عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

داشتن تغذیه سالم یکی از ریزفاکتورهای مهم در بروز بیماری های غیرواگیر است

دکتر ناهید یزدی، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در نشست خبری با خبرنگاران استان قزوین گفت: نداشتن تغذیه سالم یکی از ریزفاکتورهای مهم در بروز بیماری های غیر واگیر است.

وی با بیان اینکه، امروزه سبک تغذیه، متاثر از شهرنشینی و کم تحرکی است، افزود: این امر، باعث شده است تا با پدیده چاقی در اغلب افراد جامعه مواجه باشیم.

معاون فنی مرکز بهداشت استان قزوین با تاکید بر اینکه، چاقی، فقط به معنای سیری سیستم بدنی فرد نیست، ادامه داد: حتی ممکن است که فرد در عین چاق بودن، گرسنه باشد، به این معنا که مواد مُغذّی لازم به سلول های او نرسد.

وی با اشاره به اینکه در رژیم غذایی سالم روزانه افراد، علاوه بر کربوهیدرات ها، مواد پروتینی و مواد مُغذّی، انواع ویتامین ها نیز باید حتما لحاظ شود، اذعان کرد: امروزه آمارها نشان می دهد بیشترین میزان مواد غذایی مردم را مواد نشاسته ای، همچون: نان، سیب زمینی و برنج تشکیل می دهد.

دکتر یزدی بیان کرد: با این اوصاف، سیستم بدنی فرد، ضمن دریافت بالای مواد نشاسته ای، ممکن است با کمبود سایر مواد همچون پروتئین، ویتامین ها و سایر ریزمُغذّی ها مواجه باشد که همین مساله در نهایت باعث بروز عنوان سوء تغذیه در آن فرد می شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان قزوین، گریزی به شاخص های دیگر در حوزه سلامت داشت و با اشاره به بالا بودن آمار چاقی و دیابت در جامعه، اختلالات چربی خون را نیز به عنوان یکی دیگر از مشکلات در حوزه سلامت دانست. وی افزود که آمارها نشانگر آن است که ۱۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در جامعه ما با اختلالات چربی خون دارند.

این مقام مسوول از عدم توجه مردم به هرم غذایی سالم و ضرورت افزایش آگاهی آنان در این زمینه گفت و ادامه داد: با توجه به نقش تغذیه در تامین سلامت، باید مردم، رژیم غذایی که سلامت آنان را تامین کند، داشته باشند.

این برنامه، روز ۲۲ دی ۹۸ ، در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.