مراسم جشن بزرگداشت چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل برگزار شد
در حاشیه مراسم گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی از بازنشتگان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مراسم جشن بزرگداشت چهلمین و یکمین سال انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با حضور دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، حجتالاسلام دهقان مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در مرکز، سرهنگ وطنخواه فرمانده حوزه بسیج ادارات شهرستان پارسآباد، معاونان مرکز، روسای بخشهای تحقیقاتی و حضور پرشور همکاران روز دوشنبه ۲۱ بهمن ماه سال جاری در پردیس آموزش کشاورزی مغان برگزار شد.
دکتر کربلائی خیاوی رئیس مرکز با تسلیت شهادت سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تبریک چهلمین و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران ماهیت فرهنگی دارد و مبتنی بر اندیشههای دینی و ارزشهای معنوی است.
وی با بیان اینکه ۲۲ بهمنماه ۱۳۵۷، مظهر اقتدار ملی، یکپارچگی شکوه فراگیر مردم و نشان عزم عمومی ملت ایران است، افزود: رمز پیروزی و موفقیت ملت بزرگ ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ اتحاد و یکپارچگی بود و رمز ماندگاری و حیات انقلاب اسلامی ایران نیز به وحدت و اتحاد وابسته است.
دکتر کربلائی خیاوی یکی از ویژگیهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را توجه ویژه به علم و دانش برشمرد و ابراز داشت: از جمله مولفههای مهم در ارزیابی قدرت کشورها، علم و فنّاوری پیشرفته است. امروزه با گذشت چهار دهه، به برکت انقلاب جهشی بزرگ در حوزه علم و فناوری و پژوهش در کشور ایجاد شده است و قلههای افتخاری که تا پیش از این، در انحصار چند کشور پیشرفته بود، در تصرف جوانان نخبه و انقلابی ایران اسلامی است. در حال حاضر ایران رتبه اول تولید علم در منطقه و رتبه ۱۶ در جهان را داراست. در عین حال کشورمان در حوزههایی مانند نانو تکنولوژی و فناوری بایو رتبههای کمتر از ده را در دنیا کسب کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: ورود بسیاری از دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور به لیست دانشگاههای برتر جهانی، تاسیس پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان بخشی از دستاوردهای علمی چهار دهه اخیر کشومان است.
وی گفت: بر اساس آمار سال ۱۳۵۷ تعداد دانشجویان کشور در همه مقاطع تحصیلی ۱۷۵ هزار نفر بود که این تعداد اکنون به بیش از ۴.۵ میلیون نفر رسیده است. تعداد اعضای هیات علمی دانشگاهها از ۵ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۷ و تعداد دانشمندان ایرانی جزو یک درصد برتر جهانی به بیش از ۲۳۰ نفر افزایش یافته است.
دکتر کربلائی خیاوی در ادامه سخنان خود بخش کشاورزی را از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور که امنیت غذایی جامعه به آن وابسته است برشمرد و به مقایسه دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی قبل از انقلاب و چهار دهه پس از آن پرداخت و گفت: قبل از انقلاب اسلامی بیش از ۷۰ درصد محصولات کشاورزی ایران، از خارج وارد میشد و محصولات استراتژیکی مانند؛ گندم و برنج وابسته به خارج بود. امروز و بعد از انقلاب اسلامی بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی در داخل کشور تولید میشود. میزان تولیدات کشاورزی ایران قبل از انقلاب اسلامی ۲۵ میلیون تن در حال حاضر این عدد به ۱۲۸ میلیون تن رسیده و صادرات ایران به بسیاری از کشورهای عربی و آسیایی انجام میشود . تولید محصولات ایران در مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی بیش از پنج برابر شده است .
وی با بیان اینکه میزان کل تولیدات باغی از ۳.۴ میلیون تن به بیش از ۲۳ میلیون تن و تولید گندم از ۴ میلیون تن به بیش از ۱۴ میلیون تن افزایش یافته است، گفت: طی سالهای پس از انقلاب اسلامی، علیرغم افزایش جمعیت ایران و افزایش مصرف سرانه، با خودکفایی کشور در بخش دام و تامین مواد غذایی، واردات اقلامی نظیر گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و شیر قطع شده است. همچنین یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی خودکفایی در تولید محصولات باغی بوده است. شایان ذکر است ایران نخستین تولیدکننده محصولاتی نظیر پسته، زعفران و انار در جهان است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان سازمان نوآور و پیامدمحور نام برد و افزود: ایجاد شرکتهای دانش بنیان با رشد سه برابری، تولید ۶۱ رقم زراعی و باغی در سال، تولید ۲۰۰ یافته پژوهشی در سال، تولید ۷۵۰۰ تن هسته اولیه بذور به عنوان تولید فناورانه بخشی از خدمات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
دکتر کربلائی خیاوی با بیان اینکه اثربخشی تحقیقات کشاورزی تاثیر مستقیمی در عرصههای زراعی و نقش اقتصادی و درآمدزایی برای کشاورزان و بهرهبرداران و نهایتاً بهبود تولید و عدم خروج ارز از کشور دارد، بیان داشت: اجرای ۱۸۰ فقره طرح تحقیقاتی در دیسیپلینهای مختلف، تهیه و تدوین ۱۵۱ نشریه علمی، ترویج و دستورالعمل فنی، همایشها و کنگرههای داخلی و خارجی، انعقاد ۱۳ تفاهمنامه همکاری با دستگاههای دولتی و بخش خصوصی، تهیه و تدوین ۷۳ فقره نشریه فنی و ترویجی، برگزاری ۱۵۲ برنامه هفته انتقال یافتههای تحقیقاتی و روز مزرعه، کارگاه آموزشی و جلسه محققین معین با کارشناسان و بهرهبرداران مراکز خدمات کشاورزی در راستای برنامههای نظام نوین ترویج، ۶۰ مورد پایش و بازدید از مزارع زارعین توسط محققان و کارشناسان مرکز، اجرای ۴۰ پایاننامه دانشجویی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد، تولید ۱۴۰۰ تن غلات و دانههای روغنی، نظارت و کنترل محصولات مختلف زراعی با تولید بیش از ۴۸۵۰۰ تن بذر گواهی شده و باکیفیت و نظارت و کنترل ۵ نهالستان با تولید بیش از ۱۲۵ هزار اصله نهال بخشی از عملکرد مرکز در سال ۱۳۹۸ است.
