عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قاضی سعیدی: طرح های نوآورانه باید منطبق با نیازهای موجود باشد

سامانه پایش اطلاعات مراکز تحقیقاتی، براساس پایان‌نامه زینب نوریان کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی انجام‌شده است. به این منظور با دکتر قاضی سعیدی استاد راهنمای این پایان‌نامه به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

دکتر مرجان قاضی سعیدی، دکترای مدیریت اطلاعات سلامت،  مدیر گروه فناوری مدیریت اطلاعات سلامت و  معاون پژوهشی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.

عنوان طرحی را که در جشنواره نوآوری برگزیده‌شده بفرمایید و در مورد آن توضیح دهید؟
عنوان طرح سامانه پایش اطلاعات مراکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این طرح باهدف طراحی داشبورد پژوهشی و تجمیع اطلاعات مراکز تحقیقاتی دانشگاه انجام شد و درواقع یک سامانه جامعی است که قابلیت جمع‌آوری و تحلیل داده‌های پژوهشی موجود در مراکز تحقیقاتی دانشگاه دارد. خروجی اصلی آن به شکل داشبوردی است که تصمیم گیران حوزه پژوهش به سهولت می‌توانند براساس شاخص‌های مطرح در مراکز تحقیقاتی، گزارش‌های کامل با جزییات مرتبط را از طریق دستیابی به لایه‌های زیرین اطلاعاتی به دست آوردند. البته این مجموعه برگرفته از پایان‌نامه خانم زینب نوریان باراهنمایی اینجانب و خانم دکتر آدین نحوی جو بوده است.

به فرمایید برچه اساسی این طرح را انتخاب کردید و اجرای آن چه تأثیری در بهبود فرآیندهای جاری دارد؟
این کار براساس نیاز دفتر هماهنگی مراکز معاونت پژوهشی دانشگاه و به پیشنهاد مسئولان وقت آن دفتر طراحی شد که در صورت گسترش آن، امکان دستیابی سریع، نظام‌مند و با جزییات به‌تمامی اطلاعات مراکز تحقیقاتی دانشگاه را فراهم می‌آورد.

همکاران شما در دانشگاه برای اجرای فعالیت‌های نوآورانه باید از کجا شروع کنند؟ چه توصیه‌ای در این زمینه دارید؟
نیازسنجی و برنامه‌ریزی دو رکن اساسی در این زمینه است. پروژه‌های نوآورانه باید منطبق با نیازهای موجود باشد و ترجیحاً پروژه‌هایی را شروع کنند که قابلیت اجرایی شدن و برطرف کردن نیازهای مراکز مختلف را داشته باشد.

به‌عنوان سؤال پایانی نظرتان را درباره جشنواره نوآوری بفرمایید؟ به نظر شما اجرای این جشنواره چه تأثیری در شناسایی و ترویج فعالیت‌های نوآورانه دارد؟
ازنظر من برگزاری چنین جشنواره‌ای خود یک ایده نوآورانه بسیار خوب است که زمینه رقابت مناسب و شرایط پیشرفت واحدهای دانشگاهی را فراهم می‌آورد. از دید مدیریتی این فعالیت‌ها و ایده‌های نو اگر موردحمایت اجرایی قرار گیرند نه‌تنها بسیاری از مشکلات را حل می‌کنند بلکه حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار را نیز به‌راحتی فراهم می‌نمایند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری