عمومی | دانشگاه علم و صنعت ایران

با حضور رییس کل بانک مرکزی ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد

با حضور رییس کل بانک مرکزی ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد



با حضور دکتر همتی (رییس کل بانک مرکزی) و دکتر ایروانی (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام)، «ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی» ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه گشایش یافت.
دراین همایش که توسط شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی و مرکز سیاست پژوهی اقتصاد مقاومتی با همکاری کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی و با موضوع «نظام بانکی در خدمت تولید » برگزار می شود، ابتدا دکتر نصیری اقدم (دبیر علمی همایش)، در خصوص اهداف و محورهای برگزاری همایش توضیحاتی ارایه کرد. وی با بیان اینکه بین پژوهش های دانشگاهی و تصمیمات سیاست گذاری فاصله وجود دارد، تاکید کرد: این خلا باید پر شود و این پیوند باید برقرار گردد البته پیشنهادات دانشگاه نیز چندان با فضای بروکراسی و سیاسی کشور متناسب سازی نشده است. وی راه حل را در برگزاری چنین همایش هایی دانست و افزود: باید کسانی باشند که علم را دریافت و به بدنه سیاست گذاری، تزریق کنند وگرنه بدنه دولت این چالاکی را ندارد که خودش پیشتهادات دانشگاه را دریافت، متناسب سازی و اجرا نماید.


دبیر علمی همایش با توضیح این مطلب که ۴۰ چکیده مقاله به دبیرخانه همایش واصل شده بود، گفت: پس از داوری ۲۱ مقاله کامل دریافت کردیم که از این بین، ۱۱ مقاله حد نصاب لازم را کسب کردند که ۵ مقاله آن، شایسته تقدیر شناخته شدند.
دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، سخنران بعدی مراسم افتتاحیه ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و ولادت ام ابیها (س)، به مدعوین و مهمانان همایش خیرمقدم گفت. رییس دانشگاه سپس در خصوص اثرگذاری اجتماعی و توجه دانشگاه علم و صنعت ایران در برنامه راهبردی خود به این راهبرد گفت: ما در حوزه های مختلف به سمت پژوهش های کاربردی حرکت کرده ایم.
دکتر ذاکری در ادامه با تذکر اینکه زیست بوم دانشگاه ما تغییر یافته است، به تبیین اقدامات دانشگاه برای عبور از دانشگاه نسل اول و دوم به سمت دانشگاه نسل سوم و چهارم پرداخت و گفت: در حال حاضر دانشجویان ما در مراکز نوآوری ورود کرده اند و هسته های تحقیقاتی را شکل داده اند. ما نیز برای حمایت از ایده ها، شرکتی را در دانشگاه فعال کرده ایم که ایده هایی که تبدیل به محصول شده را حمایت کرده و تجاری سازی نماید. بر این اساس در طول دو سال گذشته، تعدادی از ایده های دانشجویان و دانش آموختگان به مرحله تجاری سازی رسیده است. همچنین مصوبه تاسیس کلینیک های پژوهشی را از هیات امنا اخذ نموده ایم. وی در پایان ابراز امیدواری کرد نتایج نشست های همایش اقتصاد مقاومتی برای جامعه اسلامی موثر باشد.



سخنرانان بعدی افتتاحیه همایش، دکتر همتی (رییس کل بانک مرکزی)، بود که با موضوع «راهبرد بانک مرکزی برای نقش آفرینی در رونق تولید و توسعه کشور» سخنرانی کرد. وی با تاکید بر اینکه اگر بانک مرکزی بتواند تاب آوری اقتصاد کشور در برابر فشارهای خارجی را تقویت کند، عملا در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت کرده است، گفت: محقق کردن اهداف اقتصاد مقاومتی، نیازمند انجام اقداماتی هماهنگ از سوی بخش‌ های مختلف دستگاه‌ های قانون‌ گذاری، سیاست ‌گذاری و اجرایی و حتی قضایی است و بدون انجام مجموعه اقدامات هماهنگ و سازگار، امکان توفیق قابل توجه و پایدار وجود ندارد.
دکتر همتی کنترل تورم، کمک به رشد و نظارت بر بانکها را سه مسیر بانک مرکزی برای اجرای اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: در چند دهه گذشته، میانگین تورم ۲۰ درصد و میانگین رشد اقتصادی ۳ تا ۴ درصد، تصویر خوبی از اقتصاد در چند دهه گذشته به ما نشان نمی دهد و تمام مشکلات نیز به همین دو متغیر کلان اقتصادی باز می گردد.



رئیس کل بانک مرکزی افزود: در طول یکسال و نیم گذشته نیز با وجود انتظارات شدید تورمی که شکل گرفته بود و با وجود شدت و موثر بودن تحریم ‌ها در مقایسه با دوره ‌های قبلی و با وجود انباشته شدن نیروی تورمی بسیار شدید ناشی از تداوم رشد بالای نقدینگی، اولویت اساسی بانک مرکزی جلوگیری از شدت یافتن تورم بوده است.
دکتر همتی در پایان گفت: برنامه بانک مرکزی این است که با بهبود نظارت اجازه ندهد منابع بانک ها و موسسات اعتباری در مسیر انباشت ریسک، فساد و پولشویی و گسترش نابرابری های اجتماعی استفاده شود که حرکت در جهت عکس اهداف اقتصاد مقاومتی است .
دکتر ایروانی (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام) نیز آخرین سخنران اصلی همایش بود که با موضوع «رویکرد سیاست های کلی نظام در حوزه پول و بانک» سخنرانی نمود.

آلبوم تصاویر

Sapp.ir/iust_iran