عمومی | دانشگاه علوم پزشکی گیلان

ساخت مرکز جامع پیوند عضو از نیازهای اساسی گیلان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب دا)؛ دکتر ارسلان سالاری- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست، با اشاره به اهمیت پیوند و اهدای عضو  گفت: در دین مبین اسلام نیز به اهمیت  آن اشاره شده و در قرآن کریم آمده است" نجات جان یک انسان، مانند نجات جان همه انسانهاست".

وی ضمن تقدیر از زحمات دکتر فاضل، با بیان اینکه عمل پیوند در ایران، اولین بار در سال ۴۷ انجام شد خاطرنشان کرد: این عمل در منطقه و جهان بازتاب وسیعی داشت، پس از  پیوند کلیه، پیوند کبد و قلب نیز توسط  دکتر ملک حسینی و سایر اساتید در کشور گسترش یافت.

دکتر سالاری خاطرنشان کرد: در ایران، سالیانه حدود ۵ تا ۸هزار نفر دچار مرگ مغزی می شوند که از این تعداد، ۲۵۰۰ الی ۴ هزار  عضو قابل اهداست. ولی تنها حدود نهصد عضو، منجر به پیوند می شود. درحالی که در ایران ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر نیازمند دریافت عضو هستند و روزانه  ۷ الی ۸ نفر به دلیل عدم دریافت عضو از دنیا می روند.

وی افزود: در استان گیلان نیز پیوند کلیه از دهنده زنده، در سال ۱۳۷۷ توسط اساتید دانشگاه انجام شد. در سال ۱۳۸۷ پیوند کلیه از کودک ۴ساله دچار مرگ مغزی، به بیمار۴۳ ساله صورت گرفت و  تا کنون ۶۲۰ پیوند کلیه در استان انجام شده که ۱۲۰ مورد از دهنده مرگ مغزی بوده است. به همت اساتید گروه های مختلف، در سال ۱۳۹۶ عمل پیوند کبد آغاز شد و تاکنون ۱۷ مورد پیوند کبد در استان انجام شده است.

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه بسیاری ار اعضای اهدایی در گیلان برای پیوند به شهرهای  دیگر مانند شیراز و تهران ارسال می شود.، یادآور شد: با تلاش تیم پیوند استان،  در دی ماه جاری، چهار مورد پیوند کلیه و یک مورد پیوند کبد از مرگ مغزی در این استان صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: با توجه به گسترش اهدای عضو در گیلان و پتانسیلهای لازم و اساتید متبحر در رشته های جراحی، بیهوشی و سایر رشته ها و در سال های اخیر و  علیرغم رضایت خانواده ها، به دلیل کمبود فضای فیزیکی مناسب و نبود زیرساخت های لازم، در حال حاضر  استفاده از تمامی ارگان های مرگ مغزی در این استان امکان پذیر نیست. بنابراین ساخت مرکز جامع پیوند عضو از نیازهای اساسی گیلان محسوب می شود.

دکتر سالاری افزود: در حال حاضر دوره پیوند، فلوشیب بیهوشی، فلوشیب نارسایی قلب و همچنین فلوشیب پیوند کلیه در این دانشگاه راه اندازی شده و در آینده نیز پیگیر راه اندازی پیوند مغز استخوان و پیوند قلب و پانکراس را در دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد: با همت مسوولان و اساتید به ویژه گروه های نفرولوژی، اورولوژی و جراحی و حمایت مقامات وزارتی، شاهد راه اندازی مرکز جامع پیوند عضو  که مجوز تاسیس آن مورد موافقت مقام عالی وزارت قرار گرفته است و مقدمات آن نیز در دانشگاه فراهم شده است، در آینده نزدیک باشیم./ن