عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

رییس دانشگاه: ۷۰ درصد افرادی که واکسن HPV دریافت می کنند از سرطان دهانه رحم در امان می مانند



رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت توجه به واکسیناسیون HPV در نظام مراقبتی کشور، گفت:‌ ۷۰درصد افرادی که در زمان مناسب نسبت به تزریق واکسن HPV اقدام کنند از خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در امان خواهند بود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، دکتر علیرضا زالی امروز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی که در سالن همایش های بین المللی ابوریحان برگزار شد، با بیان اینکه بهترین سن برای تزریق واکسن HPV سن ۹تا ۱۴سالگی است، یادآور شد: مطالعات اخیر نشان داده که تزریق واکسن تا ۴۶سالگی هم تاثیر مثبت خواهد داشت .

وی افزود: بیش از ۹۰درصد مبتلایان سرطان سرویکس(دهانه رحم) افرادی هستند که یا در نظام غربالگری شرکت نداشتند یا در دریافت واکسن اقدام نکرده‌اند .

دکتر زالی با بیان اینکه در جامعه ایرانی به دلایل متفاوتی زنان در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند، وضعیت اجتماعی زنان در زمینه های مختلف را در دهه های اخیر رو به بهبود و ارتقا عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت ایجاد فضایی امن و مبتنی بر عدالت برای زنان در عرصه های مختلف اجتماعی جایگاه زنان را نقطه عطف مهرورزی در خانواده ها توصیف کرد.

دکتر زالی با بیان اینکه  متاسفانه سلامت زنان به علت شرایط خانوادگی کمتر مورد توجه سیستم های بهداشتی قرار می گیرد، میزان خود مراقبتی زنان را بسیار کم دانست.

وی موقعیت متفاوت زنان در خانواده ها و وضعیت اشتغال را عاملی برای متفاوت شدن سیمای بیماری ها در زنان دانست.

ابتلا به مشکلات روانشناختی؛ نتیجه عدم توجه کافی به نیازهای دوران یائسگی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت توجه به مسائل دوران یائسگی در زنان، ابتلا به مشکلات روان شناختی همچون اضطراب، احساس دوگانگی، کاهش اعتماد به نفس و انزوا را نتیجه عدم توجه لازم به نیازهای فیزیولوژیک و اجتماعی زنان در این دوره معرفی کرد.

دکتر زالی در ادامه افزود: یکی دیگر از چالش هایی که زنان کشور با آن رو به رو هستند، عدم آمادگی خانواده ها نسبت به بلوغ دختران است.

وی با بیان اینکه نخستین تجربه قاعدگی بسیاری از دختران به علت عدم آمادگی لازم در خانواده ها ناخوشایند است، گفت: درباره بهداشت جنسی زنان به خصوص نسل  جوان کمتر کار علمی انجام شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت به کارگیری نگاه علمی برای برنامه ریزی درباره سلامت زنان، پایین بودن میزان فعالیت بدنی زنان و کمبود مصرف لبنیات را از مهمترین عوامل پوکی استخوان در زنان عنوان کرد.

دکتر زالی در ادامه افزود: این عوامل باعث می شود که زنان ایران بسیار زودتر از حد معمول دچار پوکی استخوان شوند.

احساس پیری کاذب در زنان بالای ۵۵ سال

وی ادامه داد: کیفیت زندگی زنان ایرانی بعد از ۵۵ سالگی کاهش پیدا می کند و باعث می شود که زودتر از حد معمول احساس پیری کرده و با احساس کاذب پیری باقی مسیر زندگی خود را طی کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تلاش های متخصصان زنان و زایمان را عامل کاهش مرگ و میر مادران در سال های اخیر دانست و گفت: اما آنچه که در یک نگاه فرایند محور باید مورد توجه قرار گیرد این است که حی یک مورد مرگ و میر در مادران نشان دهنده وجود ضعف در سیستم بهداشتی است؛ زیرا در دنیا به مرگ و میر مادران به عنوان یک سنجه تطبیقی توجه می شود.

دکتر زالی با اشاره به وجود آشفتگی هایی در نظام بهداشت و درمان در حوزه حاملگی های پرخطر، یادآور شد: این زنان به محض اینکه برچسب حاملگی پرخطر به آنان می خورد دچار چالش های درمانی و مراقبتی می شوند.

