نشست خبری کنفرانس ملی تجهیزات و فناوریهای آزمایشگاهی
نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی ، ۷ و ۸ اسفندماه امسال در دانشگاه شیراز برگزار می شود.
دکتر سید مجتبی زبرجد ،معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در جمع خبرنگاران گفت : دانشجو، اساتید و اعضای هیات علمی ، کارمندان، زیرساخت های ساختمانی و تجهیزات آزمایشگاهی ؛ ۵ زیرساخت برای یک فعالیت پژوهشی و عنصر ضروری برای اجرای صحیح فعالیت های پژوهشی به شمار می رود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز تاکید کرد : به دلایل سیاسی کشورهای مستکبر جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده اند و دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی از بزرگترین مشکلات دانشگاه ها به شمار می رود .
دکتر زبرجد گفت :اگر تجهیزات آزمایشگاهی نیز فراهم شود ، شرایط پرداخت وانتقال پول ممکن نیست و به همین دلیل وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری تلاش کرده تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی را به گونه ای مهیا نماید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد : این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ کشور در راستای بهینه سازی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی پیشقدم شده و با بسیاری از شرکت های سازنده تجهیزات آزمایشگاهی قرارداد داخلی منعقد نموده تا تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه ها را تهیه کند.
دکتر زبرجد تاکید کرد: دانشگاه شیراز با بسیاری از نماینده های تولید کننده های خارجی دستگاه های آزمایشگاهی نیز قرارداد منعقد نموده تا دستگاه های مورد نیاز از طریق کشورهای واسطه وارد کشور شود.
وی بیان کرد: در وزارت علوم، شبکه آزمایشگاه های علمی تشکیل شده که هدف اصلی آن دسترسی همگانی به امکانات آزمایشگاهی است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز افزود :برهمین اساس نشست های دوره ای برگزار می شود که مدیران آزمایشگاه های مرکزی ،امکانات خودشان را به همگان ارائه نمایند.
دکتر زبرجد گفت: هفتم و هشتم اسفندماه امسال نشست سالانه مدیران امور آزمایشگاه ها برگزار می شود و همزمان با آن کارگاه های تخصصی نیز اجرا می گردد.
دکتر سید مجتبی زبرجد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنانش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این دانشگاه از دانشگاه های جامع و قدیمی کشور به شمار می رود و قسمت اعظم تجهیزات آزمایشگاهی قدیمی شده است .
وی ادامه داد: از دو سال گذشته تا کنون سیاست جدید دانشگاه شیراز؛ تعمیر و به روز رسانی دستگاه های موجود در دانشگاه می باشد و با همین هدف شرکت های دانش بنیان ایجاد شده و دانشگاه شیراز با آنها قرارداد منعقد کرده است.
دکتر زبرجد گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در یک بازه زمانی یک ساله تعمیر و به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی اجرا می گردد که این مهم در مقایسه با خرید دستگاه ها هزینه بسیار کمتری دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز گفت :همزمان با برگزاری کنفرانس ، مرکز تعمیر، سرویس و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی IRSCC در دانشگاه شیراز گشایش می یابد.
دکتر علی نیازی مدیر پژوهشی دانشگاه شیراز و دبیر اجرایی نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت :هدف از ایجاد مدیریت شبکه آزمایشگاه های علمی ایران ( شاعا) تامین و ساخت دستگاه های آزمایشگاهی و به اشتراک گذاشتن دستگاه ها و امکانات موجود برای استفاده بهینه از آنهاست.
دکتر نیازی گفت: امکانات آزمایشگاهی بسیار گران قیمت است و وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای اشتراک گذاری تجهیزات آزمایشگاهی تاکید ویژه ای دارد تا همه دانشگاهیان و پژوهشگران کشور بتوانند از این تجهیزات بهره مند شوند.
دکتر نیازی گفت : بالغ بر ۳۰۰ نفر از اساتید و دانشجویان پژوهشگران سراسر کشور در نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی شرکت می کنند و در این رویداد مهم علمی ،علاوه بر ارائه مقالات ، مسائل مرتبط با آخرین فناوری های آزمایشگاهی به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود.
