عمومی | بنیاد ملی نخبگان

مدیریت زمان، بهترین راه برای جلوگیری از بحران کمبود وقت

مدیریت زمان، بهترین راه برای جلوگیری از بحران کمبود وقت

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای توان‌افزایی اجتماع نخبگانی و مهارت‌آموزی آنان در استفاده بهینه از توان و داشته‌های خود، کارگاه آموزشی مشاوره «مدیریت زمان و برنامه‌ریزی» به همت بنیاد نخبگان چهارمحال‌و‌بختیاری برگزار شد.

در این کارگاه، سمانه زارعان؛ عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران و مشاور مرکز مشاوره دانشگاه شهرکرد ضمن تعریف مدریت زمان، گفت: مدیریت زمان مهارتی است که با استفاده بهینه از فرصت‌های زندگی، به فرد کمک می‌کند تمام کارهای خود را سر وقت و به موقع انجام داده و هیچگاه دچار بحران کمبود وقت نشود.

وی با اشاره به اینکه زمان ارزشمندترین داشته انسان است، افزود: امکان پس‌انداز و نگهداشت زمان وجود ندارد؛ بنابراین اگر به موقع از آن بهره گرفته نشود، به طور کلی از دست خواهد رفت.

زارعان به تکنیک‌های مدیریت زمان اشاره کرد و ادامه داد: توانایی نه گفتن، تمرکز روی کارها، به تاخیر نیانداختن کارها حذف جزئیات، قرار دادن زمان مشخص برای کارها، استراحت بین کارها، ورزش کردن، گروه‌بندی وظایف، نظم و ترتیب و نوشتن می‌تواند، در مدیریت زمان کمک زیادی می‌کند.

وی در بخشی دیگر به فواید مدیریت زمان پرداخت و اظهار داشت: تنظیم و اداره زمان و صرفه‌جویی در وقت، ایجاد آمادگی و توانمندی برای انجام کارها، انجام کارها در زمان تعیین‌شده و کاهش حجم فعالیت‌های کاری، نظارت و آگاهی داشتن از فعالیت‌ها، ایجاد اثربخشی و بهره‌وری در کارها و فعالیت‌های روزانه، جلوگیری از ایجاد سردرگمی، پشیمانی، حسرت، تعلل در کارها و اتلاف وقت از فواید مدریت زمان است.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران به الویت‌بندی کارها از دیدگاه آیزنهاور اشاره داشت و گفت: دقیقاً و به‌صورت مشخص برای انجام هر کاری، باید زمانی را در نظر گرفت و کار موردنظر باید در مهلت تعیین‌شده انجام شود. باید همه فعالیت‌ها و کارها تقسیم‌بندی زمانی شود که در چه روزی و چه ساعتی باید انجام شود. در تعیین مدت‌زمان برای هر کاری باید حجم آن کار را در نظر گرفت و زمان تعیین‌شده به‌اندازه‌ای باشد که کار موردنظر در این بازه زمانی انجام شود.
زارعان به چشم‌انداز زمانی حال‌گرا، گذشته‌گرا و آینده‌گرا اشاره د اشت و یادآور شد: چشم‌انداز زمان، چگونگی ادراک یا ارزیابی شخص از گذشته، حال و آینده را مشخص می‌کند.

لازم به ذکر است، درک اهمیت زمان و برنامه‌ریزی، خود ارزیابی و اطلاع از نحوه گذراندن وقت، درک اهمیت نگرش و مدیریت فردی در مدیریت زمان، تعیین اولویت‌ها، یادگیری اصول مدیریت زمان و تکنیک‌های برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی، تفاوت بین مدیریت زمان و بهره‌وری، برنامه‌ریزی برای توسعه بهره‌وری، از مهمترین اهداف این کارگاه بود.