عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

تخلیه مراکز درمانی، تنها با دستور فرمانده حادثه صورت می گیرد

دکتر کیومرث اله بخشی، دکترای مدیریت خطر و حوادث و بلایا با گفتن اینکه هنگام بروز بلایا، تخلیه مراکز درمانی تنها با دستور فرمانده حادثه صورت می گیرد، سطوح تخلیه را شامل پناه گرفتن در محل ایمن، تخلیه عمودی (تخلیه طبقات بالاتر و پایین تر محل حادثه تا دو طبقه)، تخلیه افقی(تخلیه واحدهای همجوار) و تخلیه کامل(در موارد بسیار حاد و خطرناک) دانست.

این کارشناس مدیریت خطر اظهار کرد که زلزله یا تخریب ساختمان، پس لرزه های آن، آتش سوزی، اقدامات تروریستی و خرابکارانه، سیل، قطع شریان های اصلی آب، برق، گاز و سیستم های جایگزین آن یا صدمه به آن ها از جمله مواردی هستند که منجر به تخلیه می شود.

دکتر اله بخشی، این مطالب را روز سوم بهمن ۱۳۹۸ در کارگاه آموزشی تخلیه اضطراری در مرکز آموزشی و درمانی کوثر قزوین در راستای اجرای اهداف آموزشی مرکز و استانداردهای اعتباربخشی، بیان کرد.

علی فخار سلیمانی، مدیر مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم ضمن تاکید بر حساسیت موضوع، بر داشتن برنامه از پیش تعیین شده تاکید کرد و گفت: اعضا گروه باید به شرح وظایف عملی و قانونی خود در حوادث، آشنایی کامل داشته باشند.

پس از بیان این مطالب و پاسخ به سوالات، اجرای سناریوی دورمیزی آتش سوزی وسیع در یکی از بخش های درمانی مرکز اجرا شد. اعضا به دو گروه تقسیم شدند و مطابق با سناریو، مراحلی را که برای یک تخلیه مناسب بعد از حادثه نیاز است را تهیه کردند و طبق چارت فرماندهی ارائه دادند. در نهایت، راهکارها و پیشنهادهای هر دو گروه مقایسه و امتیازدهی شد.

در این برنامه، دکتر مریم رجبی و امیرضا اکبری نیا، به ترتیب: رییس و مدیر مرکز و سایر اعضای چارت فرماندهی مرکز حضور داشتند.