آزمایشگاه¬های تشخیصی، هنگام فوریت ها و بلایا، دارای جایگاهی ویژه و حیاتی هستند
با ارائه خدمات آزمایشگاهی مناسب و به هنگام، سلامت افراد جامعه و افراد بحران زده، حفظ و آسیب های ناشی از بلا کاهش می بابد.
دکتر امیرمحمد کاظمی فر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین با گفتن این مطلب، افزود: آزمایشگاههای تشخیصی در پاسخ به نیازهای جمعیت آسیب دیده و در معرض بلایا، دارای جایگاهی ویژه و حیاتی هستند و از مهمترین مراکز عملیاتی ارائه خدمات سلامت محسوب میشوند.
دکتر کاظمی فر ضمن تاکید بر لزوم توجه مسوولان و کارکنان کلیه آزمایشگاهها برای آمادگی و پاسخ آزمایشگاهی مناسب در شرایط مذکور، اظهار کرد: لازم است که تمام آزمایشگاه در حوزه های مختلف تشخیصی در برنامهریزیها و اقدامات خود به ایجاد و نگهداری زیرساختهای مورد نیاز برای کاهش خطرات در فوریتها و بلایا توجه کنند، تا آمادگی مناسب برای پاسخ دهی سریع و به هنگام با هدف ارائه خدمات مستمر و با کیفیت، ایجاد شود.
آزمایشگاه ها، نیازمند حفاظت و ایمنی از خود
علی فخار سلیمانی مدیر مرکز عملیات بحران ( EOC ) دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست آموزشی گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و سیاسی در معرض حوادث و بلایای طبیعی همچون زلزله، سیل، همه گیری بیماری های عفونی و یا حوادث ناشی از مداخله های انسانی میباشد و خدمات آزمایشگاهی T نه تنها در لحظات اولیه در شرایط بحران نیاز است، بلکه با گذشت زمان، ارائه خدمات آزمایشگاهی اهمیت بیشتری خواهد یافت .
به گفته این مقام مسئول، آزمایشگاه ها به دلیل داشتن تجهیزات گرانقیمت و مواد شیمیایی خطرناک، نیازمند حفاظت و ایمنی از خود نیز هستند، تا دچار حادثه نشوند و هنگام حوادث امکان ارائه خدمات سریع و به هنگام مهیا باشد.