با حضور معاون وزیر صمت طرح توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار در...
آیین رونمایی استانی و تشریح طرح ملی توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) با حضور دکتر قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئیس دانشگاه گیلان، مسوولین استانی و دانشگاهی در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
دکتر قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم با بیان اینکه طرح ملی تاپ با همکاری نخبگان و صنعت در سطح کشور، فضای سالم کسب و کار را فراهم میکند گفت: تاکنون ۹ هزار نفر در کشور در بخش صنعت این طرح ثبت نام کردند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با تاکید براینکه دولت محدودیت اعتباری دارد گفت: تکیه بر درآمد نفت در شرایط فعلی ممکن نبوده و با بهرهگیری از ظرفیت صنعت و دانشگاه میتوان اشتغال پایدار را مهیا و از بیکاری رو به رشد جلوگیری کرد.
دکتر قبادیان اذعان کرد: اکنون دانشگاه نیازمند صنعت بوده و این فرصت برای دانشجویان با تحصیلات عالیه فراهم شده تا با ارائه توان دانشی و علمی و با توجه به نیازهای آینده زمینه اشتغالشان را فراهم کرد.
وی ادامه داد: صنعت از ارز دولتی در واردات محصولات و فناوری بهره میبرد، اما اکنون با وجود تحریمها زمینه بهرهگیری از نخبگان فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهیان باید مسئلهمحور فعالیت کنند خاطرنشان کرد: انقلاب صنعتی مبتنی بر دانش و قوای انسانی است که موتور محرک آن طرح تاپ است.
دکتر احمد رضی رییس دانشگاه گیلان هم در این مراسم گفت: ارتباطات خوبی بین دانشگاه گیلان و سازمان صنعت ،معدن و تجارت گیلان است .
دکتر رضی گفت: طرح ملی تاپ در شرایط تحریم در کشور رونمایی می شود و ان شاالله در استان گیلان نیز این طرح توسعه خواهد یافت.
وی اضافه کرد : این طرح به اصول پایه ای توجه دارد و مواردی از قبیل اساتید ،دانشجویان و صنعت ، نیروهای مسلح و،صندوق های و بنگاههای اقتصادی به خوبی در این طرح دیده است .
رییس دانشگاه گیلان اظهار داشت : دانشگاه گیلان به عنوان بزرگترین دانشگاه شمال کشور اعلام آمادگی می کند که در این طرح همکاری کند و با دارا بودن دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد می تواند فعالیت های موثری انجام دهد.
دکتر رضی تصریح کرد : اقداماتی نیز صورت گرفته و آیین نامه جهت دهی پایان نامه های دانشگاه های گیلان یکی از آیین نامه هایی است که تاثیر زیادی در فعالیت های دانشگاهی خواهد داشت و تجربیاتی خوبی نیز از R&D در دانشگاه گیلان وجود دارد .
دکتر رضی ادامه داد: حل بسیاری از مسایل و مشکلات امروزه با رویکرد میان رشته ای اتفاق می افتد بسیاری از معضلات صنعت را می توان به جرات مربوط به مشکلات مدیریتی ،مالی و اجتماعی دانست که با کمک پژوهش های دانشگاهی و آسیب شناسی های اجتماعی در این حوزه ها می تواند مرتفع شود.
وی گفت : دانشگاه گیلان ۱۹۳ قرارداد با خارج از مجموعه ی خود داشته است و از جهت تعداد قراردادهایی که دانشگاه گیلان با خارج از دانشگاه داشته رتبه ششم را در بین دانشگاههای کشور دارد و از نظر به ثمر رسیدن پروپزال ها این دانشگاه رتبه ی پنجم را در بین دانشگاههای کشور دارد.
گفتنی است طرح توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ ) با هدف توسعه دانش بنیان بنگاهها از طریق بهره مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی ،ارتقا سطح مهارت فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی ،تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن دانش و یافته های جدید علمی و فناوری اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی ،ارتقا توان فنی و مهندسی بنگاههای صنعتی ،معدنی و تجاری و ظرفیت های اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده ی جدید و تامین اشتغال زایشی و پایدار می باشد .