ضرورت تدوین پروتکل کاربردی برای حاملگی های پرخطر

وی اضافه کرد: وجود یک پروتکل کاربردی در زمینه مدیریت حاملگی پرخطر بسیار ضروری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه از نظر علمی در این حوزه هیچ گونه کمبودی وجود ندارد، اظهار کرد: آنچه که ما را در رسیدن به نقطه مطلوب در مدیریت حاملگی های پرخطر دچار چالش می کند از جنس مسائل لجستیک و پشتیبانی در حوزه سلامت است.

دکتر زالی دیابت در دوران بارداری را یک مسئله جدی برای سلامت زنان عنوان کرد و گفت: بزرگترین بحث متابولیک در دوران بارداری دیابت است.

وی با اشاره به اینکه دیابت در دوران بارداری باعث ایجاد خطر هم برای مادر و هم برای جنین می شود، توضیح داد: اگر مادری دچار دیابت دوران بارداری باشد و درمان نشود، جنین وی پس از تولد نیز دچار مشکلاتی همچون چاقی و سندروم متابولیک خواهد شد.

تغییر سرطان های شایع در زنان ایرانی در سال های اخیر

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سرطان به عنوان چالش بعدی حوزه سلامت زنان، اظهار کرد: پنج سرطان شایع بانوان ایرانی قبل از سال ۹۴با امروز فرق کرده است.

وی با بیان اینکه سرطان‌های پستان، کولون، پوست و معده از سرطان‌های شایع قبل از سال ۹۴در جامعه بانوان ایرانی بود، افزود: امروز برخلاف استانداردهای جهانی آمار سرطان سرویکس و تخمدان در کشور تغییر کرده و به نظر می‌رسد که سهم و آمار سرطان بانوان در حال جابجا شدن و بازتوزیع است.

دکتر زالی ادامه داد: درحالیکه آمار سرطان سرویکس(دهانه رحم) در کشورهای توسعه یافته در حال کاهش است، ممکن است از سال آینده شاهد یک تغییر اپیدمیولوژیک غیرمتعارف در افزایش سرطان سرویکس باشیم .

وی با بیان اینکه سرطان سرویکس یک سرطان قابل پیشگیری است، ادامه داد: متاسفانه سن ابتلا بسیار پایین است؛  درصورتی که می توان با یک برنامه غربالگری مناسب و به خصوص واکسیناسیون این وضعیت را کنترل کنیم .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت توجه به واکسیناسیون HPV در نظام مراقبتی کشور، گفت:‌ در بسیاری از کشورها این واکسن رایگان تزریق می‌شود، اما متاسفانه در کشور ما به این مسئله توجه کافی نمی شود و نگرانی‌هایی از بروز سونامی سرطان سرویکس(دهانه رحم) در کشور طی سال‌های آینده وجود دارد .

رییس دانشگاه با اشاره به مشکلات مرتبط با تست پاپ اسمیر در کشور، گفت: بسیاری از زنان جامعه فوبیا و ترس از پزشک و مراجعات منظم برای معاینات روتین زنانه دارند که این یک مشکل فرهنگی است .

دکتر زالی با اشاره به تاخیر در یائسگی، بلوغ زودرس، استفاده غیرمنطقی از داروهای هورمونی و ازدواج‌های پیش از ۱۶سالگی به عنوان برخی از مهم‌ترین مشکلات سلامت در جامعه زنان، گفت: همین مسئله منجر به جدی شدن سرطان تخمدان در کشور شده است .

افزایش ۱۰ برابری احتمال سرطان تخمدان در ازدواج های قبل از ۱۶ سال

وی با بیان اینکه ازدواج و حاملگی قبل از ۱۶سالگی شانس ابتلا به سرطان تخمدان را تا ۱۰برابر افزایش می‌دهد، اظهار کرد: این درحالی است که ازدواج در سنین پایین یکی از مشکلات در کشور ماست .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان تخمدان یک سرطان خاموش است، گفت: بنابراین متاسفانه افراد در استیج‌های نهایی برای درمان مراجعه می‌کنند و درمان‌ها ابتر می‌ماند .

دکتر زالی با اشاره به ارتباط معنادار بین فاکتورهای التهابی با سرطان‌های زنان، گفت: در برخی مطالعات ثابت شده که مصرف برخی داروهای ضدالتهابی می‌تواند باعث کاهش بروز سرطان در بانوان باشد .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بیماری آندومتریوز یادآور شد: تغذیه و سبک زندگی با بروز این بیماری ارتباط مستقیم دارد .

دکتر زالی  در پایان با اشاره به اهمیت پرداختن به چالش های زنان در عرصه تشخیص و بالین، بر ضرورت توجه به چالش های اجتماعی زنان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سومین کنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی از ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

کدخبرنگار:۷۷۰۳ م.ر