عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

بیش از ۸۰ در صد فعالیت های پژوهشکده حفاظت و مرمت فناورانه است

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، او که امروز «شنبه » در نشست با رییس و پژوهشگران پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی سخن می گفت با اشاره به فعالیت های این معاونت از پژوهشگران خواست در حوزه فناوری ، کاربردی سازی و آینده پژوهشی با این معاونت همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه اغلب پروژه های این حوزه ماهیت فناورانه دارند خاطرنشان کرد: این پژوهش ها باید در قالب پژوهش های فناورانه مطرح شوند تا بتوان از آنها در حوزه میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده کرد .
قلی نژاد در ادامه با بیان اینکه تفاهم نامه های زیادی در همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و مراکز علمی و دانشگاهی به امضا می رسد افزود: ولی متاسفانه بسیاری از این تفاهم نامه ها تنها به انجام پروژه های باستان شناسی ختم شده و در نهایت پژوهشگاه از امکانات مراکز دیگر مانند آزمایشگاه ها بی بهره می ماند.
او در ادامه با مهم خواندن بحث آموزش در حوزه میراث فرهنگی گفت : ترویج  اهمیت ، جلوه ها ، زمینه ها ، قابلیت ها و ... میراث فرهنگی همواره کم فروغ و اندک بوده و هست و ما با وجود تلاش فراوان نمی توانیم آنطور که شایسته است اهمیت موضوع را به جامعه منتقل کنیم .
قلی نژاد برگزاری دوره های آموزشی در مراکز تحت حمایت این معاونت را به منظور این کار مهم دانست و افزود : بخشی بزرگی از اشیا تاریخی کشور علاوه بر موزه ها در خانه ها نگهداری می شوند از این رو باید کارگاه های آموزشی در حوزه حفاظت را برگزار کرد و به مردم  آموزش بدهیم تا بتوانند آنها را از نابودی و صدمه دیدن حفظ کنند .
۹۹درصد فعالیت های پژوهشکده حفاظت و مرمت در سال ۹۹فناورانه خواهد شد
غلامرضا رحمانی رییس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی  نیز در ادامه با اشاره به محدودیت های مالی در انجام فعالیت های پژوهشی به برخی از پروژه های پیش روی این پژوهشکده اشاره کرد .
او با اشاره به اینکه تفاهم نامه های زیادی از سوی این مرکز با دانشگاه ها و مراکز علمی کشور در حال انجام است افزود : همچنین ۲۱عنوان آموزشی با شرح مخاطبین ، مدرسین و ... از سال گذشته تا به امروز برنامه ریزی و ارائه شده است.
وی با بیان اینکه تمام اطلاعات این پژوهشکده در شبکه آزمایشگاهی ثبت شده است تصریح کرد : بانک اطلاعات« زرین فام» و «فلز کاری و معدن کاری کهن »توسط پژوهشگران این دو حوزه در حال انجام است .
در ادامه این نشست کارشناسان معاونت فناوری در حوزه های آی تی ، اطلس ها و فناوری به بیان ظرفیت های این مرکز در همکاری با پژوهشگران پژوهشکده حفاظت و مرمت پرداختند و پژوهشگران نیز با بیان برخی از نقطه نظرات خواستار همکاری و هماهنگی در انجام امور مشترک شدند .