وی ادامه داد :همزمان با کنفرانس کارگاه های آموزشی در خصوص تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی اجرا می شود.
مدیر پژوهشی دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد :همزمان با برگزاری کنفرانس، نمایشگاهی از دستاوردها و توانمندیهای کشور در حوزه تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد: برگزاری چنین کنفرانس هایی بتواند پایه های تحقیقات در کشور را تقویت و بهبود بخشد.
دکتر رضا یوسفی ، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز و دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی هم در جمع خبرنگاران گفت: این نخستین کنفرانس در حوزه تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی است که در کشور و به ابتکار دانشگاه شیراز برگزار می شود .
وی افزود: آخرین نوآوری ها در حوزه تجهیزات اسپکتروسکوپی ، ، میکروسکوپ های الکترونی و نیروی اتمی تجهیزات بر پایه پرتوهای ایکس ، تجهیزات کروماتوگرافی و دیگر تجهیزات با فناوری بالا . روش ها و سیستم های اندازه گیری غیر مخرب ، تئوری و سیستمهای اندازه گیری ، روش های سنجش در زمان واقعی ، سیستم های جمع آوری داده های علمی ، داده های بزرگ و مقیاس سنجی ، روش های پردازش سیگنال و تصاویر در اندازه گیری ها ، فناوری های نانو و میکرو در تجهیزات و اندازه گیری ها ، روشها و سیستمهای اندازه گیری در حوزه پزشکی و سلامت ، روش های آزمایشگاهی در حوزه کاربرد های صنعتی ، روش های آزمایشگاهی در حوزه صنعت نفت و حفاری ، سنجش های آزمایشگاهی در حوزه انرژی و نیرو ، انواع سنجش ها و تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه کشاورزی ، و سیستم های سنجش اپتیک و فیبر نوری ؛ از مهمترین محورهای نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی است.
دبیر علمی کنفرانس گفت: تاکنون ۱۰۰ اثر توسط دبیرخانه دریافت شده که از این تعداد ۲۵ پسر در قالب سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه می گردد.
دکتر یوسفی اظهار داشت: ۱۵ کارگاه آموزشی مرتبط با تجهیزات با فناوری بالا که هم جنبه تئوری و هم جنبه عملی دارد در کنفرانس شیراز برگزار می شود و شرکت کنندگان می توانند از مزایای این کنفرانس بهره مند شوند.
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی اظهار داشت : همزمان با این کنفرانس، نشست مدیران شبکه آزمایشگاه های علمی ایران با هدف بررسی چالش ها و فرصت های تجهیز مستمر دانشگاه ها برگزار می شود.
دکتر یوسفی ادامه داد: نشست اعضای منطقه ۷ کشور شامل نمایندگان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد نیز همزمان با اجرای کنفرانس اجرا می شود. دبیر علمی کنفرانس تاکید کرد: اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی حاصل همکاری مشترک دانشگاه شیراز ، انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران و مدیریت شبکه آزمایشگاه های علمی ایران ( شاعا) می باشد و قرار است به صورت سالانه برگزار شود.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنانش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ آزمایشگاه در دانشگاه شیراز فعال است و علیرغم مسائل و مشکلات موجود، از وضعیت مناسبی برخوردار است .
دکتر یوسفی تاکید کرد :عمر مفید تجهیزات با فناوری بالا حدود ۱۰ سال می باشد و ضروری است که پس از این مدت دستگاه های جدید در آزمایشگاه ها قرار گیرد.
وی اظهار داشت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز با توجه به تجهیزات و فناوری های بالایی که در آن قرار گرفته، خدمات آزمایشگاهی مناسبی را به مجموعه های دانشگاهی و سایر دستگاه ها ارائه می دهد و هم اکنون حدود ۴۰ درصد از خدمات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز به مراکز آموزشی پژوهشی و صنایع مختلف خارج از دانشگاه شیرازارائه می گردد.
در ادامه این نشست خبرنگاران سوالات خود را مطرح کردند و مسئولان پژوهشی دانشگاه شیراز به آنها پاسخ دادند.
قرار است مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی ؛ صبح چهارشنبه ،هفتم اسفند ماه در تالار حکمت واقع در پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شود.