استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌ها و هر علاقه‌مند این حوزه دعوت شده است تا با حضور در این رویداد، توانمندی‌های خود را عرضه کنند و با آخرین دستاوردهای ساخت داخل از نزدیک آشنا شوند. همچنین از پیمانکاران صنعت برق، مدیران زیرمجموعه‌های تصمیم ساز وزارت نیرو و سرمایه‌گذاران این حوزه نیز دعوت شده تا نیازهای خود را ارائه کنند و برای رفع آن از مخاطبین نخبه صنعت برق استفاده نمایند.

پاسخ فناورانه

وی درتوضیح بخش‌های مختلف نخستین رویداد توسعه فناوری در صنعت برق، بیان کرد: رویداد نخست «توسعه فناوری در صنعت برق» با هدف پاسخگویی به نیازهای فناورانه صنعت برق کشور با استفاده از توانمندی و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور برگزار می‌شود. ایجاد همکاری تجاری بین این شرکت‌ها و مجموعه‌های بزرگ صنعتی حوزه برق، یکی دیگر از اهداف محوری این رویداد است.

به گفته زینب حمید زاده، هدف اصلی این رویداد عقد قرارداد و ایجاد همکاری بین شرکت‌های دانش بنیان و فناور و مجموعه شرکت‌های دولتی وزارت نیرو است تا با کمک فناوری داخلی، بتوان برای نیازهای موجود پاسخ‌های درخور و مناسب فراهم کرد.

گردهم‌آیی ۲ روزه

د ستیار توسعه زیست بوم نوآوری حوزه انرژی ، اضافه کرد: «در این گردهم‌آیی ۲ روزه که در تاریخ ۵ و ۶ اسفند ماه ۱۳۹۸ در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می شود، بخشی از نیازمندی‌های صنعت برق کشور در حوزه‌های تولید، انتقال و توزیع معرفی خواهند شد.»

بخش‌های اصلی رویداد

نمایشگاه نیازمندی‌های صنعت برق و توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان و نشست‌های معرفی نیازهای فناورانه صنعت برق و جلسات حاشیه ای B۲B از جمله بخش‌های اصلی این رویداد محسوب می‌شوند.

همچنین نشست های مذاکره تجاری با هدف همکاری‌های فناورانه و نشست‌های انتقال تجربه بین شرکت‌های دانش بنیان نیز از جمله دیگر بخش‌های پیش بینی شده در این رویداد محسوب می‌شوند.

با هدف تسهیل همکاری‌های فناورانه بین شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه نیرو، بسته‌های حمایت مالی نیز در نظر گرفته شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت توسعه زیست بوم نوآوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراجعه کنند .

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/۳۳

اخبار مرتبط:

تفاهم‌نامه همکاری حوزه آب و برق امضاء شد

زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه برق توسعه می‌یابد

زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه برق با همکاری نزدیک معاونت علمی و وزارت نیرو توسعه می‌یابد

اعلام آمادگی وزارت نیرو برای همکاری با صندوق حمایت از پژوهشگران