عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

طرح زنان فرهنگ یار ترافیک در همدان اجرایی می‌شود


جلسه شورای زنان مجمع خیرین سلامت با موضوع شروع اجرای طرح زنان فرهنگ یار ترافیک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، مدیر عامل مجمع خیرین سلامت همدان در این نشست با بیان اینکه باید هر یک از افراد جامعه در برابر سلامت‌خود مسئول باشند، گفت: تکثیر اطلاعات مرتبط با حوزه سلامت در فرهنگسازی به منظور پیشگیری از حوادث راهنمایی و رانندگی ضرورت دارد زیرا افراد باید تاثیر عملی در زندگی یکدیگر داشته باشند.
دکتر صادق صبا بخشی از اقدامات شورای زنان مجمع خیرین سلامت را مربوط به حوزه آموزش و پیشگیری دانست و برنامه‌ریزی مناسب در این خصوص ازجمله آموزش در مساجد را خواستار شد.
وی با تاکید بر اینکه تامین سلامت جامعه تنها با کمک متخصصان تامین نمی‌شود، افزود: این موضوع به مشارکت سطوح مختلف جامعه به ویژه کارکنان حوزه سلامت از بهورزان تا دیگر فعالان این حوزه بستگی دارد.
مدیر عامل مجمع خیرین سلامت همدان با اشاره به اهمیت ثبت‌نام افراد در سامانه سیب، این سامانه را کمک‌ به سلامت و توسعه عدالت در جامعه خواند.
*درخواست کمک خیرین برای تکمیل درمانگاههای نیمه کاره کوی محمدیه و قاسم‌آباد
وی مشارکت خیرین سلامت شهرستان همدان را برای کمک به ساخت درمانگاه در این شهرستان خواستار شد و خاطر‌نشان کرد: دو درمانگاه نیمه کاره کوی محمدیه و قاسم‌آباد برای تکمیل نیازمند دریافت کمک‌های خیرین است تا بتواند خدمات خوبی به مردم ارائه کند.
دکتر صبا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای فرهنگسازی به منظور کاهش حوادث ترافیکی، برگزاری برنامه‌های آموزشی برای حدود ۲۰ نفر از بانوان فعال در حوزه مددکاری مجمع را خواستار شد و آمادگی مجمع خیرین سلامت را به این منظور اعلام کرد.
* ایثار باید سر لوحه کار رانندگان باشد
رئیس آموزش فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی استان همدان با یادآوری اینکه معاونت اجتماعی پلیس راهنمایی رانندگی کشور طرح بانوان همیار ترافیک را مطرح کرد، خاطر‌نشان کرد که طرح همیاران پلیس کاهش ۱۹ درصدی تصادفات منجر به فوت را موجب شد.
سرهنگ علیرضا مظفریه با اشاره به نقش ارزشمند بانوان فرهنگ یار ترافیک گفت: خلاهای بسیار زیادی در حوزه آموزش راهنمایی و رانندگی وجود داشته به طوریکه  ۱۷ هزار و ۱۴۵ نفر آمار متوفیان سال گذشته تصادفات کشور بوده است که فقر فرهنگ‌ رانندگی عامل بروز تصادفات است.
وی به غیر عمد بودن جرائم رانندگی اشاره کرد و افزود: سال گذشته تعداد ۱۳ هزار نان‌آور خانواده فوت شدند و بانوان بسیاری همسران خود را از دست دادند.
رئیس آموزش فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی استان همدان با تاکید بر اینکه باید ایثار باید سر لوحه کار رانندگان باشد، یادآور شد که سال ۲۰۱۹ ایران رتبه دوم جهانی در آمار تصادفات فوتی به خود اختصاص داد.
سرهنگ مظفریه با بیان اینکه قوانین راهنمایی و رانندگی در کشور ما ضمانت اجرایی ندارد، بخش زیادی از تصادفات را مربوط به افراد فاقد گذرنامه دانست.
وی با اشاره به اینکه فرایند اخذ گواهی‌نامه در بسیاری کشورها زمان‌بر است، نبود آموزش‌های مجدد در تمدید گواهی‌نامه را از دیگر مشکلات عنوان کرد.
رئیس آموزش فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی استان همدان ضمن مقایسه آمار تصادفات در ایران و کشورهای دیگر با تشریح بانوان فرهنگ یاز ترافیک، اظهار کرد: این بانوان مجوز درج تخلفات را از طریق سامانه‌های تعریف شده به پلیس ناجا دارا خواهند بود.
وی با بیان اینکه ایران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر تعداد ۱۱.۲۵ مرگ‌ناشی از تصادفات جهان را به خود اختصاص داده است،
نوآوری‌های قانون جدید رسیدگی به تخلفات و جرائم را شامل تبصره ۳ ماده ۱۴ (حق السهم در تصادفات)، نمرات منفی ماده ۷، تعیین مهلت برای پرداخت هزینه‌ها و برخورد با شرب خمر و مواد روان گردان دانست.
*قدردانی از اقدامات مدیریت روابط عمومی دانشگاه در همایش تجلیل از بانوان خیر
رییس شورای زنان مجمع خیرین سلامت همدان نیز با بیان اینکه طرح زنان همیار ترافیک طرح جدیدی است که حضور فعال بانوان شهر را می‌طلبد، گفت: انسجام بانوان در شورای زنان باعث شد که این طرح با مشارکت شورای زنان مجمع خیرین سلامت آغاز شود.
خانم یوسفی، آموزش و پیشگیری را از برنامه‌های مهم شورای زنان خیرین سلامت استان دانست و ابراز امیدواری کرد که این برنامه به صورت منسجم پیگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از ابتکارات روابط عمومی دانشگاه در همایش تجلیل از بانوان خیر استان همدان قدردانی کرد و از همکاری مدیریت روابط عمومی دانشگاه و همکاران این حوزه در برنامه‌های مجمع خیرین سلامت تشکر نمود.