برگزاری دوره آموزشی دبیران شوراهای تحقیقات و کارشناسان پژوهشی سازمان
دفتر آموزش و پژوهش به صورت همزمان نسبت به برگزاری مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و همچنین اجرای دو دوره آموزشی حضوری و نیمهحضوری برای دبیران شورای تحقیقات و کارشناسان پژوهشی استانها از تاریخ ۲ لغایت ۴ دی ماه با همکاری واحد آموزش منطقه ۷ (تهران) اقدام نمود.
در این نشست که با برنامهریزی صورتگرفته همراه با ۲۴ ساعت آموزش حضوری و نیمهحضوری و مراسم گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد؛ نتایج ارزیابی عملکرد پژوهشی سال ۹۷ ادارات کل استانی اعلام و از شوراهای تحقیقات استانهای برتر قدردانی گردید.
شایان ذکر است استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و فارس به ترتیب به لحاظ عملکرد پژوهشی سال ۹۷ خود حائز رتبههای اول تا سوم شدند.
علاوه بر این از عملکرد استانهای یزد، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، قزوین، اردبیل و کرمان که دارای بیشترین امتیاز بعد از استانهای برتر بودند نیز تقدیر به عمل آمد.
همچنین از استانهای قم و گلستان که بیشترین جهش عملکردی را داشتهاند نیز با اعطای لوح، تقدیر به عمل آمد.
در اختتامیه این مراسم که در حضور معاون محترم توسعه مدیریت و منابع سازمان برگزار شد، خانم دکتر فرنیا مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش ضمن اشاره به شعار پژوهشی سال ؛ «پژوهش اثربخش، فناوری ارزشآفرین و رونق تولید» ، با ارایه گزارش تحلیلی به بررسی عملکرد یکساله حوزه پژوهش سازمان و نقاط قوت و ضعف عملکردی پرداختند و از حمایتهای ویژه ریاست محترم سازمان در بخش پژوهش اعلام سپاسگزاری کردند.
معاون توسعه مدیریت و منابع و نایب رئیس شورای تحقیقات سازمان نیز که در روز آخر این نشست و در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش حضور داشتند ضمن اعلام سپاسگزاری از عملکرد پژوهشی سازمان با توجه به گزارش ارایهشده از سوی مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش اظهار نمودند باید تلاش کنیم تا مدیران کل استانی نیز به گونهای در جلسات شورای تحقیقات سازمان حاضر شوند تا ضمن آگاهی از وضعیت موجود، خود پاسخگوی مشکلات و مسایل مبتلابه استان باشند.
آقای قهرمانی افزودند مهم این نیست چه استانهایی در راس جدول رتبهبندی یا در انتهای جدول قرار گرفتهاند، بلکه این مهم است که باید همگی در این نمودار در یک تراز و سطح واحد باشند و آن زمان، زمان افتخار و بالندگی است.
ایشان تاکید کردند که باید پژوهشها از پژوهش کتابخانهای به پژوهش کاربردی تبدیل شوند. البته پژوهش کاربردی الان در حال انجام میباشد اما ضرورت دارد مورد کاربرد همه سطوح مدیریتی و اجرایی سازمان قرار گیرند.
آقای قهرمانی اضافه کردند؛ ما در حوزه پژوهش چه در بخش کمی و چه در بخش کیفی نسبت به گذشته پیشرفت قابل توجهی داشتهایم که قسمت عمده این پیشرفت حاصل تفکر آقای دکتر جهانگیر ریاست محترم سازمان است.
ایشان حضور عناصر پخته و علمی را در شورای تحقیقات یک ضرورت دانستند و گفتند؛ بعضی از کاستیهای پژوهش ناشی از نگاه کلی به این حوزه در سطح کشور است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان در ادامه به نقش مدیران کل استانی در پیشبرد امور اشاره کرده و گفتند اگر مدیران استانی با همت و درایت، مسایل آموزشی و پژوهشی را رصد کنند حتماً مشکلات موجود در این بخشها به حداقل خواهد رسید.
ایشان در ادامه سخنان خود، عدم وجود چارت سازمانی مناسب در آموزش و پژوهش را از دغدغههای خود برشمردند و گفتند در تلاشیم تا بتوانیم مجدداً جایگاه دفتر آموزش و پژوهش را به مرکز تغییر دهیم و به تبع آن ساختار نیروی انسانی در استانها را نیز اصلاح کنیم.
ایشان یک بار دیگر مدیران کل استانی را مورد خطاب قرار دادند و گفتند اگر ما میخواهیم اوضاع فعلی را بهبود ببخشیم بهتر است مدیران کل پای کار بیایند و حتی لازم است هر از گاهی در یک جلسه مشترک، مسایل و مشکلات موجود در حوزه آموزش و پژوهش را مورد گفتمان قرار دهیم.
در این نشست، معاون محترم توسعه مدیریت و منابع سازمان به ایجاد کانون ارزیابی شایستگی عمومی مدیران که با تلاش مدیریت دفتر و همکاران ایشان به عنوان یکی از اولین دستگاهها در میان دستگاههای اجرایی کشور راهاندازی شده اشاره و به متولیان این امر تبریک گفتند.
آقای قهرمانی در پایان سخنرانی خود از زحمات همکاران محترم منطقه آموزشی تهران و حضور و حمایت مدیرکل محترم استان تهران جناب آقای حیاتالغیب و همکاران ایشان در میزبانی شایسته تقدیر و همچنین از حضور نمایندگان همه استانها و مدیریت محترم دفتر آموزش و پژوهش، معاونین و همکاران دفتر نیز تشکر کردند.
شایان ذکر است در این دوره آموزشی آقای دکتر کریمیان از اعضای شورای تحقیقات سازمان به عنوان استاد حضور داشته و مباحث و مطالب مربوط به نیازسنجی پژوهشی و مراحل و فرآیند طراحی، تصویب و اجرای تحقیقات به منظور بازآموزی دبیران شوراهای تحقیقات را به صورت کارگاهی ارایه نمودند.