عمومی | دانشگاه تهران

مراسم تکریم مادران و همسران شهدای دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی ، در مراسم تکریم مادران و همسران شهدای دانشگاه تهران که ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ با حضور رئیس و هیات رئیسه دانشگاه تهران و مدیرکل امور کارکنان و دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، گفت: «شهدا در بین مردم ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و مراسم تشییع پیکر شهید سپهبد قاسم سلیمانی گویای این جایگاه ویژه بود».
وی افزود: «جایگاه ویژه شهدا در میان مردم به دلیل خدمات ویژه‌ای است که شهدا به کشور و انقلاب داشته‌اند. مردم ۴۰ سال پیش انتخاب کردند و این انقلاب را همواره زنده نگه داشته‌اند. شکی نیست که شهادت و ارزش کار شهدا مرهون مادران و همسران شهدا است».
دکتر نیلی احمدآبادی، تاکید کرد: «اگر مادران در تربیت فرزندان کوتاهی می‌کردند و مفهوم ایثار و خدمت را به آنان آموزش نمی‌دادند و اگر همسران شهدا پای حرکت آنها را سست و لرزان می‌کردند، به طور حتم شهادت نصیب این عزیزان نمی‌شد و کشور دچار مشکلات و حوادث زیادی می‌شد، اما امروز به واسطه این شهادت ما در امنیت کامل قرار داریم».
رئیس دانشگاه تهران، خاطر نشان کرد: «ما به عنوان دانشگاه تهران و بزرگترین مرکز علمی کشور از میان دانشجویان، استادان و کارکنان، شهدای زیادی را تقدیم انقلاب و کشور کرده‌ایم و به خوبی ارزش این شهادت را متوجه هستیم».
وی فرهنگ را بستر اصلی حرکت در دانشگاه توصیف کرد و گفت: «همه کسانی که فرهنگ‌ساز هستند و فرهنگ ایثار و شهادت را به جامعه تزریق می‌کنند، جایگاه بالاتری در دانشگاه دارند. دانشگاه تهران معتقد است، این نوع تفکر و فرهنگ را باید تبیلغ و ترویج کرد، تا با انتقال این مفهوم به نسل جوان کشور از دست‌اندازی دشمنان مصون بماند و همواره امنیت و توسعه کشور تضمین شود».
دکتر نیلی احمدآبادی، خطاب به مادران و همسران شهدا تصریح کرد: «موضوعاتی را که در این جلسه مطرح کردید، به طور قطع پیگیری خواهیم کرد. به شما این اطمینان را می‌دهم، دانشگاه هر جا که توانسته سعی کرده وجه مثبت و اکثریت قوانین را در نظر بگیرد. حتی در جایی که ابهام بوده، دانشگاه سمتی را انتخاب کرده که به نفع خانواده شهدا باشد».
رئیس دانشگاه تهران، در پایان اظهار کرد: «موضوعات مختلفی در هیات رئیسه دانشگاه تهران مطرح می‌شود و سعی می‌کنیم در قالب قانون عمل شود، البته گاهی محدودیت‌های مالی موانعی را ایجاد می‌کند، اما تلاش خواهیم کرد تا راه‌کارهای قانونی برای این موضوعات پیدا کنیم».
در ابتدای مراسم دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، نیز ضمن تبریک به خانواده معظم شهدا نسبت به نقش موثر و مهم در پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و استمرار خط اسلام ناب محمدی در کشور، گفت: «امروز ۱۹ بهمن ماه به نام روز بزرگداشت و تکریم مادران و همسران شهدای معظم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نام‌گذاری شده است، لذا این فرصت را غنیمت می‌شماریم تا در خدمت شما عزیزان باشیم و ارادت و تشکر خود را نسبت به صبر و ایثارگری که داشته‌اید، اعلام کنیم».
وی ادامه داد: «ما مدیران باید یادمان بماند آنچه که در این کشور الهی در دسترس ما قرار دارد، ثمره خون شهدای بزرگوار، ایثارگری و مجاهدت خانواده‌های آنان است».
دکتر سرسنگی، بیان کرد: «برگزاری چنین مراسم‌هایی برای ما مدیران اهمیت دارد تا یک‌بار دیگر از صبر و ایثارگری شما درس بیاموزیم و در ادامه مسیر این نظام الهی به یاد داشته باشیم هر آنچه که در این کشور به دست آمده، ثمره صبر و ایثارگری خانواده‌های معظم شهدا است».
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، هم‌چنین ضمن تبریک به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامی‌داشت یاد شهدای انقلاب و دفاع مقدس، گفت: «امیدوارم راهی را که شهدا آغاز کردند به درستی ادامه دهیم، شهدا و خانواده‌های شهدای دانشگاه تهران افتخار دانشگاه هستند».
در بخش دیگری از این نشست مادران و همسران شهدا، نقطه‌نظرات و صحبت‌های صمیمانه خود را مطرح کردند. در پایان مراسم با حضور رئیس دانشگاه تهران، از مادران و همسران شهدای دانشگاه تهران تقدیر به عمل آمد.