عمومی | مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز

کارگاه ملی دو روزه انتقال یافته های تحقیقاتی برنج کشور در مرکز هراز برگزار شد

به نام خدا

کارگاه ملی دو روزه انتقال یافته های تحقیقاتی برنج کشور در مرکز هراز برگزار شد

به همت و تلاش مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و پیرو هماهنگی های به عمل آمده فی مابین این مرکز و موسسه تحقیقات برنج کشور و نیز سازمان های جهاد کشاورزی استان های مازندران و گیلان، کارگاه ملی انتقال یافته های تحقیقاتی برنج کشور با حضور جمع کثیری از محققین، مروجین،کارشناسان و کشاورزان نخبه و پیشرو بخش برنج کشور به مدت دو روز در روزهای پانزدهم و شانزدهم بهمن ماه سال جاری در سالن آمفی تئاتر مرکز هراز برگزار گردید. در مراسم افتتاحیه این کارگاه ملی، دکتر بهمن امیری لاریجانی ریاست مرکز هراز، ضمن خیر مقدم حضور میهمانان و مدعوین و ابراز خرسندی از برگزاری این کارگاه، با اشاره به سیاست های کلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جهت نیل به اهداف کشاورزی دانش بنیان در نظام های زراعی کشور و بویژه نظام شالیزار و بر شمردن مهمترین مولفه های آن مانند کشاورزی پایدار، افزایش توان رقابتی و توسعه صادرات، بر لزوم تعامل مطلوب میان بخش های تحقیق، ترویج و آموزش تاکید نمود. دکتر امیری کشاورز و تولید کننده را نقطه مرکزی چرخه ارتباطی میان تحقیق، آموزش و ترویج دانست و تغییر رفتار کشاورز در جهت افزایش بهره وری و تولید پایدار را یکی از مهم ترین اهداف نظام نوین ترویج دانست. ایشان با اشاره به تاریخچه و جایگاه کشت برنج در دنیا و انواع اکوسیستم های کشت این محصول استراتژیک، به تبیین مولفه های سیاست جهانی نظام تولید برنج پرداخت. ایشان ضمن تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر شکاف عملکرد و برنامه های مرتبط با سیستم انتقال یافته ها، بر اثرگذاری مرکز هراز در خصوص انتقال سیستم دانش و تجربیات نظام شالیزار در سطح ملی، منطقه ای و فرا ملی تاکید نمود.

در ادامه و پس از ایشان آقایان دکتر علیرضا ترنگ، دکتر عبدالرحمن عرفانی، دکتر مهرزاد اله قلی پور و دکتر علی اکبر عبادی از موسسه تحقیقات برنج کشور به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعاتی مانند معرفی ارقام جدید رش، تیسا و آنام، لاین های موتانت متحمل به تنش خشکی و تولید بذور طبقات مختلف پرداختند. برنامه روز اول این کارگاه ملی با برگزاری کلاس آموزشی تکنولوژی افزایش عملکرد برنج توسط دکتر امیری لاریجانی ریاست مرکز هراز و برگزاری جلسه پرسش و پاسخ به کار خود پایان داد.

در روز دوم این کارگاه نیز دکتر فرزاد مجیدی، دکتر محمدیان، دکتر شهرام محمود سلطانی و دکتر کبری تجددی طلب اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور هر یک به ترتیب موضوعات ارزیابی لاین ها نسبت به آفات و بیماری ها، برآورد تعیین کود و تراکم ارقام جدید، کاربرد عنصر روی در ارقام جدید و مدیریت ضایعات پس از برداشت برنج را مورد بحث و بررسی قرار دادند. برنامه روز دوم نیز با تشکیل پنل پرسش و پاسخ با حضور اساتید و مدرسین به کار خود پایان داد.

روابط عمومی مرکز هراز