عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

ریجستری ۱۲۰۰ بیمار اختلال خونریزی دهنده در کلینیک سرور

رییس کلینیک سرور از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این کلینیک با ریجستر کردن ۱۲۰۰ بیمار اختلال خونریزی دهنده سعی در تجمیع خدمات مورد نیاز بیماران هموفیلی و تالاسمی دارد.

دکتر بدیعی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه نیازهای بیماران هموفیلی  و تالاسمی تقریبا مشترک است، از همین رو نیاز بود تا خدمات مورد نیاز این بیماران در مکانی تجمیع شود، خاطر نشان کرد: در این مرکز سعی شده است تا آمار درستی از بیماران تهیه شود و با تکیه بر آزمایشات و پرونده های دوره ای بتوانیم خدمات درمانی مورد نیاز را به بیماران ارائه نماییم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیشگیری از تولد موارد جدید مبتلا به بیماری تالاسمی به دلیل بار مالی و درمانی بالای این بیماری از دیگر فعالیت های این مرکز است خاطر نشان کرد: این بیماران دچار عوارض عفونی می شوند و بسیاری از آنها مبتلا به هپاتیت سی هستند، از همین رو  واحد دندان پزشکی کلینیک سرور با هدف پاسخگویی به نیاز درمانی بیماران ایجاد شده است.

دکتر بدیعی با اشاره به اینکه این مرکز به همت کانون هموفیلی ، انجمن تالاسمی و بنیاد ملی بیماریهای خاص و بنیاد سرور ایجاد شده است ابراز کرد: در بدو شروع کار ۲۵۰ بیمار هموفیلی و ۲۰۰ بیمار تالاسمی ریجستر شدند و خدماتی به وسیله بانک خون و پزشک مستقر به آنها ارائه می شد.

وی ادامه داد: قبل از ایجاد کلینیک سرور بیماران در بین سه بیمارستان قائم(عج) و امام رضا(ع) و دکتر شیخ برای دریافت خدمات سرگردان بودند و برای دریافت خون در کنار بیماران انکولوژی بودند که خاطره ناخوشایندی برای آنها ایجاد می کرد.

رییس کلینیک سرور با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک ۱۲۰۰ بیمار انواع اختلالات خونریزی دهنده در این مرکز ریجستر شده است و ماهیانه ۵ مورد جدید شناسایی می شود ، گفت: این کلینیک مرکز ارجاعی بیماران از سایر استانها است و برای دریافت اقدامات تخصصی، بیماران از سایر استانها نیز به این مرکز مراجعه می کنند.

دکتر بدیعی با بیان اینکه در حال حاضر در شیفت صبح کلینیک سرور یک نفر متخصص یا فوق تخصص هماتولوژی کودکان حضور دارد و  واحد تزریق خون در دو بخش بانوان و اقایان ارائه خدمت می کنند، بیان کرد:این کلینیک به صورت  ۱۲ ساعته فعال است و در دو شیفت صبح و عصر به بیماران خدمات رسانی می شود.

وی با اشاره به اینکه این مرکز دومین مرکز ایجاد کننده واحد فیزیوتراپی اختصاصی بیماران هموفیلی است که تمام تجهیزات واحد فیزیوتراپی را کانون هموفیلی و خیرین تهیه می کنند، افزود: در واحد فیزیوتراپی علی رغم اینکه یک نیروی ورزیده فعال است اما نیاز است که یک نیروی خانم به واحد فیزیوتراپی اضافه شود.

رییس کلینیک سرور با بیان اینکه هدف از ایجاد آزمایشگاه،  متمرکز کردن خدمات تشخیصی بیماران بود تا بیمار برای تعیین سطح فاکتور ها به تهران نرود، بیان کرد: اما در حال حاضر  بسیاری از تست های تخصصی در تهران انجام می شود که رفت وآمد را برای بیماران سخت کرده است و با توجه به قطب بودن فعالیتهای کلینیک سرور نیاز به ایجاد زمینه لازم برای آزمایشات تشخیصی در این مرکز احساس می شود.

رئیس کلینیک سرور با اشاره به اینکه واحد رادیولوژی این مرکز به دلیل نبود نیروی انسانی در این واحد تعطیل است و می توان این حوزه را به بخش خصوصی واگذار کرد تا سریعتر بیماران به خدمات رادیولوژی دسترسی پیدا کنند، ابراز کرد: یکی از بخش های مهم این مرکز واحد دندان پزشکی است که در حال حاضر روزانه دو دندان پزشک با تخصص های مختلف آماده خدمت رسانی به بیماران است و واحد دندان پزشکی یکی از  واحدهای موفق در ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده است که خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه از خونریزی یا فوت فردی براثر اعمال دندان پزشکی جلوگیری شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این مرکز اولین نهادی بود که در کشور واحد مراقبت از مفصل را برای این بیماران راه اندازی کرده بود، ادامه داد: این بیماران خونریزیهای داخل مفصلی دارند از همین رو با حضور متخصصین ارتوپدی اعمال جراحی مفصل برای بیماران انجام می شود که در حال حاضر بیشترین بار کاری را دکتر کچویی و دکتر علیرضا موسویان برعهده دارند.

وی با بیان اینکه نیاز به حضور مداوم متخصص زنان و مامایی و انجام آزمایشات تشخیصی و ام آری آی اختصاصی برای بیماران تالاسمی احساس می شود، گفت: این مرکز در حوزه پیشگیری از تولد موارد جدید تالاسمی و مشاوره پیش از ازدواج اقدامات موفقی انجام داده است.

دکتر بدیعی افزود، طی سالهای قبل ۱۲ مورد جدید از اختلالات خونریزی دهنده در نوزادان ثبت شده است که اکثر آنها اتباع افغان هستند.

وی با اشاره به اینکه در کلینیک خودمراقبتی مرکز سرور نیز با همکاری پرستاران آموزش های لازم به بیماران ارائه می شود تا ضمن خود مراقبتی بتوانند ریسک خونریزی را کاهش  دهند و از نحوه تزریق فاکتور نیز اطلاع یابند؛ ادامه داد: خونریزی های اصلی این بیماران داخل مفصل است ومی تواند منجر به  معلولیت شود از همین رو آموزش نکات خود مراقبتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به تاریخچه ایجاد این مرکز ،گفت:  کلینیک سرور از سال ۸۲ ملک پدری اقایان علیزاده بود که در سال ۶۲ تغییر کاربری داده بود و به پلی کلینیک سرور تبدیل شده و از همین رو در سال ۸۲ به دنبال طرحی برای جمع آوری بیماران هموفیلی و تالاسمی این کلینیک توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجمن هموفیلی، بنیاد سرور ایجاد شد.

{jcomments on}