وی تامین هستههای اولیه بذری را از اقدامات مهم تحقیقاتی این مرکز برشمرد و تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه تولید محصولات فناورانه موفق به تولید ۹ تن بذر پرورشی یک، ۱۵۰ تن بذر پرورشی دو، ۲۷۰ تن بذر پرورشی سه و بالغ بر ۳۰۰ تن بذر مادری ویژه مناطق نیمه گرمسیر و سردسیر استان شده است .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه در چهارمین جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی از ۵۱ رقم جدید، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در معرفی ۲۱ رقم زراعی حضور گستردهای داشت، گفت: در این جشنواره تعداد ۲۱ رقم زراعی از محصولات مختلف شامل پنج رقم گندم نان آبی ترابی، ستاره، کلاته، برزگر، معراج، چهار رقم گندم نان دیم با نامهای رحمت، واران، کمال و شالان، جو آبی رقم گلشن، سه رقم جو دیم با نامهای قافلان، فردان و آرتان، ارقام سیبزمینی آنوشا و آتوسا، نخود دیم رقم آتا، پنبه ارقام پرتو و تابان، کلزای بهاره رقم صفار، اولین رقم چغندر علوفهای کارا و اولین رقم عدس با نام سنا برای کشت بهاره در مناطق سردسیر دیم کشور که با مشارکت اعضاء هیات علمی و محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نامگذاری شدهاند رونمایی شد.
دکتر حسین کربلائی خیاوی با بیان اینکه افزایش دانش بهرهبرداران کشاورزی و بهکارگیری شیوههای نوین علمی در بخش کشاورزی از طریق ارائه آموزشهای مهارتی امکانپذیر است، افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه آموزش بهرهبرداران رتبه اول کشوری را در سال ۱۳۹۷ در حوزه آموزش کارکنان رتبه دوم کشور را در بین مراکز تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سال ۱۳۹۸ کسب نمود.
وی با اشاره به تفاهمنامه همکاری ستاد کل نیروهای مسلح با وزارت جهاد کشاورزی در طرح مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: در راستای تحقق اهداف تفاهمنامه همکاری ستاد کل نیروهای مسلح با وزارت جهاد کشاورزی در طرح مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، ۳۰۴۸ نفر از سربازان وظیفه ناجا و سپاه حضرت عباس (ع) در ۴۰ دوره آموزشی معادل ۱۲۵۹۳ نفر روز در زمینههای زراعت، باغبانی، دامپروری، پرورش گیاهان دارویی، شیوههای نوین آبیاری و مهار آبهای مرزی مهارتهای لازم را در سال ۱۳۹۸ کسب کردند.
دکتر کربلائی خیاوی با اشاره به ذخایر گندم کشور گفت: در سال ۹۲ ذخیره استراتژیک گندم ۳۳ روز بود که اکنون این رقم به بیش از ۳۰۰ روز رسیده که مرهون تلاشهای محققان بخش تحقیقات کشاورزی است.
در ادامه حجتالاسلام دهقان مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در مرکز، درخشش انقلاب اسلامی ایران را حاصل از خود گذشتگی ملت قهرمان خصوصاً شهدای انقلاب اسلامی نام برد و با اشاره به آیاتی از قرآن کریم بیان داشت: باید همگی به پیمانی که بستهایم وفادار باشیم که در این صورت هم اعتقادات و هم اعمالمان صالح خواهد بود. مهمترین موضوعی که باید بدانیم این است که همراه انقلاب بوده و تمام تلاشمان را برای همراهی انقلاب و ولایت در همه زمینهها به کار بندیم. در حاشیه این مراسم، از بازنشستگان مرکز و برندگان رشتههای مختلف ورزشی که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شده بود با اهدا جوایز و لوح سپاس تقدیر به عمل آمد.