عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

ورزش کردن عاملی مهم در پیشگیری از سرطان - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰


می دانید که فعالیت ورزشی منظم خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. آنچه شاید از آن بی خبر باشید، این است که ورزش خواصی دارد که برای سرطان هم مفید است.

ورزش می تواند خطر ابتلا به برخی انواع شایع سرطان را کاهش دهد. علاوه بر این، در صورتی که در شما سرطان تشخیص داده شده، ورزش می تواند به شما کمک کند تا در حین درمان و پس از آن حال بهتری داشته باشید.

فردی که دچار سرطان شده و با وجود آن  فعالیت های فیزیکی منظم دارد کم تر دچار خستگی مفرط می شود. این فرد دارای انرژی بیش تر و  افسردگی و اضطراب در او کم تر است.


سرطان های روده بزرگ و پستان از انواع سرطان هایی هستند که بسیار شایعند، و به نظر می رسد که ورزش به طور چشم گیری خطر ابتلا به هر دوی این سرطان ها را کاهش می دهد.

مشخص شده که فعالیت ورزشی به میزان ۴۰ تا۵۰ درصد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ رشد یابنده (درحال گسترش- developing ) و ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد.

فعالیت ورزشی می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به دیگر انواع سرطان نیز شود.

فعالیت ورزشی بدون درنظر گرفتن وزن فرد مورد نظر نیز، مزایای مهمی برای سلامتی وی دارد. با این حال، فعالیت ورزشی به همراه داشتن وزن مناسب، بهترین نتایج را در پی خواهد داشت.

برای کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و سرطان، انجام فعالیت ورزشی با شدت متوسط دست کم ۳۰ دقیقه در روز، به مدت لااقل ۵ روز در هفته یا انجام فعالیت ورزشی سنگین دست کم ۲۰ دقیقه در روز، به مدت لااقل ۳ روز در هفته  توصیه می شود.



فعالیت های ورزشی با شدت متوسط عبارتند از پیاده روی تند و یا دوچرخه سواری بر روی زمین های مسطح و فعالیت های ورزشی سنگین عبارتند از پیاده روی تند و یا دوچرخه سواری در سربالایی و دویدن با سرعت متوسط.

مرکز جامع سرطان خاتم الانبیاء دانشگاه علوم پزشکی جهرم